Hogy kezelitek az elviselhetetlenül bunkó családtagjaitokat?
Figyelt kérdés
Anyám meg a húgom is egyre bunkóbb már. Egyik fülükön be, a másikon ki, amit mond nekik valaki, csak a saját dolgaikat hajtják, átgázolnak mindenkin, felőlük a 3. világháború is kitörhetne. Anyám reakciója a japánok megsegítésére való levélre annyi volt: "minek adjak nekik, ők sem adtak még nekem". Ma meg nekem kellene ebédet csinálnom, mondom tesómnak, mikor ment a boltba, hogy hozhatna valamit, erre szó nélkül elment, persze hozzávalók sehol. Ráadásul azért nekem kell csinálnom, mert anyám beteg... múltkor engem ugyanezzel a betegséggel ki akart zavarni ágat gereblyézni az udvarba... de ő meg akar halni épp. Hogy lehet az ilyen szívtelen, önző, csak magukkal törődő embereket kezelni? Már egyre gyakrabban kikészítenek a viselkedésükkel. És tesóm is teljesen rá üt már. Apám egyszerűen csak kerüli őket, ha meg nem tudja, akkor szépen leosztja őket. De én a saját anyámmal ezt nem tehetem olyan durván.2011. ápr. 2. 10:58
1/6 anonim válasza:
Dehogynem teheted meg,normális kereteken belül.A japán adományozásra,lehet talán igaza van,akkor már az ember a hazai nyomoron segitene,nem a külföldin.De ez nem kötelező.
2/6 A kérdező kommentje:
Persze, nekem is az első a saját anyagi helyzetem, de azért a bunkó beszólogatásait mellőzhetné. 4 hónapja van barátom, előtte is állandóan megaláz. Persze már ő is rájött, milyen, de akkor sem szeretek előtte veszekedni anyámmal.
2011. ápr. 2. 11:13
3/6 A kérdező kommentje:
Múltkor abból volt a veszekedés, hogy szó nélkül megette a kajámat, amit magamnak vettem, aztán utána bejön megkérdezni, hogy az az enyém volt-e. Aztán ha visszaszólok, hogy igen, akkor meg beszól, hogy így jártam, menjek, vegyek másikat. Előtte 2 nappal meg tudta, hogy az egyetemen az a hetem tele volt zh-kkal, alig láttam ki a könyvek közül, erre fél délutános kinti munkát betervez nekem, kiadta parancsba, ha nem megyek, nagyon meg fogom bánni. Szerinte csak akkor kell tanulnom, mikor dolgozni kéne, de azt elvárná, hogy egyetemen is szín ötös legyek. Szóval abszolút nincs tekintettel senkire. Tesóm ugyanez. Igyekszem a saját pénzemből gazdálkodni minden hónapban, de úgy lopkodja a saját pénzemből vett cuccokat, mintha milliomos lennék, hogy csak őt öltöztessem. És ha szólok, neki áll feljebb.
2011. ápr. 2. 11:17
4/6 anonim válasza:
Sehogy!
Ezek ilyenek hidd el!
Az én anyám dettó!
Mintha csak magamat hallanám!
Mikor kitört a fogam,és úgy fájt h majd be pisiltem,az volt rá a válasza h maradjak már csendben.Miért nem lehet halkan szenvedni?Hétvége volt,falun lakom kocsink sajnos nincsen.Üvöltöttem a fájdalomtól,ő meg le sem szart.
Amikor pedig elköltöztem,és a párom összevert,mikor hazajöttem annyit mondott hogy megérdemeltem.
Anyai vigaszra lett volna szükségem,nem arra hogy belém rúgjon még ő is.
Sosem érdekelte mi van velem.
De elköltöztem,és 2 hónapban 1x beszélek vele!
Érzem h határozottan jobb így!
5/6 A kérdező kommentje:
Nekem 2 féle ételallergiám van, elég durva diétát kell tartanom, az egész életemre kihat. A betegség kimutatottan genetikailag öröklött (a hajlam). Erre anyám nem egyszer már a képembe vágta, hogy csakis én tehetek az egészről, mert olyan tápos vagyok, ne hisztizzek érte, más is kibírja. Persze ha neki van egy kis baja, már meg akar halni. Emellett poratka allergiám van, lenne most egy gyógymód rá, de sajnálja tőlem a pénzt, mert már több helyen átvertek, és ő innentől fogva nem fizeti az én hülyeségeimet. Ha én is így beletörődnék, az egész életemet mindennapos náthával tölthetném. Mindegy, marad a nyári munka.
2011. ápr. 2. 11:39
6/6 anonim válasza:
Ne foglalkozz vele!
Próbálj mástól segítséget kérni!
Lesz majd jobb is!
Hidd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!