Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 300 ezer forintból megélhet...

300 ezer forintból megélhet egy öttagú család, ha?

Figyelt kérdés
Három kiskorú, 9 és 6 évesek, egy csecsemő. Havi hiteltörlesztés 70 ezer.
2014. júl. 29. 11:46
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
29%
Mit jelent a megélni? Hát dőzsölni tuti nem fogtok.
2014. júl. 29. 12:03
 12/47 anonim ***** válasza:
50%

Nem hiszem, hogy az összes három gyerekes család olyan sokkal többől él, mint a kérdésben szereplő 300 ezer.

De ezt MI nem tudjuk eldönteni. Ne haragudj, állítólag, te az asszony vagy, akkor csak te tudod, hogy milyen igényeitek vannak, most mennyit költötök, mire, marad-e, le lehet-e faragni belőle valahol stb.

A meg lehet-e élni kérdéseknek egyrészt van érteleme, más részt nincs. Úgy nézve van értelme, ha a kis pénzből gazdálkodók beírják, hogy megoldják, mert látjuk ilyen is van, így is lehet. De most beírhatom én is, hogy három gyerekkel biztos nem lehet annyiból megélni, mert nálunk meg még kettőnknek is kevés. Érted. Igények, szokások stb. Neked kell leülni és ha máshogy nem megy minden leírni, számolni stb.

2014. júl. 29. 12:04
 13/47 anonim ***** válasza:
43%
Bocsánat, de ha már a 9 és 6 éves gyerekek "alatt" is látható volt, hogy kevés a bevétel, miért vállaltatok harmadikat? Miért nem végeztél el valamilyen képzést és kerestél jobb munkát, mielőtt harmadikat is vállaltok?
2014. júl. 29. 12:05
 14/47 anonim ***** válasza:
57%

"én erre nem szültem volna 3-at..."

Nem is "erre szült" a kérdező, hanem ennyi lenne a bevételük, ha a párja munkahelyet váltana.

15/47 A kérdező kommentje:
Töredelmesen bevallom, amióta ez a munkahelye van, kicsit elszaladt velem a ló. Eddig sosem vettem pl. csokit, csapvizet ittam és nem palackosat, a babának is gyakrabban adok boltit, mint főzök, hogy több időm maradjon a gyerekekre, pedig nagyon drága az üveges kaja. Itt egy ilyen plüssjáték, ott egy gépsonka... tudjátok, amit eddig nem tehettem meg, egyszerre vonzó lett, de tudok spórolni, vissza tudok térni arra a felfogásra, csak ugye akkor még csak egy gyerek volt, most meg három. Azért kérdeztem, mert nem igazán tudom, mennyi az annyi, eldobom a blokkokat évek óta. Tudom, hülye vagyok, elfelejtettem, milyen a nélkülözés, pedig 25 évig úgy éltem. :/
 16/47 anonim ***** válasza:
68%
Meg. De csak akkor, ha okosan bánnak a pénzből.
2014. júl. 29. 12:09
 17/47 A kérdező kommentje:
Aki azt mondta, hogy csak meresztem: frissen kiderült betegségem miatt nem tudok munkát vállalni még kb. egy évig, pedig hidd el, cserélnék a férjemmel. Megbeszéltük már rég, hogy amint úgy lesz, én fogok dolgozni, hogy kipihenhesse magát. Nem akarom, hogy megszakadjon, nem ilyen munkáról volt szó, amikor felvették. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, mennék inkább én, ez az igazság. Bírom a munkát, mint a málhás öszvér, és nincs kétoldali munkaundoritiszem sem.
 18/47 anonim válasza:
68%
Mennyi egy 10,17 és egy 19 éves gyerek elvárása? Nálunk ez a helyzet és ki tudunk jönni ennyiből, ugyanúgy hitel, három különböző iskola, autó havonta elromlik. Hidd el, lehetséges. De kívánok mielőbbi kilábalást ebből a helyzetből! :)
 19/47 anonim ***** válasza:
89%

400enél luxusnak számít:

szódavíz üveges

plüssjáték

gépsonka

bébiétel

...

érted 400enél ezek voltak a luxus dolgok!!! ezeknek alapnak kéne lenni! 300nél majd a hús lesz a luxus?

2014. júl. 29. 12:13
 20/47 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem meg tudtok belőle élni. Csak gondolj bele, hogy mi a fontosabb, a férjed egészsége vagy a sok pénz? Ha te visszamész dolgozni máris sokkal könnyebb lesz, de egy kisbabát nem lehet otthon hagyni egyedül, nem is tudom miért gondolják ezt egyesek. Ha van 300.000 Ft nettótok, akkor vegyük télen, marad 150000 Ft, gondolom a gyerekek étkeztetése ingyenes, mivel nagycsaládosok vagytok, úgyhogy hétköznap csak vacsora kell nekik. Ha 50-et félreteszel háztartási cikkekre (bár szerintem nem kellene annyi) akkor is marad 100.000 Ft egy hónapra, nehezen tudom elképzelni, hogy abból 2 felnőtt és 3 kisgyerek ne lakna jól, pláne, hogy a gyerekek ingyen kapnak hétköznap napi 3 étkezést az iskolában.
2014. júl. 29. 12:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!