Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért idegenednek el manapság...

Miért idegenednek el manapság ennyire egymástól a családtagok?

Figyelt kérdés
Sok kérdést olvasok, amiben házasságban élők úgy írnak a szüleikről, mintha másik bolygóról származó idegenek lennének, mintha nem is az ő testükből-vérükből lennének. Régebben együtt éltek a generációk, most meg az is terhükre van, ha a szülők az unoka megszületése után meglátogatják őket. Én pl. szeretném, ha az anyukám ott lenne velem a szülés utáni első hetekben, és segítene. És a párom anyukáját is örömmel látnám bármikor. Nekem ez így természetes. Az ember nem tagadja meg a családját, csak mert ő maga is családanya lett.
2010. jan. 10. 21:21
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Fura egy család vagytok. Nem szeretnék ennyire hideg emberek között élni. Titeket nyilván nem zavar, mert ezt az érzelmi ürességet szoktátok meg. Előbbre való a kényelmetek, mint a másik ember érzései.
2010. jan. 11. 00:12
 22/23 anonim ***** válasza:
Ez nem érzelmi üresség. Csak nem mászunk állandóan egymást. Ha segíteni kell akkor ott van mindenki. Miért csak az a jó és érzelmekkel teli aki olyan mint te?
2010. jan. 11. 00:14
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem mindenki egyforma, más az életritmusunk, más a szervezetünk teherbírása. Van, akit a szülés nagyon megvisel, más meg másnap már "ugrál", sőt, akár 1 embernél is eltérhet 2 szülés.

Anyukám pl. 2 gyereket szült, én voltam az első, velem semmi probléma nem volt szülésnél, igaz, késtem kb. 1 hetet, de ez még annyira belefér, hogy semmi komplikáció nem volt, viszont öcsém születésénél már volt probléma, egyrészt öcsém nem sírt fel azonnal, néhány napra inkubátorban volt, viszont a nagyobb probléma nem ez volt, hanem aki a szülést vezette, elég komoly műhibát követett el - azóta nem is dolgozhat felnőtt nőgyógyászaton -, pár nappal a szülés után anyu belázasodott, és 40%-os vérmérgezéssel került kórházba, annyi ereje se volt, hogy felkeljen az ágyból, éppen jól jött, hogy az anyja eljött vigyázni ránk, míg apám meg dolgozott, de egyébként a nagymama nagyon sokszor inkább teher volt, amikor eljött, kinyalatta a fenekét, segíteni nem segített. Így azt hiszem jobb, ha nem is jön. Bár sokszor jól jött volna, ha itt van és segít, lett volna rá szükség, de így, hogy ha jött, nem segíteni jött, hanem császkálni a városban meg kötekedni mindenkivel, úgy vagyunk vele, hogy akkor inkább maradjon otthon, mert így inkább teher, ha itt van.

2010. jan. 11. 00:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!