Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megváltozik, ha meglesz a gyerek?

Megváltozik, ha meglesz a gyerek?

Figyelt kérdés
A párom 3 év múlva akar gyereket. A baj az, hogy ez egy állandó szám az életében, ugyanis 10 évvel ez előtt is 3 év múlva akart gyereket, meg most, 32 évesen, 2 éves kapcsolat után (velem) is 3 év múlva akar. Kompromisszumot kötöttünk anno, én is engedtem az én vágyamból, ő is az övéből, így megállapodtunk, hogy jövő januárban abbahagyjuk a védekezést. (Ha jön a baba, akkor jön, ellene nem teszünk semmit. Anyagi akadálya nincs, önállóak vagyunk elég rég óta.) Az a kérdésem, hogy ha meglesz a baba, akkor szerintetek megváltozik a hozzáállása a dologhoz? Nyilván ráerőltetni nem szeretnék semmit, elvégre két ember vállal gyereket... de ez a hozzáállása elég aggasztó. Mintha halogatná a dolgot, hogy jajj, ez mekkora elköteleződés... nem vágyik ekkora koloncra. Ez a hozzáállás megváltozik, ha születik egy gyereke? Reménykedhetek, hogy öröme lesz benne, inkább, minthogy nyűg? Amúgy isteni pasi, családszerető, gondoskodó, féltő, óvó, és mindezt tökéletesen tolerálható szinten. Tartja a kapcsolatot a saját családjával, "vigyáz" rám, nagyon figyel arra, hogy jól érezzem magam mellette, biztonságos légkört teremt a számomra, dúl a love, tehát a kapcsolatunk nagyon jó- ezért is tervezzük a jövőt együtt. Ehhez a gyerek is hozzá tartozik. De aggódom, hogy csak kolonc lenne a nyakán, akkor is, ha amúgy nagyon szeretné, és természetéből adódóan gondoskodna róla. Mit gondoltok, halasszunk a dolgon, és várjak, ki tudja meddig, amíg úgy érzi, hogy jó, most mehet a gyerek-dolog? Vagy tartsam magam a közös megállapodáshoz? Egyáltalán, olyan téma ez, amivel foglalkozzak most, ilyen "korai" szakaszban?

2014. júl. 6. 01:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%
# 2: Mert a nők aztán rohadtul imádják ezeket, én is havi szinten járok a kórházba, hogy átvágják a gátamat, mert annyira jó, hogy utána hetekig ülni sem bírok. Sajnos arra, hogy a melleim begyulladjanak a pangó tejtől, illetve a hasamon megfeszüljön és berepedezzen a bőr egy négykilós gyerektől terhesség és szülés nélkül nincs mód, de azért naponta 6-7 órát a számban tartom a mellbimbóimat, hogy kisebesedjenek a nyáltól és a dörzsöléstől, mert úgy élvezem. Remélem sosem fogok ki akkora s.eggfejt, mint te vagy. A feleséged feláldozta a testét és valószínűleg a munkahelyi előrelépési lehetőségeit azért, hogy nektek utódotok lehessen, amit gondolom nem a tudtod és jelenléted nélkül hozott össze, és neked az a problémád, hogy nem olyan "hamvas a puncija", mint előtte. Mondjuk szerintem neked kár is volt szaporodnod.
2014. júl. 6. 15:10
 12/17 anonim ***** válasza:
59%

Kedves #11.:

Ezeket a mellékhatásokat egy pasi se szereti. Ha kimondja, ha nem. Én se mondtam ezeket a kedves feleségem arcába soha, mosolyogtam és csak a boldogságot mutattam. Itt elmondhatom mert ez egy anonim oldal és tökmindegy.

Ha tetszik, ha nem: Minden pasi fél attól hogy mi lesz. Nem lesz ugyanolyan a szex, mennyire lesz rosszabb, kevesebb. (Elárulom hogy többnyire kicsit rosszabb és sokkal kevesebb szokott lenni). És nem, nem az a legnagyobb problémám hogy a punci nem olyan hamvas mint egykor. De a problémakör részét képezi.

Tipikusan belőled lesznek azok a nők akik nem értik a férjüket, hogy mit miért csinálnak és mi a bajuk. Nyíltan beszélni ezekről a problémákról pedig végképp képtelenek.

34/F

2014. júl. 6. 17:02
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

En kedvelem az oszinte ferfiakat

Igen egy gyerek nalunk is min szex min alvas min egymassal torodes idoszkat hozta el.

megoldas volt a babysitter nagymama es kozos alvos szexes wellnes gyertyafenyes hetvege otthon penz hianyaban.

Igy lett harom gyerek.

hat a hamvas punci azt elszallt mint a fiatalsag de kit erdekel a szulesek utan 2 evvel sokkal felszbadultabb lettem jobb lett a szex.

Ha egy no nem felejt el no lenni semmi gond nincs

De nekem akinek nincs gyerekek ne dumaljon arrol majd o ad magara majd o no marad.

Megnezem 3 honappal a szules utan mikor meg pisilni sincs ideje nemhogy kifesteni magat.

megfogadni barmit lehet de a valosag minden fantaziat meghaladoan fajdalmas es almatlan es komoly kiabrandito

olyan mint egy kikepzotabor a lakatlan szigeten.

