Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 300 ezer forintból megélhet...

300 ezer forintból megélhet egy öttagú család, ha?

Figyelt kérdés
Három kiskorú, 9 és 6 évesek, egy csecsemő. Havi hiteltörlesztés 70 ezer.
2014. júl. 29. 11:46
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
12%

a gyerekek ingyen kapnak hétköznap napi 3 étkezést -

általános iskolában hol adnak napi 3×? oviban talán. meg azzal a moslékkal biztos jól laknak, lsd: sárgarépás zsemle

2014. júl. 29. 12:24
 22/47 anonim ***** válasza:
77%

"általános iskolában hol adnak napi 3×? oviban talán"

Alsó tagozatban tízórai, ebéd, uzsonna? Hol élsz Kínában?

2014. júl. 29. 12:39
 23/47 anonim ***** válasza:
31%
majd ha férjed belerokkan akkor pisloghatsz!!!
2014. júl. 29. 12:40
 24/47 anonim ***** válasza:
31%
Nagyon kevés, szerintem szinte csak az alapvető élelmiszerekre futná, az pedig a gyerekeknek nem jó.
2014. júl. 29. 12:41
 25/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Én nem szeretném, ha ott maradna, és igen, valóban nagyon fogok pislogni, ha belerokkan. Most is táppénzen van. :(

Nem ingyenes az étkezés a gyerekeknek, 50%-os kedvezményt kapnak. Mindenesetre már most átállok a spórolásra, veszteni nem vesztek, a gázt is átalányra kérem át, akkor nem lesz olyan horribilis télen, köszi a tippet annak, aki privátban írta. :)

(Egyébként tényleg nem tudnám bölcsibe adni a kicsit, mert nincs. Úgy volt, hogy az oviba mehetnek 2,5 évesek is, de nem lett belőle semmi, ő pedig még nincs egyéves sem.)

2014. júl. 29. 12:47
 26/47 anonim ***** válasza:
42%
akkor még 3 évig otthon maradhatsz, gondolom ez volt a cél
2014. júl. 29. 12:49
 27/47 anonim ***** válasza:
35%

Aki írta az ingyen étkezést, annak írnám:

Nekem ugyan 1 lányom van, de minden nap az az első, hogy hazajövünk az oviból& enni kér, nagyon éhes marad, így egy elő-vacsit kap. Tehát nem mindenkire igaz, hogy csak elég vacsorát adni hétköznap. Pl. 3 gyereknél ha éhesek maradnak? Az plusz "kiadás".

Kezd el spórolni, mosószeren, háztartási dolgokat kuponokkal vegyél, figyelni kell az akciókat, és amint tudsz, menj vissza dolgozni. Illúziókat pedig ne kergess, kevés az esélye, hogy 3 gyerek mellett találsz egy jó állást, ami mellett a férjed majd megteheti a pihenést, mert alapból nem dúskálnak sehol a munkában, ami jól fizet, kevés az álom meló. Tudom, hogy mit beszélek, mert voltam álláskereső&nem mindenhol kapkodnak a gyerekes anyukákért.

2014. júl. 29. 12:50
 28/47 anonim ***** válasza:
35%

Figyelj, szerintem fontos lenne még azt is figyelembe venni, hogy őszintén magatokba nézve: szerinted a férjed váltani fog 5 éve belül olyan munkahelyre, ahol annyit keres, mint most?

Mert tudod, hogy a legidősebb gyereked 8, azaz nyolc év múlva már egyetemre kell járatnod? (ami akár egy másik városban is lehet, nem tudom, hol laktok) A második gyerek 10 év múlva kezdi el tanulmányait. Mi van, ha mondjuk a BCE-t vagy az orvosit választja? Ki tudjátok fizetni majd?

2014. júl. 29. 13:02
 29/47 anonim ***** válasza:
75%
28: ahol az üveges ásványvíz luxus, nem hiszem, hogy olyanon filóznak, hogy melyik egyetemre mennek majd a gyerekek!
2014. júl. 29. 13:06
 30/47 A kérdező kommentje:
Igen, három éven belül váltani fog. Az egészségügyi problémái miatt van szükség most könnyebb munkára, de onnan már könnyebben keresne másikat, nem lenne olyan stresszes és időhiányos. Nem akarok anyaságin itthon maradni sz@ros kb. 25 ezerért (nem tudom, most mennyi). Nagyon hülyén jött ki minden. 3. gyereket sem terveztünk, védekeztünk (gyógyszerrel), semmi tünetem nem volt, és mire kiderült, hogy nem is a kajától puffadok, már késő volt. A szezont se tudtam ledolgozni, olyan rosszul voltam, így a férjem ment ki. Váltott szezonban dolgoztunk másfél évet.
2014. júl. 29. 13:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!