Idegesítenek a kismamák/terhes nők. Titeket nem, vagy csak én vagyok ilyen szemét?
Tegnap röhögtem nagyon, a Fókuszban volt a gyerekhám vagy mi a szösz, póráz a gyereknek. Szerintem rohadt jó ötlet. Ott előadta mindenki, hogy mekkora sérülés ez a gyereknek, meg a legszebb, amikor együtt, kézenfogva megy a család.
Hát, én ilyen idilli családdal nem nagyon találkoztam még, de szerintem az ilyen hám nem is a családi napokra lett kitalálva, hanem mondjuk a bevásárlásokra, amikor anyuka derékig befekszik a fagyasztóba, Tompika meg hátra néz, előre szalad, az emberek meg a bevásárlókocsival nem tudnak hogy szétszéledni.
Sokszor én is ki tudok akadni a terhes/kisgyermekes anyukákon. Az ütyülüpütyülüt és társait nem bírom idegileg, valamint ha egy szülő képtelen kontrollálni a gyerekeit! Vagy mikor a boltban előreengednek valakit, mert ő gyerekkel van. Az a gyerek soha nem fog megtanulni türelmesen várni.
Azt nem értem,hogy ha egy szülő idegei már egy gyeretől kikészülnek, miért vállal még hármat...?
Na meg attól,hogy valaki szült valamikor, még hajat lehetne mosni, stb, stb.
Persze ez sem vonatkozik minden anyukára, de sokszor látni cifra dolgokat.
Mondom ezt úgy,hogy 2gyerekem van.
"És az egyetemre is viszi a gyereket hámon? :("
???
Amíg kicsi a gyerek, és összevissza szaladgál, addig hámon viszi. Mondjuk az áruházban. De le van írva, nem érted?
Nekem is volt már pár "kellemes" esetem olyan kismamával, akire kutyát nem bíznék.
Orvosnál voltam, mert a suliban belázasodtam. Azt sem tudtam, hol vagyok, szédültem, tényleg dögrováson voltam. Másfél órát kellett várnom a váróban, mert a doktornő megint csak szuttyogott. Pont én lettem volna a soros, mikor beront egy nagyon kövér, nagyon hangos nő a kisfiával. Elkezdi a gyereket puszilgatni, azon a nyálas, hangosan cuppogós módon. Ott állok az ajtóban, ránézek, erre rámüvölt "Mi időpontra jöttünk." Na, akkor kezdtem érezni, hogy elsütétül kicsit a világ, mire megint elkezd üvölteni a bálna "Ne várgjál már pofákat, milyen bunkó vagy!!!!", aztán csókolgatja tövább a gyereket, aki elvileg beteg...
A fogorvosom is jól megszopatott most. Baromi sokat kell várni az időpontodra, én meg félek is, mert gyökérkezelni kell majd. Várok két hetet. Aztán ellenőrzés, háááát, ezt gyökérkezelni kell. A következő időpontra várok két hetet. Jajj, ő most beteg, várjak egy hetet. Vártam. Jajj, még mindig beteg, várjak még egy hetet. Ő amúgy terhes, keressek mást. Most megint várok majdnem két hetet. Köszi, jó kis felelősségteljes orvos, de tééényleg. Értem én, hogy neki ez nagy dolog, de ha fájna a fogam (szerencsére nem, ideiglenesen megcsinálta az ügyeletes fickó), akkor már megbolondultam volna. Most férfi fogorvost választottam, mert azt biztosabbnak érzem.
Ennél már csak az lesz a rosszabb, ha még évek telnek el, és akkor is csak a gyerekről beszél. Sajnos elég sok ilyen ismerősöm van (és ellentét is akad bőven szerencsére :) ).
Nekem tetszenek a kismamák, szerintem cukik. :) Ilyenkor sokszor arra gondolok, hogy de jó lesz, ha majd én is várom az én babámat :) de amíg nem így áll a helyzet, nem érdekel más gyerek kakikája. Ez van.
A face-es problémára meg: le lehet tiltani a p.csaba és nem látod a kakis pelusokat.
N25
Hasonlóan vélekedek, mondom ezt úgy, hogy két hónapos a lányom.