Akik kozossen tulelik azok hazassaga erosebb lesz de sok hazassag zatonyra fut az elso geyrek utan nem alltak ki a probat.

44 eves 3 gyerekes anyuka aki szerencsere mar tul van a kikepzotaboron es ujra aludhat ejjel.

2014. júl. 6. 17:30
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Értem mit mond a 34/F csak szerintem ő még nem volt teljesen kész az apaságra,a családi életre,meg úgy egyáltalán sem teljesen őszinte a kapcsolat.

Nekünk is van gyerek,nos a kezdeti 6-7 hetet leszámítva szépen átaludta az éjszakát,egyszer kelt enni 5 hónapos koráig.Még be sem gyógyult a gátmetszés helye,de igen már gondolkodtam azon is,hogy hogyan őrizzük meg az intimitást,és a kapcsolatunk hogy ne romoljon meg.Nem csak miatta magam miatt is fontos volt ez,én is akartam pihenni,megnézni egy filmet,összebújni,együtt fürödni,szexelni stb.Jó kettesben eljárni nem jártunk jó ideig,most se sűrűn,de ezt már kalkulálja bele az aki család alapításon töri a fejét.Nyílván átalakul sok minden,de miután ezeket átgondoltam,és elolvastam szak könyeveket,elhatároztam,hogy én hogy nevelem a gyereket,aki mint írtam este 8-kor szépen elszenderedett (igen ez nem ment magától,de nem is hagytam ordítani) na szóval onnantól volt még kb 3 óránk egymásra.Szexre is.Hamvas punci,mit tagadjam persze változott,olyan "asszonyosabb" lett,de most ennyire fontos a küllem??? A férfiak nemi szerve sem egy étvágy gerjesztő (igen kedves férfiak,a szánkba vesszük,és kényeztessük,mert örömet akarunk szerezni,talán még kedveljük is,de lássuk be a férfi hímtag minden csak nem szép) de nem ezen múlik egy házasság.Ha kitágult a punci akkor orvos tud rajta segíteni végső esetben,de lehet egy kis intim torna is megteszi.Néma gyereknek viszont anyja se ugye,ha valami nem oké nem kell "boldogan" bájvigyorogni,szólni kell!

Súly: én híztam 30 kg-ot,mégis visszanyertem az eredeti formám 174 cm,és 56 kg vagyok,nem olyan rossz nem? Jobbnak,szebbnek,nőiesebbnek érzem magam most,mint előtte,és büszke vagyok mikor hitetlenkedve bámulnak meg a strandon,hogy "ennek gyereke van?" Akarat csodákra képes...

Nem mellesleg tudod azt gondolom egy érett férfi sosem csinálna gondot abból,hogy nem olyan hamvas a punci,nekem a férjem bent volt szülésnél látta a fájdalmam,szétvágtak alul,ömlött a vérem,és megszültem a gyerekét.A kórházba majdnem 90 kilósan mentem be,jöttem ki,de soha egy rossz szót nem kaptam tőle.

Mert egyrészt ő is akarta szívvel-lélekkel a lányunkat,másrészt meg nem olyan gyerekes,hogy a puncimat analizálgassa mennyire változott meg küllemre.Ki nem szarja le???Ilyen alapon ha a feleséged majd megöregszik az is zavarni fog...

2014. júl. 6. 20:58
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Beszélgettem vele erről, annyit mondott, hogy a felelősségvállalástól fél, és attól, hogy ez örökre szól, még annyira se rugalmas, mint mondjuk egy házasság, amiből ott a kiút lehetősége a válással- bár nem ez van szem előtt, amikor két ember összeköti az életét, hogy hát jó, úgyis el tudunk válni, de azért ott a menekülőút. Tehát ettől tart. Azért 3 év nála, mert 18 éves korától dolgozik, és mindig úgy volt vele, hogy majd 3 év múlva lesz egzisztenciálisan stabil, majd akkor lesz ott a kapcsolata az aktuális barátnővel (ebből 2 volt előttem, de egyikkel sem jött szóba a gyerek téma végül, hiába tartottak évekig a kapcsolatok.), szóval akkorra gondolta úgy, hogy rendbe teszi az életét úgy és annyira, hogy lehessen családot alapítani. Csak ez nem nagyon jött össze neki, ezért mindig tolt egy kicsit, majd, három év múlva, majd ekkor, majd akkor. Most megvan a stabil anyagi háttér, és a szerelem is, szóval nincs hova halogatnia. Ha más baja van, előbb utóbb azért csak kibukik... bár nem hiszem, hogy más baja lenne. Amúgy remekül kijön a gyerekekkel, rokonok, ismerősök srácai imádják, és ő is teljesen jól elvan velük. Remélem, ha meglesz majd a saját gyerkőc, akkor inkább az örömöt látja majd benne. Én ebben bízok. Tényleg köszönöm a válaszokat!
2014. júl. 6. 22:25
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Hú de jó fejek vagytok!

Gratulálok neked hogy mertél vele elbeszélgetni erről, és a párodhoz is hogy őszinte volt.

Ez már egy jó kezdés:)

2014. júl. 7. 09:55
 17/17 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem még várjatok azzal a gyerekkel három-négy évet... Ennyi idő kellene neki ahhoz, hogy ő is akarja.
2014. júl. 7. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!