Az emberek többsége miért veti meg, azt az anyját aki a gyermekéről lemond a jobb élet reményében?
Mivel az anya testében fogant a gyermek, ő hordta ki, ő szülte meg, így az anya-gyerek kapcsolat érzelmileg jelentőségteljesebb, mint az apa-gyerek kapcsolat. Továbbá ősidők óta az anya arra van programozva, hogy tartsa össze a családot, ő a felelős a fészek melegéért, a gyerek érzelmi biztonságáért. Az anya nélkül meghalt volna a gyerek, mert ő etette, ő vigyázott rá, amíg az apa vadászott. Ha az apával marad a gyerek, akkor ki jár vadászni? Tehát megint csak éhen halnak. Tehát az anya így van programozva, és kész, hogy semmi esetre nem hagyja el a gyerekét. Aki meg nem így érez, az ne vállaljon gyereket, nem kötelező! Ha egy gyereket a saját anyja eldob, akkor mit várjon bárki mástól?
A felelősség mindkettőjüké persze, hisz tudja mindenki, mikor gyereket vállal, hogy ez hosszú távú elköteleződés. A gyerek nem tehet arról, hogy megszületik, nem szabadna, hogy megigya a levét. A jobb élet reményében meg....., hát aki ezt teszi, az nem ember, nem hogy anya, vagy apa!
Attól függ mi a jobb élet reménye. Ha annyi, hogy továbbra is èlhesse a gondtalan gyerek nélküli életet, akkor azt hiszem érthető az ítélkezés. De onnantól, hogy egy gyerek megfogan és a szülő megtartja, felelőséggel tartozik érte. És a gyereknek is jár a jobb élet reménye szerintem. Nem a gyerek őrjöng, hogy megszülethessen, mégis vállrántva döntenek úgy "szülők", hogy mégsem fér bele az életükbe.
Ha ez a jobb élet azt jelenti, hogy ideiglenesen esetleg messzire kell mennie a szülőnek munka miatt, de utána tisztességgel neveli tovább a gyerekét, azzal szerintem nincs gond. Bármikor adódhat hullámvölgy.
én most éppen ezt teszem, lemondok a neveléséről...nem a jobb élet reményében vagyis de..mert veszélyes a családjára és a tesóira.
Hát hallagatom hetek óta a hatóságoktól mióta bekapcsolódtak, feltétel nélküli anyai szeretetről. Igen de még van két tesója....
mit értesz azon, hogy a gyermekéről lemond ?
mit értesz azon, hogy a jobb élet reményében ?
Nézd meg az állatvilágot, és megérted. De mondjuk én mindig is utálom az ítélkezést, főleg a tudatlanok részéről, és kívülállók részéről.
De magát a mechanizmust jól megértheted, ha elgondolkodsz egy fél órát az állatvilág szaporodásán, működési elvén.
én nem vetem meg, sőt, inkább felnézek rá. Szerintem sokkal nehezebb dolog lemondani :(
NEm tudom tisztelni azt a nőt, aki erőnek erejével maga mellett tartja az éhes és boldogtalan gyerekét, mert ő jó anya. Nem attól lesz jó anya, hogy vele van a gyerek, hanem attól, hogy a gyerek a lehetőségek közül a legjobbat kapja. Ha az az apa, akkor őt. Ha az nevelőszülő, akkor őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!