Anyukám azt mondta, ha nem hívom meg a nővéremet a házamba, akkor ő sem jön. Kinek van igaza?

anyukádnak szerintem mindennél fontosabb lehet, hogy a két testvér támogassa egymást, ezért "parancsolt rád", mikor a nővéred pácban volt.
lehet, hogy szégyellte magát a nővéred, hogy nem nyitott ajtót. vagy ki tudja, milyen állapotban volt. elég labilis lehet lelkileg. vagy csak akkor volt. anyukád is bizonyára tudja ezt, ezért nem haragszik rá, hogy akkor nem nyitotta ki az ajtót.

Anyukámnak nem kellene gyakran rám nyitnia az ajtót, ha engem azzal próbálna zsarolni, hogy én hogy teperjek a nővéremnek és megpróbálna beleszólni ilyen szinten a viszonyunkba.
ELmondhatja a véleményét, amit én megfontolok és ennyi. A többi az én és a nővérem dolga...
Nővéredet is zsarolja vajon, hogy teperjen nálad? Nem hinném. Elég érdekes hozzállás ez a részéről.
Úgyhogy rövid úton megmondanám neki, hogy köszönöm, ilyen "áron" nem kell a segítsége, felejtse el ameghívást, megoldom a gyerekkel egyedül is.
Szerintem ha ilyen határozottságot mutatnál (udvariasan!), akkor viszakozna.

Most hogy leírtad a problémát nem értem a dolgot. A nővéred döntése hogy hogyan oldja meg a pasiügyeit. Elment a férjétől, mert összevesztek, akkor segítséget kért tőled, amit te helyesen meg is adtál neki. Aztán rájött hogy marhaságot csinált és visszament a férjéhez. Neked ezért nem nagyon tartozik magyarázattal szerintem, vagyis persze nyilván kíváncsi vagy rá, és ha lehiggadtak a kedélyek nyilván el is mondta volna, de ahogy olvasom elég dühös voltál rá. Valószínűleg azért nem nyitott ajtót mert nem akarta hallgatni a prédikációdat meg hogy lehord mindennek amiért összevissza intézi az életét. Nézd, ez az ő baja, hogy hülyeségeket csinál. meglehet a véleményed róla, de kioktatni nincs jogod. Egyszer elmondod mit gondolsz és kész. Az ő magánügye. Tényleg nem értem ezen mit lehet összeveszni. nem a pénzedet nyúlta le, nem kirakott a lakásból téged... semmit nem tett ellened, csak saját maga ellen. az meg az ő baja nem a tied.
Anyukád úgy látom nem kezeli megfelelően a helyzetet, mert a zsarolása tényleg nem szép dolog. Mindketten a lányai vagytok, ezért nem helyes hogy téged kirekeszt amiért megharagudtál, akár jogtalanul is, a testvéredre. De az hogy ezt mondta, lehet hogy nem gondolta komolyan, csak próbálkozik. Szerintem el fog menni hozzád.
Ezen kívül, amit leírtál, úgy tűnik, hogy neked kell nyitnod a nővéred felé, mert ő tudja hogy igazából te vagy dühös rá, ezért neked kell elsőnek engedni azt hiszem. De most komolyan, miért haragszol rá ennyire? Tényleg nem értem.
Szóval higgadj le, gondold át, és dönts helyesen!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!