Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek? Lehet, hogy csak...

Szerintetek? Lehet, hogy csak nekem nagy ügy?

Figyelt kérdés
A párom és én már több mint két éve együtt lakunk. Történt valami ami engem zavar: az anyukájának vett egy digitális képkeretet 9000 ft-ért. Nem az összeggel van a bajom, nem vagyok anyagias, meg lehet, hogy közöm sincs hozzá, hogy mit vesz az anyjának, de rosszul esett. Nekem a legutóbbi szülinapomra vett egy pendriveot, névnapomra egy memoriakártyát a telefonomba, egyik sem volt több 2000 ft-nál, mert tudom, hogy hol vette. Én nem ilyen vagyok, ha valamit kinéznek neki akár 5000 akár 3000 ft megveszem neki. Sőt pár száz ft különbséggel, de kb. egyforma összeget költök rá illetve a szüleimre.
2010. jan. 6. 06:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Nem hiszem, hogy számítana az ajándékok értéke. Az a fontos, hogy kinek mi okozna örömöt. Anyukája nem biztos, hogy örült volna egy memóriakártyának, és Neked nem biztos, hogy tetszett volna a képkeret. Ha közös kasszán vagytok, azért tutira megsértődnék, hogy nem beszélte meg velem a párom, hogy mit kapjon az anyukája szülinapra, névnapra, karácsonyra. Ha nem dobjátok össze a pénzt, akkor viszont tényleg semmi közöd hozzá, hogy mit vesz a szüleinek, mint ahogy Neki sincs semmi köze a Te költekezéseidhez.
2010. jan. 6. 06:45
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Csak neked nagy ügy. Ajándékozásnál sose az árát nézem -akár én ajándékozok, akár engem ajándékoznak- hanem az ajándék funkcionalitását, a gesztus önkéntelenségét.

Velem is előfordult már, hogy a Kedvesemnek "ennyiért", a Szüleimnek "annyiért" vettem ajándékot, és soha egyikük sem tette szóvá, hogy neki ugyan miért "csak ennyiért" vettem ajándékot.

Nem az ár, hanem a gesztus az, ami díjazandó.

2010. jan. 6. 06:46
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
bizonyos szempontból érthető hogy megbántva érzed magad,de szerintem sem az ajándék ára a lényeg.lehet,hogy a következő ilyen alkalommal te kapod a nagyobb anyagi értékű ajándékot...de sztem ne ezzel foglalkozz!ha a kapcsolatotok jól működik és harmonikus,ez legyen a legkisebb gondod.
2010. jan. 6. 06:55
 4/15 anonim ***** válasza:
82%
Én sem nézem soha az ajándék értékét,ez kicsinyességre vall szerintem.Akkor lehetnél megsértődve,ha neked soha nem vesz semmit,csak az anyukájának.De,mint írod te is kapsz tőle ajándékot.Nem kell minden apróságból nagy ügyet csinálni.
2010. jan. 6. 06:55
 5/15 anonim ***** válasza:
53%
Már bocsi, de igenis anyagias vagy. Ha nem lennél az, nem irtad volna ezt!
2010. jan. 6. 08:14
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem nem az árát nézi, hanem azt, hogy mire vágysz. Az én párom is ilyen, bár mindig valami oltári baromsággal áll elő. :)

2010. jan. 6. 08:20
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Közös kasszán vagyunk amúgy.

Lehet, hogy tényleg én csinálok belőle ügyet, de rosszul esett. :(

2010. jan. 6. 08:21
 8/15 anonim ***** válasza:
53%

Ha közös kasszán vagytok, akkor az a gáz, hogy nem beszélte ezt előtte meg veled, ami viszont tényleg gáz.

Azért 90.000 Ft kiadását illik előtte megbeszélni a másikkal is!

Akkor elmondhattad volna, mi a véleményed. És nem mellesleg tudtál volna róla...

2010. jan. 6. 08:40
 9/15 anonim ***** válasza:

Mit szerettél volna? Szerintem amúgy csak te csinálsz belőle nagy ügyet. Én nem egyforma értékben költöttem most karácsonykor se a családra, kb. 10-15ezer Ft különbség volt a legolcsóbb és legdrágább ajándék között, de senki nem az árat nézte, hanem örült annak, amit kapott, mert annak látta hasznát (anyu szereti az ékszereket, neki ékszert vettem, ez volt a legdrágább, de apámról csak azt tudom, hogy szereti a sport szeletet, öcsémről meg azt, hogy szereti a különleges édességeket, de ha műszaki cikk kell neki, azt inkább megveszi ő, olvasni meg egyiküknek sincs idejük...). Sok pénzem nem volt, dönteni kellett, de mind örültek annak, amit kaptak.

Én pl. jobban örülnék pendrivenak, memóriakártyának, mint egy digitális képkeretnek, mindegy, hogy melyik mennyibe kerül, mert annak örülök, aminek hasznát látom.

2010. jan. 6. 08:45
 10/15 anonim ***** válasza:
08:40 - Egy nullával többet írtál, haver KILENC-EZER, NEM KILENCVEN...
2010. jan. 6. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!