Azért lövöget a családom, mert elmentem szakmába dolgozni kevesebbért, mint amennyit eddig kerestem. Ti megszólnátok ezért a családtagjaitokat?
Életem legnagyobb szakmai sikere, hogy végre felvettek egy szervezethez dolgozni, ahová már 3 éve próbáltam bejutni. (5 visszautasított állásinterjún vagyok túl...)
Végül elkezdtem szakmától nem olyan távol, de azért közel sem szakmában dolgozni.
Reménytelenül beadtam ismét a Cv-met ehhez a szervezethez, ahol behívtak interjúra, majd ismét visszautasítottak...Eltelt 2 hónap és felhívtak egy olyan állásajánlattal melynek a munkaköri leírása az, amire egész életemben vágytam.
Mérlegre kellett tennem azt, hogy valamennyivel kevesebbet fogok keresni, de szakmában és olyan környezetben, ahol tényleg megvalósíthatom magam, fejlődhetek...
A szüleim nem értik a döntésemet, mióta itt dolgozom, szinte minden nap hallom, hogy milyen rossz döntést hoztam. Nem élek otthon, és tudom, hogy nem tartozom Nekik magyarázattal ez ügyben, de rosszul esik, hogy egyáltalán nem örvendenek velem, nem támogatnak. Közben meg elvárás, hogy járjak haza, látogassam őket. Őszintén, semmi kedvem.
A párom mellettem van és látja, hogy egészen kivirultam. A párom szülei szintén támogatnak.
Hogyan építsem le a negatív kritikát?
Szerintem is jól döntöttél. Úgy gondolom, hogy a nyugalom mindent megér, nem lehet megfizetni, főleg ha néhány tízezer csak a különbség.
Anyukádékkal úgy tűnik nem jutsz dűlőre az eddigi módszerrel. Ha anyagi szempontokat nézzük szigorúan, akkor vezesd le nekik, hogy az a pár tízezer forintos többlet, néhány év múlva elmenne gyógyszerre, pszichológusra és hasonló dolgokra, mert az állandó stressztől rövid időn belül kikészülne a szervezeted.
Ezt egyszer mondd el nekik, és zárd azzal, hogy felnőtt ember vagy aki képes felelősen dönteni. Ha ezt el tudják fogadni, jössz látogatóba, ha nem, akkor egy ideig ne számítsanak rád.
Nehéz dolog, de ha kimondtad, tartsd is be. Meglátod, rá fognak jönni, hogy komolyan gondolod, és leszállnak rólad.
Nagyon egyszerű, megmondod nekik, hogy oké, visszamész a régi helyre, de az orvosi kiadásokat ők fizetik. Először azt mondják majd, hogy ennyit bevállalnak, de mikor egyszerű végbéltükrözésnél is 40 ezer Ft-ot ott hagynak, talán elgondolkoznak.
Jó, kicsit radikális ez, egyszerűbb, ha megmondod nekik, két alkalommal még felhozhatják a témát, utána nem tartod velük a kapcsolatot.
Dönteni meg jól döntöttél. Hiába kerestél ott többet, pár hónap múlva szerencsés esetben is a teljes fizud menne rá gyógyszerekre, kezelésekre, kivizsgálásra. Igen, ez a szerencsés esett, még akkor is, ha 100-150 ezret kerestél ott. Azonban ez is rövid ideig tartott volna, végén a sok stressz miatt a szervezed kikészülne és leszázalékolnának. Akkor? Most meg stressz mentes helyen vagy, alapból élvezed a munkádat, boldog vagy.
Szüleidnek meg érteniük ezt, ha pedig nem hajlandók, akkor nem kell velük tartanod a kapcsolatot. Nincs semmi beleszólási joguk már az életedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!