Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elegem van anyuékból! Mit tegyek?

Elegem van anyuékból! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Jellemzem pár mondatban anyát és apát...

Anya: nagyon ritkán jövünk ki egymással..Munkahelye olyan, hogy könnyen idegesíti fel magát vagy épp idegesítik fel a munkahelyén. Ezt mind rajtam tölti ki..mindig így megy..Mivel középsulis vagyok (elsős) nehéz hozzászokni a követelményekhez, most nem lesz valami fényes bizonyítványom...anya ezért teljesen ki van akadva...minden rossz jegy után kiordibálja velem magát.

Apa: jóval engedékenyebb mint anya, de még idegesítőbb! Állandóan velem foglalkozik, 2 percenként jön be a szobámba hogy mit csinálok vajon...ő is szokott velem kiabálni néha! gyakran incselkedik velem (szinte állandóan) ami megintcsak kiborít..

Anya még soha nem engedett el semmilyen buliba...kiskoromtól kezdve arra vagyok nevelve hogy otthon üljek és gubbadjak...mikor mondom hogy "anya nem kell elvinned uncsiékhoz, el tudok gyalog is menni" már akkor apa rávágja hogy "De ránk ilyesztett ez a kisjány..méghogy gyalog..nehogy valami baj érje" DE ILYET!!!....15 éves elmúltam de sehová nem engednek el...Igaz hogy feleselek sokat, de ebbe a korba nem tudom egyszerűen megállni mert már elegemvan :( Anyának is sokat segítek a főzésbe is és mindig elmosogatok..de rá 5percre ujra kiabál...mindig kitalál valamit amiért kiabálnia kell...a család meg szinte soha nincs együtt...ha d.u. 5kor anya hazajön ő a konyhába, apa az udvaron én a szobámba...este 2-en a szobájukba én meg örökké egyedül (tesóm nincs) :'( Rossz a magány nagyon unatkozok mindig és akkor szinte felcsillan a szemem ha elmehetek egy héten egyszer uncsiékhoz :( Tehát ezvan...letelik a suli rohanok haza és 7végeken is itthon vagyok...míg más bulizik..:S:S:S annyira féltenek mint egy 1 évest :@ Segítsetek :(

2010. jan. 12. 19:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Na mivan ennyi volt?

Írj valami kommentet!

2010. jan. 18. 22:43
 12/17 anonim ***** válasza:

Nem könnyű kamaszként most Neked. Nehéz az, ha egy feszült szülő otthon mindenért kiabál. Apukád meg sztem azért incselkedik állandóan, mert jófej akar lenni, érzi Ő is a Mamádban élő feszültséget, ezt szeretné ellensúlyozni, és biztosan a túlféltés is a szeretet miatt van. Igazából valószínűleg nem tudja, hogyan kezeljen Téged, eddig egy kisgyerek voltál, most már változol. Egyszerűen nem találja meg a hangot Veled.

Mindenképpen meg kellene Velük ezt beszélni, nem hőzöngve, hanem szépen, őszintén.

Egyébként a lehető legrosszabb, amikor az egyik szülő túl kemény, a másik pedig túl féltő. De biztos, hogy nem a rossz szándék vezényli Őket, ezt tartsd szem előtt, ha rászánod magadat egy beszélgetésre.

2010. febr. 3. 22:49
 13/17 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy ne bánd, hogy nem jelentkeztél sem modellnek, sem a megasztárba. Nézd végig a sztárok életét, szinte mindannyian roncsokká válnak fiatalon. a tv-ben csak a csillogást mutatják, ez hozza a pénzt nekik. De a felszín alatt ez hidd el , nem így van. Előző voltam.
2010. febr. 3. 22:53
 14/17 anonim ***** válasza:
Érd el, h engedjenek el, íme: fogsz egy vödröt, teszel bele kenyeret,nyers húst(csirkebél a legjobb), rizst…..felöntöd 6-7 liter vízzel. Teszel bele 1 kiló cukrot, kaport, meg 2 kiló tejfölt. 2 hétig rohasztod lezárt tetővel, ne nyisd fel mert behánysz 1 hét után a szagtól. Egy péntek este megkérdezed, h elmehetsz-e bulizni…..ugye a válasz: „nem”, vársz addig amíg elalszanak, odalopakodsz a vödörrel és leveszed a vödörtetőt(gyorsan kell, mert behánysz) és rájuk borítod a moslékot. Aztán megmondod, h ez azért van, mert nem engedtek el. Legközelebb biztos elengednek.:-)
2010. febr. 3. 23:03
 15/17 anonim válasza:

Nállunk is ugyanez volt.:D

anyu ordibált apu normálisabb volt de mindig egyedül éreztem magam:S

én ezt a bulis témát már elkezdtem 8.-ba :D

nem kérdeztem csak közöltem,hogy elmegyek.

anyuval mi is nagyon sokat irdibáltunk,határozottan megmondtam neki h mi bajom van/egy éven keresztül mondtam minden nap xD/ de mostmár rájött és normális,meg a bulizás terén is.

Csak szerintem megállapodást kell kötni.pl nállunk:tanulsz, elpakolsz,hétköznap 2 nap mehetsz,és az egész hétvége az enyém:D

ugyhogy mostmár arany életem van xD

Lehet h óvni akarnak de szerintem ez hülyeség,ugyse tudnak mindentöl megóvi.

2010. febr. 4. 08:13
 16/17 anonim ***** válasza:

Költözz el és tartsd el magad.

Persze tudom, 15 évesen ezt nem lehet, ezért amíg ők tartanak el, sajna meg kell próbálnod kijönni velük. Ez van.

2010. febr. 4. 15:12
 17/17 anonim ***** válasza:

Figyelj, azért csinálják ezt a szüleid mert féltenek, te vagy az egy szem gyerekük és nagyon szeretnek téged, így nem akarják hogy bajod essen, képzeld én 20 éves srác vagyok és velem még mindig így viselkednek:D

Ezt próbáld megszokni mert amíg velük élsz mindig félteni fognak.A bulikról meg annyit hogy most úgy látod hogy jók, de amikor majd nem vesznek fel főiskolára mert hetente eljártál bulizni, voltak barátaid, nagy partyk, csajok(te esetedben pasik) és ezek miatt hanyagoltad a tanulást és rossz lett a bizonyítványod akkor majd visszagondolsz és belátod hogy nem is olyan jó annyit bulizni(tapasztalatból írom:S).Természetesen mértékkel jó, havonta mondjuk egyszer, de semmi cigi, meg részegség.

Fontosabb hogy jól tanulj és legyen egy jó érettségid/szakmád/diplomád, vagy ezek kombinációi:) aztán el tudj helyezkedni és önállósulni.

20f

2010. febr. 4. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!