Érdemes lenne összeköltöznünk vagy még várjunk?
10 hónapja vagyunk együtt a barátommal, ő 24 éves, én 21. Mindketten egyetemre járunk, ő kollégista, 1 félév múlva végez és most talált állandó munkahelyet. Már korábban is emlegette, hogy majd ha felveszik állandóra akkor jó lenne, ha összeköltöznénk.
Én itthon élek a szüleimmel, de elég rossz a kapcsolatunk, kb. alig várják, hogy elköltözzek itthonról, amit már többször is mondtak. Én suli mellett dolgozom diákmunkát, mert a szüleim azt mondták, hogy "ha ennyire tanulni akarsz, akkor menj el dolgozni, mi biztos nem adunk neked pénzt", viszont azt elvárnák, hogy én támogassam őket, miközben cigire és alkoholra költik minden pénzüket, kaja sosincs itthon. A barátomat 8,5 hónap után mertem csak hazahozni, mert szégyelltem a szüleimet és a kupit, ami körülveszi őket.
Az elmúlt héten szinte minden nap felhozta, hogy költözzünk össze, már a lakásokat akarja nézegetni. Én szívesen összeköltöznék vele, de még egy éve se vagyunk együtt, kicsit korainak érezném, de leginkább attól félek, ha esetleg szakítanánk (egyébként nagyon jól megvagyunk, de ha mégis..), akkor nem lenne hova mennem, mert a szüleim nem valószínű, hogy visszaengednének.
Ráadásul több olyan ismerősömtől is hallottam, akik már összeköltöztek, hogy összeköltözés után gyorsan tönkrement a kapcsolat, mert rájöttek mégsem passzolnak össze.
Szerintetek menjek bele az összeköltözésbe vagy várjak, míg befejezem a sulit vagy többet keresek, ha esetleg szakítanánk, akkor legyen hova mennem egyedül is?
21/N
Én összeköltözéspárti vagyok. Pedig két kapcsolatom ment tönkre utána - csak éppen így hamar kiderült, nem évekkel később. Amelyik kapcsolatot az összeköltözés tönkreteszi, azért igazán nem kár.
A párommal még egy hete se jártunk, úgy költöztünk össze. Nagy kockázat volt, de éreztük, hogy vállalható. És tényleg, már egy éve szuper, ráadásul a kapcsolatunk és az életünk is rengeteget fejlődött ez idő alatt!
Ha van egy 80-90 ezres bevételed, arra már nyugodtan költözhetsz, közben érdemes nézelődni, van-e jobban fizető, vagy a szakmádhoz közelebb álló lehetőség, és ha igen, váltani. Valamint a fizetésed 10%-át félretenni! Ez pont arra jó, hogy ha bármi gáz lesz, akkor hozzá tudsz nyúlni, akár egy új albérlet kaucióját le tudod rakni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!