Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Utálom a családomat. Mit tegyek?

Utálom a családomat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem vagyunk se szegények se gazdagok olyan középkategória.A szüleimmel és a tesómmal élek együtt.Anyukám kész rémalom kiskoromban se szerettem sose törődött velem igazán most meg reggeltől estig a gép előtt ül és ha hozzánk is szól csak rosszat tud mindani.Apával nagyon jó volt a kapcsolatom kiskoromban mindent együtt csináltunk amígy a tesóm meg nem született.Azóta apa legtöbbször vele foglalkozik.Meg pár éve sokkal többet dolgozik napi 3-4 órát tölt otthon de mostanában már annyit se folyton hívosgatják a munkahelyéről és ha itthon van akkor is csak dolgozik.A tesóm meg borzalmas azért él hogy megkeserítse az életem..Mindig azon töri a fejét hogy sodorhatna bajba.Ha kedves vagyok hozzá akkor vagy nem szól hozzám vagy belémüt.De ha felmérgesít éa van egy rossz szavam is akkor én vagyok a rossz tesó.Próbálom elkerülni hogy hátha akkor békén hagy de ez se tart egész nap..Ilyenkor maradnak a barátok.Sok barátom van és mindig elhívnak valahová.Sose voltam és nem is leszek piálós, pasizós, bulizós inkább a csendesebb fajta vagyok.és bezzeg ilyenkor ha megyek valahová rögtön bajuk van a szülőknek hogy a tesómmal foglalkozzak ne mindig a szórakozáson járjon az eszem.Pedig itthon szinte mindent én csinálok alig tudok menni bárhová is.Az meg nem is érdekli őket hogy kitűnű vagyok és mennyit tanulok sőt szerintük a könyvek bújása helyett fontosabb dolgokat is csinálhatnék mint a takarítás...mit tegyek hogy kibírjam?

16/l

2014. júl. 27. 21:19
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

Seggidióták. Nem tudom, atomszar lehet.

Valahogy bírjad ki, aztán húzd el a csíkot.

2014. júl. 27. 21:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Egy jobb pillanatukban, ha ráérnek próbálj meg beszélgetni a szüleiddel. Mondd el nekik mi a helyzet, beszélj az érzéseidről, bármi. Ha nem jönnek rá, hogy változtatniuk kéne, emeld fel a hangod. Nekem úgy tűnik, hogy nem vagy egy káromkodós fajta lány. Ha így van, most tedd meg. Lehet, hogy apróságnak, hülyeségnek tűnik
2014. júl. 27. 21:33
 3/10 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, véletlen elküldtem mielőtt befejeztem volna

Szal nem fognak rá számítani, érezni fogják, hogy most valami történik. Ha el akarsz menni, szólj nekik hogy elmész, ha azt mondják nem mehetsz, mondd h leszarod. Egy-két ilyet csinálsz, és szerintem az hatni fog rájuk.

2014. júl. 27. 21:37
 4/10 anonim ***** válasza:
De lehet, hogy ez csak az én szüleimnél működött
2014. júl. 27. 21:38
 5/10 anonim ***** válasza:

egyik füleden be, másik füleden ki...

- a tesódat hagyd figyelmen kívűl, ha látja hogy nem tud felbosszantani , hogy téged nem érdekel amit mond akkor előbb-utóbb abbahagyja...

- ugyanúgy csináld meg a házimunkát amit rádbíznak, mert ha nem teszed a végén még otthonról sem engednek el arra a rövid időre sem amit a barátaiddal eddig töltöttél...

- ugyanúgy tanulj, ne foglalkozz azzal amit mondanak/ tanulj, olvass házi munka után, vagy mikor nem látják/ , később hálás leszel magadnak. Csinálj egy 10 éves tervet...mivel akarsz foglalkozni, mit akarsz tanulni, és csak a céljaidat tartsd szemmel, mindig az jusson eszedbe hogy ezzel csak jobb lesz neked néhány év múlva, arról nem is beszélve hogy ha kitűnő vagy, lehet hogy valami ösztöndíjat is megpályázhatsz majd...

- nemtudom mennyi idős a testvéred de nem kötelességed folyamatosan vele foglalkozni, anyukád nem neked szülte hanem magának, nevelje ő és foglalkozzon ő vele, főleg ha gépezni van ideje akkor a húgod/ öcséd nevelésére is legyen ideje.../ amúgy ha nem foglalkozol a tesóddal és figyelmen kívűl hagyod ő sem akar majd veled lenni és akkor anyukád hiába próbálja rád kényszeríteni.

- maradj olyan amilyen vagy, ne szokj rá a cigire meg piára, mondván otthon rossz a helyzet...ne bulizz esztelenül, szóval maradj ilyen és akkor később is minden rendben lesz.

- ha egyetemre mész keress olyat ami elég messze van tőletek, költözz kollégiumba. egyetem mellett tudsz diák munkát találni, mivel értelmesnek tűnsz nem hiszem hogy gondjaid lennének a munka és a tanulás összeegyeztetésével. ha van diák munkád és esetleg ösztöndíjad akkor a legminimálisabban kell csak rájuk támaszkodnod, esetleg később kezdésként barátokkal, csoport társakkal tudsz egy lakást bérelni, akkor nem kell egyedül fizetned, eloszlanak a költségek....

Viszont, amíg nem vagy 18 többet nem tudsz tenni, mert ha esetleg el is szöksz anyukádék hazavitethetnek a rendőrséggel is akár, én úgy tudom, az ilyen balhéknak meg semmi értelme.

minimális kommunikáció elég ha nem bírod őket, de a minimális nem azt jelenti hogy bunkó , flegma, legyél illemtudó és kedves a szüleiddel, hátha akkor kevesebbet csesztetnek...

soha nem fogom megérteni az ilyen szülőket, szinte mindennap olvasok kérdéseket ebben a témában, borzalom amit művelnek a szülők..

bocsi ha hosszú...

