Masnak is megmondja az anyja/anyosa, hogy mit hogy csinaljon?
ilyen áron nem kéne :)
Nem mert nem gondoznám, de nekem ne tegyen kikötéseket. És ha valamit nekem adott akkor azt nekem adta és PONT, utána neki nincs köze hozza.
nehéz ügy.
Kérdésre válaszolva: nekem nem mondja meg anyósom h mit csináljak, més soha nem szólt be.
Hát nekem ház nélkül is meg akarja mondani, hogy a még meg sem született gyerekünket hogyan neveljem/hívjam/öltöztessem/altassam/etessem.
Legalább a házát odaadta volna cserébe. :))
Legjobb az ilyen megmondásokat elereszteni a füled mellett, csak ne legyen vita. Hát igen, jó kérdés ez a nektek adta vagy sem dolog. De azért ha már nektek adta, és nem kellett külön évekig spórolnotok sajátra, akkor hozhatnál néha kompromisszumokat.
Hát az a helyzet, hogy nem jó ötlet ebbe nekünk beleszólni, mert nem tudjuk milyen szinten avatkozik be anyósod, és azt sem, hogy nekem mi a tűréshatárod, mikor robbansz.
Ha úgy érzed idegroncs leszel a szitutól, vagy a házasságod megy rá, akkor inkább jobb, ha elköltöztök és kész.
Ja most olvasom, hogy cserébe ápoljátok majd, ha... Nos akkor hát ez is érdekes szempont. majd ti is a saját belátásotok szerint ápoljátok, és nem reklamálhat...!?!
Persze hogy meg. Egy kedves mosoly kisereteben elegansan el kell a ful mellett engedni.
Persze ehhez az is kell, hogy ne adjatok olyan aduaszokat a kezebe miszerint "az en hazamban laktok", "az en kenyeremet eszitek".
Papiron adta nekunk. LAtom, hogy mas fiataloknak milyen szep udvarunk van, de itt azt kell csinalni, amit anyosom akar az udvarral. Szeretnek szep viragos ladakat, meg viragokat futtatni...de nem engedi, mert nem tehetunk ki semmit az udvarrol.
Mar kicsit unom, hogy evek ota fujom ezt, de nem is akar rola hallani, mert ha neki kell egy paradicsom nem fog elmenni az uzletbe...
Én mondjuk semmi pénzért nem költöztem volna össze anyóssal, inkább maradok életem végéig a panelban.
Semmi esetre sem hajlandó a kompromisszumra? Mondjuk felezzétek meg a terültet és mindenki azt csinál a saját részével, amit akar. Férjed amúgy mit mond?
Amíg nem adta nektek a házat hol laktatok?
Mit szeretnél? Az eltartási szerződés arról szól, hogy eltartjátok, ápoljátok, amikor kell. Ennek fejében öröklitek a házát. A halála után!
Addig is mit szeretnétek? Zárkózzon a szobájába, amíg vége nem lesz az életének? És bizony, rendelkezik a házával , (és a kertjével) amíg él.
Úgy értettem a keserves panaszodból, hogy a nagyanyád egy okos asszony. Tudja, hogy megtermelheti egészséges módon a zöldségeket, nem kell a bolti gomba- és rovarölő mérges ízetlen xart ennie. Majd ha ő nem lesz, akkor menj teszkós paradicsomért, egyél te ilyent, de épeszű embernek ne kívánd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!