Szerintetek jogos a csalódottságom a férjemmmel szemben?
1 hétig kórházban voltam a pár hónapos lányommal, addig a férjem itthon volt szabadságon a másik gyermekünkkel. Ő munka mellett főiskolára jár, ahol pont vizsgaidőszak van. Azon a héten, amikor mi kórházban voltunk, neki 3 vizsgája is volt, egész héten azokra tanult. Az 1 hét alatt én többször is megkértem, hogy egy kicsit figyeljen oda a rendre, ne legyen szemétdomb a házunkból mire haza érünk. Ehhez képest mikor végre hazaengedtek minket, hirtelen azt hittem inkább visszafordulok. A mosogatni való ömlött ki a konyhából, holott van mosogatógépünk, csak bele kellett volna pakolnia. A nappaliban mindenhol használt zsebkendők és csoki papírok voltak, a padlót és szőnyeget pedig jobb ha nem is említem. Kb olyan állapotban volt, minta valaki beborított volna egy mázsa homokot és morzsát. Távol áll tőlem a rendmánia, de ez azért nekem is sok volt, csalódottságomat nem is tudtam elrejteni. Mikor kérdőre vontam, még ő volt megsértődve. Azt mondta, hogy egész héten a vizsgáira tanult és a nagyobb lányunkkal foglalkozott (6 éves, teljesen önálló), nem volt 5 szabad perce sem. És megsértődött, hogy nem értem meg. Pedig én tényleg csak egy kis odafigyelést kértem, nem azt vártam, hogy csili-vili lesz a ház mire hazaérünk. De nagyon rosszul esik, hogy ennyire nem volt tekintettel a kérésemre és most napokig mást sem fogok csinálni mint takarítani. Persze a vizsgái sikerültek, és ennek én nagyon örülök, mégis bennem van még mindig, hogy mekkorát csalódtam.
Tudom, hogy ez nem egy nagy probléma, és szerencsére már a múlté, de mégis kíváncsi vagyok, hogy Ti mint kívülállók, hogy látjátok, szerintetek kinek volt igaza? És mit tehetnénk, hogy máskor nem forduljon elő?
Előre is köszönöm a válaszokat!
3 vizsga??
hacsak nem olyan jófejű a férjed, hogy elég 1* elolvasnia valamit, és máris megjegyzi, akkor biztos, hogy egyetlen szabad perce sem volt. egy 6 éves is igényel odafigyelést.
azért a csokipapírokat berakhatta volna a kukába.
Mindkét fél jogosan van felháborodva,de azért azt nem hiszem el, hogy nem volt napi 15-20 perce vagy csak 5-10 perc, hogy rendet rakjon.Sőt a szemet egyből kidobni, a tányért egyből a mosogatóba, heti egy söprés nem egy nagy kunszt.És kétlem, hogy megállás nélkül tanult volna.Nincs az az ember aki napi 10-12 óra megállás nélküli tanulás közbe ne tartana szünetet.Sőt akár a gyerekvigyázás alatt is pakolhattak volna akár közösen(de persze a gyerekne nem hárítok,mert ő még kicsi).
De most már segíthetne neked, ha most jó fej,akkor felejtsd el!
Egy hét alatt 3 vizsga több, mint kemény.
Nem hiszem, hogy az idő hiányzott volna, mert "amire szakítok, arra mindig van idő". Egyszerűen nem volt képes odafigyelni még erre is. (Erre utal a csokipapír, ami nem külön fáradtság. Bár a mosogatógép sem túl nagy.)
Szerintem ne rágd ezen magad, biztosan nem azért szerettél bele, mert akkor még annyira rendmániás volt. Vagyis ez nem ellened irányuló akció, vagy a kérésed semmibe vétele, egyszerűen csak így jött össze, erre tellett. Mivel a vizsgái már megvoltak, szerintem is az a legjobb, ha gyorsan túl teszed magad ezen, és megkéred, hogy segítsen neked takarítani. Együtt amúgy is gyorsabb, meg a hangulat is más lesz. :)
Ui.: Minél tovább rágódsz ezen, annál rosszabb lesz mindenkinek. :|
Hát ezt így elég nehéz megítélni, látatlanban. Mit jelent az, hogy kifolyt a mosatlan a mosogatóból? Mert ugye ez jelentheti azt, hogy az ötnapos mosatlan is bele volt b*va kaja rászáradva, de jelentheti azt is, hogy a férjed össze akart gyűjteni egy mosogatógépre valót (két ember nem termel olyan sokat), hogy ne kelljen tányéronként bekapcsolni, de amúgy le voltak vízzel csapatva, meg viszonylag megtett valamit. A férfiak ilyen pragmatikusak. Vajon mi az ő álláspontja?
A mázsa homok és morzsa is kérdés, hogy mit jelent nálad.
A lényeg az, hogy én is tanultam, és nálam is olyankor borul a rend (amit eléggé utálok is, de képtelen voltam vele mit kezdeni), egyszerűen azért, mert amikor az ember aktívan tanul, akkor képtelen másra odafigyelni.
A hatéves gyerek pedig, mindketten tudjuk, annyira nem önellátó, jó, fel tud öltözni egyedül is meg ilyenek, de enni kell neki adni, iskolába kell vinni vagy olykor beszélni kell hozzá, meg amúgy is igényel némi felügyeletet.
Ehhez hozzájön, hogy te egy nyilván rendkívül kimerítő időszakon voltál túl, nem tudom mi baja volt a lányodnak, de biztos volt oka, hogy kórházba mentél vele. Ezek után bármit túlreagálni szerintem érthető, de nem biztos, hogy jogos.
Szóval szerintem gondold át, végülis, hogy benned tüske van, azzal egyedül saját magadat mérgezed, és egyedül te tehetsz ellene. És szerintem is kérd meg, hogy szálljon be a rendrakásba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!