Volt élettársammal hitelt vettünk fel. Én fizetek helyette is?
Egyetemlegesen felelünk mint adóstársak, és eddig csak én fizettem az ő rá eső hitelt is, mivel neki nem volt (és ma sincs) munkahelye, jövedelme (ezért is hagytam ott).
Ha én nem fizetem, akkor az egyetemleges felelősség miatt az én fizetésemből fogják levonni, ő meg röhög a markába. Az anyjánál lakik, mindent leíratott a nevéről.
Milyen kiskapuk vannak, hogy én csak a tartozás felét fizessem vissza? Ráadásul a hitel fedezete az anyja lakása. Viszont amíg nekem munkahelyem van, addig a bank az én fizetésemből fogja levonatni egészen addig, amíg ki nem fizetem teljesen :(
Ez attól függ, mekkora összeg. Ha milliós, akkor nem várnak 10-20 évet, míg a fizud 33%-ából rendeznéd a hitelt.
Ha nagy összeg, akkor bizony indul az árverezés. De ezzel párhuzamosan is mege a fizetésből letiltás.
Sajnos nincs ilyen esetben olyan lehetőséged, hogy csak a felét fizesd, a bank nem foglalkozik szociális kérdésekkel.
hivatalosan a hitel kifizetése után polgári pert indíthatsz ellene, ami éveket fog igénybe venni, hogy visszakapd a pénzed
egyébként meg gondolom már megpróbáltál vele beszélni erről, ami nem vezetett eredményre
az anyja lakása is veszélybe kerül így, esetleg ezzel még érvelhetsz
Állami munkahelyem van, csak bejelentett állás jöhet így szóba. A polgári perrel sem sokra mennék, mert nincs a nevén a semmi. Azt szeretném, hogy a bank árverezze el az anyja lakását, ami a hitel fedezetéül szolgált, ne pedig az én fizetésemből fogja le a bank éveken át.
4 millióról van szó, a bank 10 évig is foghatja a munkabéremből :(
Csak a lényeget nem írtad le, hogy mi volt a hitelcél!
Lakás vagy például szabad felhasználású személyi kölcsön...stb.
Megkérni a munkáltatót, hogy ne jelentse be? Remélem ezt nem gondolod komolyan. Ha nem jelentik be, és egyikük sem fizeti a hitelt, akkor jön a végrehajtó, tehát sokkal előbbre nem lesz. Viszont nem lesz biztosítása sem, (nem számít bele a nyugdíj éveibe, fizetheti maga utána a havi 6-7 ezer forintos összeget, és teljesen ki lenne szolgáltatva a munkáltatójának fekete munkaerőként), nem mehet táppénzre, gyedre, álláskeresésire, ha úgy adódik.
épp azt akarja, hogy jöjjön a végrehajtó, mert ha elolvastad volna akkor láttad volna, hogy az exe anyjának házára vettek fel hitelt. a kérdezőnek ahhoz semmi köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!