Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért idegenednek el manapság...

Miért idegenednek el manapság ennyire egymástól a családtagok?

Figyelt kérdés
Sok kérdést olvasok, amiben házasságban élők úgy írnak a szüleikről, mintha másik bolygóról származó idegenek lennének, mintha nem is az ő testükből-vérükből lennének. Régebben együtt éltek a generációk, most meg az is terhükre van, ha a szülők az unoka megszületése után meglátogatják őket. Én pl. szeretném, ha az anyukám ott lenne velem a szülés utáni első hetekben, és segítene. És a párom anyukáját is örömmel látnám bármikor. Nekem ez így természetes. Az ember nem tagadja meg a családját, csak mert ő maga is családanya lett.
2010. jan. 10. 21:21
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Túl magasak az elvárások amiket másokkal szemben támasztunk, irreális az emberek világképe, sokakból a minimális önkritika is hiányzik, divat lett mindenen megsértődni, sok a mindennapi stressz, idegesség.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2010. jan. 10. 21:28
 2/23 A kérdező kommentje:
Igen, ez benne van, de ebben a stresszes világban pont a család összetartása az, ami menedéket nyújthat.
2010. jan. 10. 21:30
 3/23 A kérdező kommentje:
Néha az az érzésem, mintha a kamaszkor tolódott volna ki. Nekem 13 éves korom körül volt olyan korszakom, amikor idegesítettek a szüleim, túl nagylánynak éreztem magam ahhoz, hogy mellettem legyenek, mindenáron egyedül akartam mindennel elboldogulni. Ez egy tininél természetes, de 20-30 éves korban szerintem elég gáz.
2010. jan. 10. 21:34
 4/23 anonim ***** válasza:
69%

"Az ember nem tagadja meg a családját, csak mert ő maga is családanya lett."

Ebben igazad van, ám a szülés után nagyon nehéz és fárasztó minden, én nem láttam szívesen senkit. Még a saját anyukámat sem. Ettől viszont még nincs köztünk rossz viszony, sőt talán most van a legjobb, mióta csak élek.

2010. jan. 10. 21:36
 5/23 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy fárasztó a szülés, de pont azért jó, ha van melletted valaki, aki segít. Azok a barátnőim, akik eddig szültek, mind vagy eleve a szüleikhez mentek haza a kórházból, és csak akkor költöztek vissza a férjükhöz, amikor már párhetes volt a baba, vagy az anyukájuk költözött hozzájuk segíteni, hiszen a férjüknek napközben dolgoznia kellett. Ezért is furcsa volt itt azt olvasnom, hogy sokakat fáraszt a saját anyukájuk jelenléte. Engem az fárasztana, ha hirtelen egyedül kellene megbirkóznom mindennel, ha pl. háztartást is kellene vezetnem, amikor a baba még éjszaka többször felébred enni, és napközben csak álmosan kóválygok.
2010. jan. 10. 21:41
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen,túl nagyok az elvárások.Velem sajnos nem törődnek a szüleim(úgy értem apám elhagyott,anyám alkoholproblémákkal küzd)én csak álmodozhatom egy családról,és nem igaz,ha később saját családom lesz,akkor kevésbé fog hiányozni,mert nagyon is fog!Sajnos nem egy pl-t tudnék mondani,h tök normális szülőknek olyan gyerekük van,h a gyereknek még az is baj,ha a szülei levegőt vesznek:S -ez van...
2010. jan. 10. 21:42
 7/23 anonim ***** válasza:
32%
Attól, mert valaki önálló(sodni akar), még nem kamasz és tini és gyerekes... pf
2010. jan. 10. 21:43
 8/23 A kérdező kommentje:
Nem az az önállóság, ha elmarod magad mellől azokat, akik szeretnek, hanem az, amikor viszonozni is tudod és akarod már, amit tőlük kapsz, és amikor az ő érzéseiket is képes vagy figyelembe venni. A "mindenki hagyjon békén" nem önállóság, hanem gyerekes önzés.
2010. jan. 10. 21:47
 9/23 anonim ***** válasza:
88%
Nem vagyunk egyformák. Nem kell megriadnod attól, ha valaki szülés után látni sem akar senkit. Ő valószínűleg attól riad meg, amit te szeretnél. Az azért elég gáz, hogy nem hazafelé mennek a lányok, hanem anyuhoz a babával...nekem. Nektek nyilván nem.
2010. jan. 10. 21:51
 10/23 anonim ***** válasza:
66%
nekem is
2010. jan. 10. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!