Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tudja megérteni,...

Miért nem tudja megérteni, hogy fogynom kell?

Figyelt kérdés
Még régebben eldöntöttem,hogy fogyózom és ezt anyának is mondtam,de ő nem fogadta el ezt,mert,hogy én pont jó vagyok..folyton tömni akarta belém a kaját,hogy egyek és egy dekát sem fogytam.Most titokban tartom,hogy ne tömjön meg kajával,de észrevette,hogy nem eszek és megint tömni akar.mért nem ért meg?attól még,hogy rajta van felesleg még nekem nem kell..elegem van.kövér vagyok..utálom magam.le akarok fogyni,de ha folyton kajával töm,nem megy.már azon is gondolkoztam,hogy eldugom valahol a szobámba a kaját,hogy észrevegye,hogy eszek,de közbe nem is és nem lesz ebből probléma.amit nem tud,nem fáj neki.

2014. júl. 27. 20:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
80%

Anyádnak igaza van! A leghelyesebben tenné, ha elvinne dokihoz - pszichológus, családterápia -, mert az anorexiába meg lehet halni.

Ocsmány betegség, te nem látod, fogyni akarsz, aztán hopp, kórház, vagy hullaház. Anyud legalább normális - bár szakemberhez kéne fordulnia veled -, az én családom végignézte, hogy 45 kilóra lemegyek, addig le se szrtak.

2014. júl. 27. 22:32
 12/12 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem inkább sportolj.

A súlyod teljesen jó a magasságodhoz, fogynod nem kell. Az lehet inkább a baj, hogy petyhüdtek az izmaid és lógnak, hiába vagy normális alkatú. Sporttal szép feszesek lesznek és az étvágyad is kielégíti majd anyukádat, hiszen a sport rengeteg energiát emészt fel, amit pótolni kell. Ám semmi esetre ne titkolózz az anyukád előtt, ha kell, napi 5x mondd el neki, hogy jóllaktál, nem kérsz többet, pont. De koplalnod szerintem is felesleges. Kérd meg inkább, hogy csináljon egészséges kajákat, abból többet ehetsz, nem nehezít el és egészségesebb is leszel. És egy szép, kisportolt testet te is jobban fogsz szeretni.

Egyébként biztos vagy benne, hogy a tested miatt utálod magad? Nincs valami más problémád, amit erre fogsz? Mert nem hiszem, hogy ezzel a magasság-súly aránnyal olyan ,,dagadt" lennél.

Aki anorexiázik, annak üzenném, hogy a BMI önmagában nem sok mindent ér. Lehet valaki ugyanazzal a magassággal és súllyal normálisnak kinéző és ránézésre sovány is. Az izomtömeg és zsírtömeg aránya határozza ezt meg, nem maga a BMI. Én a 15,125-ös BMI-mmel elvileg nem élek. Gyakorlatilag teljesen arányosan nézek ki.

24/L

2014. júl. 28. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!