Az emberek többsége miért veti meg, azt az anyját aki a gyermekéről lemond a jobb élet reményében?
"én nem vetem meg, sőt, inkább felnézek rá. Szerintem sokkal nehezebb dolog lemondani :( "
Teljesen igazad van.... A cigarettáról piáról és a hereveréről szinte képtelenség lemondani a gyerekről csak nehéz. Nézzél fel nyugodtan ezekre az alávaló jellemtelen gazemberekre. Ment a piros kapdbe jel.
Leginkább a barátnőm miatt tettem fel ezt a kérdést.
A szülőanyja még anno örökbe adta, mert úgy vélte ez lesz a legjobb neki(az apuka már rég nem volt képben). Nem rég találkozott a barátnőm vele, de nem azért mert megakarta ismerni. A szemébe akarta vágni ,hogy gyűlöli és a tetejébe mindennek elhordta. Egyébként a nőnek azóta rendbe jött az élete , van már két gyereke is.
Mindenki igazat adott neki, meg hogy jól tette csak én nem. Mondtam is neki, hogy a biológiai apjára miért nem haragszik? Erre az volt a válasz; de hát egy anyjának sokkal felelősségteljesebbnek kellett volna viselkednie stb.
Ezt ostobaságnak tartom.
Utálom az ítélkezést.
És nem hiszem, hogy mindig csak a nőket kéne hibáztatni...
2 éves korában mondott le róla az anyja, 1 évig intézetben volt, majd örökbe fogadták. Olyan élete volt, hogy sok gyerek még arról álmodni sem tud. Mindent megkapott és emellett sok szeretetet is.
Én nem ítélkezek felette, csak reálisan látom a dolgokat. Most odament ehhez a nőhöz, megsíratatta(aminek Ő nagyon örült), sok szépet a fejéhez vágott. Erre aztán szükség volt...+ még mindenki adja alá a lovat, hogy milyen jól csinálta. Hát szerintem meg nem. Rossz élete lett volna, ha nála marad. Nem azt mondom, hogy legyen hálás neki és tisztelje őt ezért, de ez szerintem durva tőle. És még további kellemetlenségeket akar neki okozni...
1.Gyerek vagy még, mindenkit lepontozol, aki nem ért veled egyet.
2. Tájékozatlan vagy, mert fogalmad sincs, az intézetben a gyerekek minek vannak kitéve. De leírom, ha akarod, a nagyobbak rendszeresen bántalmazzák őket, elveszik mindenüket, és gyakran meg is erőszakolják őket, mindegy, milyen korúak.
3. Sekélyes az életszemléleted. Akkor ha jönne a gazdag amerikai nagybácsi, akkor te gondolkodás nélkül mennél vele, hátra hagyva a szüleidet? Mert hogy a vér szerinti kötődés mellékes, lényeg a gazdagság.
4. A gyerek 2 évesen már rettenetesen kötődik az anyjához. Ilyenkor lepasszolni, hát az igen nemes cselekedet volt. Mit érzett az a gyerek, miközben idegenek közé került, és még nagyon sokáig sírt az anyja után, és várta, hogy az érte jöjjön. Fogalmad sincs, miről beszélsz, nyilván nincs gyereked és burokban neveltek.
szerintem az élet alakulhat rosszul és ha egy anya mindezt azért teszi, mert tudja hogy most már képtelen mindazt megadni gyermekének amit szeretett volna és jobb életet szeretne neki akkor igaza van! Barátnőd nem tudja a hátteret nem is hajlandó megtudni ráadásul még tovább bántaná elég gyerekes módon.
Csak akkor ítélek el ezért egy anyát ha csak a saját boldogsága miatt tette(pl mégsem áll készen ja akkor nem kell a baba),ebben az esetben szomorú,de még ilyenkor is jobb a gyereknek egy szerető nevelő szülő mint egy önimádó anya.
Az utolsó előtti válaszodat pontoztam le, mert az írtad ítélkezem felette. Esetleg még nem akarsz mást is kitalálni?
Tudom, mit élnek át az intézetben nevelt gyerekek, nem kell leírnod.
Ne nézz már hülyének, kérlek szépen. A barátnőmet nagyon régóta ismerem, soha nem volt ilyen és most kifordult magából, és úgy viselkedik mint egy nem normális. Olyanokat tervezgetted ez ellen a nő ellen, hogy az hihetetlen. Én sajnálom Őt, de ugyan akkor ezt a nőt is. Állítólag szülés utáni depresszióba esett, sokszor a nagyszülőknél kötött ki a barátnőm. Utána meg elkezdett drogozni, és végül úgy döntött, hogy örökbe adja. A legjobb döntést hozta meg...
Nem tudott volna megfelelően gondoskodni róla, így ezt tette. A barátnőmnek nagyon jó élete van, és ahelyett, hogy megbecsülné és örülne, hogy mit ért el már eddig gyűlölködik meg bosszú hadjáratot tervezz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!