Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám megint szerelmes és...

Anyám megint szerelmes és ráadásul terhes is. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A ház amiben élünk, az enyém, édesapámtól örököltem. Együtt élek anyámmal, a féltesóimmal, a párommal és kisfiunkkal. Anyám nagyjából 3 hónapja megismert egy férfit, aki már első látásra is elég visszataszító figura (cigizik mint a gyárkémény, a stílusa borzasztó, munkanélküli). Bevallom reméltem, hogy nem lesz hosszú a kapcsolatuk. Erre anyám a hétvégén bejelentette, hogy babát vár és a barátja is hozzánk fog költözni. Én nem is értem, hogy gondolta ezt. Mégis, miből akarja felnevelni a kicsit, mikor így együtt is csak alig jövünk ki a pénzünkből?

Én nagyon megértő típus vagyok de ez már nálam is kiverte a biztosítékot. Nem vagyok hajlandó egy fedél alatt élni azzal az emberrel. Anyám most olyan szerelmes, hogy se lát, se hall, hiába próbáltam vele beszélni. Most hétvégén akarják áthozni a barátja cuccait hozzánk.

Mégis, mi lenne erre a jó megoldás? Ha engedem beköltözni, pokollá fogja tenni az életünket és félek, hogy nem fogunk tőle könnyen szabadulni. Ha nem engedem beköltözni, anyám elköltözik vele albérletbe, ott meg a féltesóim fognak rosszul járni.

Melyik rosszat válasszam?

2014. aug. 11. 17:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
98%
Megmondod neki,hogy anyukám IDE biztos nem fog beköltözni a csávóka.
2014. aug. 11. 19:06
 12/17 anonim ***** válasza:
93%
Semmiképp ne engedd, hogy a pasi odaköltözzön. Menjen el dolgozni, keressenek egy albérletet. Szegény baba, előre sajnálom.
2014. aug. 11. 19:26
 13/17 anonim ***** válasza:
68%

Ha a házra anyádnak haszonélvezeti joga van, akkor ö döntheti el, hogy ki élhet ott, még neked, mint tulajdonosnak sincs jogod ottt lakni, ha a haszonélvezö nem akarja.

Ha nincs haszonélvezeti joga, akkor viszont te döntöd el, hogy ki költözhet be. Ebben az esetben azt mondanám, hogy anyám jöhet, a pasija nem.

2014. aug. 11. 21:27
 14/17 anonim ***** válasza:
68%

Én biztos, hogy nem engedném oda azt az embert! Az, hogy esetleg édesanyád haszonévezője a lakásnak azt jelenti, hogy nem lehet őt kitenni, de ettől függetlenül nem vihet oda senkit a tulaj engedélye nélkül!!

Szerintem semmi jó nem sülne ki abból, ha odaköltözne egy semmirekellő, ingyenélő ember, aki rajtatok élősködik! Ha beköltözik, akkor biztos, hogy jó ideig nem szabadultok meg tőle! Ne engedd! Ha édesanyád ennyire ostoba, menjen. Majd rájön, mekkora hibát követett el és akkor visszamegy hozzátok! A tesóidat pedig próbáld meg magadnál tartani, ha másképp nem megy, gyámügy által.

Lehet kegyetlennek hangzik, de szerintem nem szabad hagyni, hogy egy ostoba szülő tönkretegye a gyerekei életét! Azt tedd, ami nektek jó!

2014. aug. 12. 10:53
 15/17 anonim ***** válasza:
64%

"Az, hogy esetleg édesanyád haszonévezője a lakásnak azt jelenti, hogy nem lehet őt kitenni, de ettől függetlenül nem vihet oda senkit a tulaj engedélye nélkül!! "

NAGYON TÉVEDSZ!!!!!

A haszonélvezönek áll KIZÁRÓLAG jogában megmondani, hogy ki lakhat a lakásban, és ez annyira igaz, hogy a tulajdonost sem kötelesengeedni ott lakni, és akárkit befogadhat a lakásba, addig, amíg a haszonélvezö él.

A tulajdonosnak addig semmibe sincs beleszólása, amíg a haszonélvezeti jog él.

2014. aug. 12. 14:23
 16/17 anonim ***** válasza:
Mire jutottatok?
2014. aug. 25. 14:16
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha édesanyád haszonélvező és te vagy a tulajdonos, akkor akár téged is kitehet a lakásból, joga van azt odaköltöztetni és kiköltöztethetni is, akit akar. Jobb, ha nem vesztek össze és békésen próbáljátok rendezni a dolgot, úgy, hogy mindenkinek a lehető legjobb legyen.
2014. szept. 8. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!