Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám azt mondta, ha nem...

Anyukám azt mondta, ha nem hívom meg a nővéremet a házamba, akkor ő sem jön. Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
A nővéremmel 3 éve nem beszélünk, csak ha nagyon muszáj egy régi ügy miatt. Úgy volt, hogy megbeszéltük anyukámmal, hogy míg a férjem elmegy síelni, addig eljön hozzám, hogy ne maradjak egyedül a kisbabámmal a házban. Kitaláltam, hogy akkor elhívjuk a nővérem gyerekeit is, hogy láthassa őket is anyukám, mivel messze lakunk egymástól mindannyian. Kérdezte, hogy a nővérem nem jöhetne-e, én meg azt feleltem, hogy nem, mert még feszélyezve érezném magam miatta. Erre anyukám azt mondta, hogy ha a nővérem nem jöhet, akkor ő sem jön. Nagyon rosszul esett, mondanom sem kell, hogy a mi kapcsolatunkat is tönkreteszi a másik lánya miatt. Hozzáteszem neki sem felhőtlen a kapcsolata a nővérével. Mi a véleményetek?
2010. jan. 13. 09:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
A testvéred, ezen - akármit is teszel- nem tudsz változtatni. Anyud szerintem így akarja elérni, hogy végre leüljetek, megbeszéljétek, és túltegyétek magatokat azon a problémán.
2010. jan. 13. 09:56
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

lehet, hogy pont így szeretné jobbá tenni a viszonyt. 1-2 napot csak kibírsz, aztán, ha továbbra sem bírod látni, akkor legfeljebb ezután sem állsz szóba vele.

anyukádnak pedig nem okozol szívfájdalmat.

2010. jan. 13. 09:57
 3/19 A kérdező kommentje:
És az neki megéri, hogy akkor engem is szarban hagy, és az unokáit sem láthatja, egyiket se. A nővérem sem hív, pedig ő a ludas a dologban, akkor én mért szaladjak olyan szekér után ami nem vesz fel? Még ajtót sem nyitott nekem egyszer, pedig nyílvánvaló volt, hogy otthon van.
2010. jan. 13. 10:02
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez elég gyerekes. Felnőtt emberek nem szokták zsarolni egymást... Mindannyian gyerekesek vagytok hozzátenném :) Neked le kéne ülnöd a nővéreddel egyszer, komolyan. Nem személyeskedni, nem felhánytorgatni semmit, hanem megbeszélni, hogy ezentúl mi hogyan lesz. Ha megy megy, ha nem, akkor is megpróbálta az ember. Édesanyádnak meg semmi köze hozzá, nem vagytok már gyerekek. Persze próbálkozhat finoman, de zsarolni pitiáner dolog.
2010. jan. 13. 10:09
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer egyikőtöknek csak engedni kéne.. Akárki is kezdte, és akárki is a hibás. Gondolj arra, anyukádnak hogy fájhat ez, hogy a két gyereke nem érti megy egymást...
2010. jan. 13. 10:11
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Az élet tul rövid ahozz hogy ilyen harag legyen köztetek bár az nem derült ki hogy mi miatt de a lényeg egyszer megkell bocsájtani mert ha egy véletlen baleet következtében meghalna a testvéred mi lene veled gondolj erre!

Sok sikert a béküléshez!

2010. jan. 13. 10:12
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

próbálj nem gondolni rá, mit követett el a nővéred, mert ha így marad, akkor egész életetekben soha többet nem fogtok beszélni egymással.

az én testvérem sem segített, mikor pedig nagy szükségem lett rá, nagyot csalódtam benne, mert neki csak egy kis semmiség lett volna, nekem meg egy hatalmas előrelépés. nagyon haragudtam rá, sosem felejtem el neki, de az nem lett volna megoldás, ha többet felé sem nézek. fátylat borítottam rá, és most, hogy megint segítségre volt szükségem, azonnal támogatott, szó nélkül.

sosem tudhatod, mikor változik meg.

az enyém sem mondott semmit arról, hogy korábban sz.rban hagyott, sosem beszéltünk róla többet.

anyukád meg lehet, hogy inkább a büszkeséget választja, és inkább nem látja egyik unokáját sem.

inkább nem hagyja, hogy az önérzetén csorba essen. lehet, hogy tőle örököltétek mindketten?

2010. jan. 13. 10:21
 8/19 A kérdező kommentje:
A nővérem házassága 3 gyerekkel megromlott, összejött egy évfolyamtársával, sírva kérte a segítségünket, hogy elválhasson. 300 km-ről húsvétkor elmentünk átköltöztettük a pasija üres lakásába. Folyt a válás, míg egyszer csak visszament a férjéhez faképnél hagyva a pasiját és a családot magyarázat nélkül. A férjét küldte meghatalmazással és rendőrséggel fenyegetőzve a pasija lakásába a cuccaiért. Na, ekkor nem nyitott ajtót se nekem, se anyukámnak immár a férje albérletében. Hozzáteszem akkor is anyukámra hallgattam, mert el se akartam menni a nővéremhez, de akkor is azt mondták, ne lássanak otthon többet, ha nem megyek.
2010. jan. 13. 10:24
 9/19 anonim ***** válasza:
76%

Hát szerintem, inkább maradok egyedül a kicsivel. Anyukám meg elgondolkozna, hogy tényleg jó-e ez neki.

Nehogy már tényleg te könyörögj neki, hogy jöjjön el hozzád...

Mondjuk már a gyerekeit elhívni is buta ötlet volt szerintem, így nem is lett volna probléma anyukáddal, ha nem javasolsz ilyet.

2010. jan. 13. 10:31
 10/19 A kérdező kommentje:
A gyerekekkel tartjuk a kapcsolatot, szeretnek minket, volt már, hogy elhoztuk őket.
2010. jan. 13. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!