2014. júl. 27. 21:44
 6/10 anonim válasza:
Ennyi hülyeséget...4 testvérem van amiből 1 kissebb mint én. Az anyukáddal való helyzetet teljesen átélem neki van a munka, a telefon és a gép. Néha én is elküldeném az összes családtagomat főleg a szüleimet melegebb éghajlatra. De. Ők neveltek fel, ők azok akik mindent kifizetnek nekem. Pedig én nagyszájú lány vagyok és sokszor meg is mondom nekik amit gondolok de utána van, hogy megbánom és bocsánatot kérek tőlük. Most még így gondolod mert kamasz(ok) vagy(unk). Később amikor visszagondolsz rájössz mennyi mindent köszönhetsz nekik. Most még fizetnek mindent de nem lesz mindig anyu/apu aki eltartson. Idővel Te fizeted majd a házad/lakásod költségeit, a ruháidat, sminkcuccaidat stb.stb. Egy kistesó nagyon idegesítő tud lenni de ha érzi, hogy szereted nem fog így viselkedni. Én az öcsémet mindig ölelgetem bármennyire is utálja és talán ennek köszönhetően de már nem is idegesít annyira. Remélem ahogy ezt a válaszomat olvasod egy kicsit elgondolkozol! :) 15/L
2014. júl. 27. 21:54
 7/10 anonim ***** válasza:

6/6: "Most még így gondolod mert kamasz(ok) vagy(unk). Később amikor visszagondolsz rájössz mennyi mindent köszönhetsz nekik. Most még fizetnek mindent de nem lesz mindig anyu/apu aki eltartson. Idővel Te fizeted majd a házad/lakásod költségeit, a ruháidat, sminkcuccaidat stb.stb."

Valamilyen szinten igazad van válaszoló azonban nem mindegy hogy milyen a nevelés, lehet hogy nem épp a szüleinek köszönheti a kitűnő teljesítményét a suliban, tekintve hogy a szülei pont arra bíztatják hogy hagyja a könyveket inkább takarítson, pedig tanulás és végzettség nélkül ma már semmire nem megy az ember.

Nekem nem volt ilyen vészes a helyzet otthon. Ugyan anyuval sosem találtuk meg úgy igazán a közös hangot de azért eltudtunk beszélgetni. viszont a hugom 9 évvel fiatalabb, és 9 éves korom óta én neveltem őt egészen 17 éves koromig. csak azért mert anyunak fontosabb volt az hogy olvasson egész nap meg az hogy pasit szerezzen magának. én hordtam oviba , iskolába, én hoztam, én mentem játszótérre stb. nem volt semmi magán életem, nem járhattam el otthonról, 17 éves koromig moziban sem voltam.

igen anyu kifizette a kirándulásokat, a tankönyveimet , megvette a szemceruzát stb...ettől függetlenül ahogy leérettségiztem már jöttem is el tőlük...először egy barátomhoz költöztem majd néhány havi munka után társbérletbe mentem. azóta együtt élek a párommal és épp babát várok, és tudod hányszor jutott eszemben az elmúlt években hogy rosszul döntöttem, egyszer sem, és hogy hálás legyek? ugyan miért, hisz nem támogatott abban hogy tanuljak , hogy egyetemre menjek, pont mint a kérdezőnél, csak nálam anyu még a szemembe is röhögött, hogy én úgyse lennék képes egyetemre menni illetve bent maradni. azt is a fejemhez vágta mikor eljöttem hogy nem tudnám eltartani magam, immár több éve dolgozom és megveszem magamnak az ételt italt, ruhát. és nem bánom hogy akkoriban fogtam magam és minden hála és köszönet nélkül eljöttem otthonról, milliószor jobb az életem.

Alapból...ha megszült vállalta hogy amíg nagykorú nem leszek/ minimum addig / vállalja a nevelésemet, az iskoláztatásomat, etetésemet stb... tudták mire vállalkoznak és senki nem kényszeríti rá a szülőket hogy vállalják . ilyen nevelés és törődés mellett nem hiszem hogy akár a kérdezőnek is hálásnak kéne lenni.... vagy azért legyen hálás mert elszakítják a külvilágtól, megfosztják a pihenéstől, kikapcsolódás gondolatától is? nem hiszem...

ahogy a kérdezőt olvasom őt sem nagyon támogatják tanulás terén sem pedig az lenne a legfontosabb és nem az hogy a nyakába akasszák a kis tesót és minden létező házi munkát.

ha utálja a kérdező a családját és nem változik a helyzet akkor úgyis ő fog úgy dönteni majd hogy lelép, bárki bármit mond is majd neki...

2014. júl. 27. 22:20
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Nem nagyon lehet velük beszélni már többször is próbáltam.Szerintem megvárom még leérettségizek elmegyek egyetemre és kolis leszek addig meg csak kibirom valahogy

2014. júl. 28. 10:10
 9/10 anonim ***** válasza:
hat kitartast addig is...nagyon kemeny lehet, de ahogy latom te nagyon ugyes csajszi vagy..probalj a sarkadra allni s ne hagyd az igazad :)
2014. júl. 28. 15:51
 10/10 anonim ***** válasza:
jaj fogjátok már be attól, hogy fizetnek mindent attól még nem kezelhetnek úgy mint egy megunt játékot te egy emberi lény vagy jó, hogy nem dolgozik 16 évesen kövezzétek már meg sok idióta én tudom mit érzel én is ebben nőttem fel kitartást kívánok a sok nyomorékra meg ne hallgass mer valszeg belőlük is rossz szülő lesz ha így állnak a dolgokhoz..
2016. jan. 23. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!