Megnyertünk egy 3 éves németországi tanulmányi pályázatot élettársammal de most mit csináljunk?
Én 24 éves vagyok élettársam 31 és 4 éve élünk együtt.Jelentkeztünk az önkormányzatnál meghirdetett Eu-s pályázatra amit nem vettünk komolyan , és pénteken hívtak hogy elfogadták a pályázatunkatEnnek a lényege hogy ingyen szakmát tanulhatunk Németországban, heti 3 nap iskola (nyelv+plusz szakmai képzés) és 2 nap gyakorlat.
Minden hónapban fejenként 820 Euro támogatást kapnánk lakásbérlésre stb,illetve fél évente támogatják a hazautazást. Hidegzuhanyként ért, mondhatjuk viccből pályáztunk. Munkatársak vagyunk, neki biztos munkahelye van, én viszont havi szerződésben vagyok bármikor kirúghatnak. ( gyárban dolgozunk, álommunkábak távolról sem nevezném) . én kozmetikus szakra nyertem felvételt párom pedig szakács.
Szülőknek senkinek nem szóltunk , de szeptember 1 én indulhatunk is.
Ez hatalmas változás lenne az életünkbe. Anyagilag nem állunk rosszul, hitel nélküli lakás plusz autó, de valamiért én mégis afelé kacsintgatok hogy menjünk.
Nektek mi a véleményetek illetve valami tanács?
nem is haboznék, főleg ha egy gyárban robotolnék. én is néztem annak idején ezt a pályázatot, de "sajnos" olyan diplomám van amivel nem pályázhattam.
jó utat kívánok, szerintem butaság lenne kihagyni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!