A terhességem engem egyedül a fizikailag megerőltető dolgokban akadályozott. A munkahelyemen amikor bejelentettem, kérdezte a főnököm, hogy emiatt van-e bármilyen kérésem. Mondtam, hogy annyi, hogy nagyon nehéz dolgokat ne kelljen megemelnem - mondta, hogy persze, ezt nem is várnák el.
A férfi kollégák meg kérésre nagyon készségesen segítettek pl. ásványvizes kartonokat bepakolni, amit akkor nem mertem kockáztatni.
A gügyögést én sem szeretem. Az tény, hogy a babákhoz érdemes kicsit magasabb hangszínnel beszélni, jobban figyelnek rá. De felesleges édinyelvet használni - felnőttek között meg végképp nem látom értelmét. Az újszülöttnek a nyelv egésze új, így nem fog különbséget tenni, a tej és a tejci szavak között.
Talán a káromkodásról szoktam le, hogy az első szava ne b-vel vagy k-val kezdődjön majd :)
Bár ebből már volt vicces helyzet is: férjem is hajlamos a káromkodásra, kértem, hogy még idejekorán próbáljon meg leszokni róla, mert neki is kínos lesz visszahallani. Így az általa sajna gyakran használt "b... meg a k..a anyád" kifejezést lecserélte arra, hogy "a macska rúgja meg".
Nem egyszer előfordult, hogy a mondat közepén kapcsolt és próbált korrigálni. Így született meg egy asztalba lábujj beverést követően a "B.meg a....öö...macskát!"
Viszont a terhesség alatt vonzottam a gügyögő embereket. "Hogy van a pocaklakó?, Mi lesz a neve a babucinak? stb"
A másik, ami a mai napig nagyon zavar: bár terhesség előtt is meg tudtak szólítani idegenek, most mindenhol "anyuka" vagyok.
A múltkor a gyerekkórházban fakadtam ki a betegfelvételnél, amikor két mondaton belül hatodszorra voltam "anyuka", hogy legyenek kedvesek ne így szólítani. Ott az összes papírom náluk, van nevem, de beérem a "hölgyem" megszólítással is.
Erre pikírten annyit mondtak, hogy "de hát maga anyuka" és továbbra is így szólítottak. Onnantól én meg recepciósnak szólítottam. Végül is ő recepciós, ha már ez az érv...
Kaki-pisi: szűk családon belül tényleg "fontos", mert a baba egészséges működése többek között ezen keresztül mérhető. Amikor már 4. napja nem volt széklete, azért megijedtünk, mert bajt jelezhet az emésztésével.
A kevés vizelet meg veseproblémát, kiszáradást jelezhet.
De ezzel kapcsolatos infókat a nagyszülők/gyerek apja és a gyerekorvos kivételével mással megosztani hülyeség.
Nekik simán csak szarról beszélés marad.
sztem o ugy gondolja mint en, mert azt en is ruhellem mikor direkt rajatszanak, es kb levest se tudja megsozni mert terhes, na ettol nekem is hanyingerem van, meg mikor emelle meg full bunko is h “komolyan ezt csinaljam en terhesen”
tobb anyukat is ismerek, akikre ez nem jellemzo, szivesen voltam veluk, meg most is.
szoval nem vagyok antiszoc.
ez a posztolos 100kep/nap/baba meg benevezni mindenre, aztan az ismerosoket mar zaklatni, h szavazzanak tud meg kiakasztani.
Igazából azok az emberek, akik ilyenek terhesen...
Azok ilyenek nem terhesen is..
Általánosságban ezeket a típusú nőket nem birom.
Én nem tapasztaltam, hogy úgy éreznék felettem állnak, meg büszkék túlsgosan magukra avgy illyesmi, csak azoknál, akik egyébkent minden alkalmat kihasználnak, hogy fitogtassák ő mennyivel "jobbak"
Pl
Jól kereső allása va
Vagy csak a pasijának van az
Hogy megkérték a kezét
Hgy a gyeeke mit ért el
Vagy csak me terhes..
Most a családi példákat hoztam fel, demondhatam volna teljesen mást is..
Tehát általában ezek az emberek picsognak, meg kezelik a terhességüket egyik esetben úgy, ogy mekkora áldozatt hoztak, a másik esetben, mintha emaiatt piedesztalra kellene emelni őket..
De a normális embereknél ezek a problémák a legritkábban merülnek fel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!