Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan "tegyem tul magam"...

Hogyan "tegyem tul magam" ezen a vallasos dolgon?

Figyelt kérdés

Egy eve vagyok egyutt a parommal, kesobb szeretnenk eljegyzest, majd eskuvot is. az egesz eletunket egyutt kepzeljuk el. O nagyon vallasos(katolikus), en meg reformatus vagyok(es szinten vallasos embernek tartom magam, annak ellenere h nem jarok minden vasarnap templomba)Beszeltunk arrol h milyen vallasuak legyenek a gyerekek, a parom nagyon nagyon ragaszkodik a katolikushoz, es nem is hajlando kompromisszumra. Kerdeztem tole hogyha ettol fuggne a hazassag elvenne e, azt mondta vegso esetben engedne a 21-bol. Es most tudja h en jobban hajlok, es hamarabb belemegyek barmilyen kompromisszumba. tudja h nem ertek mindennel egyet, es mondtam neki, h biztosan "fogja serteni a buszkesegemet" (vagy assetudommit:P) ez az egesz ha belemegyek, mert mar most piszkalja a csoromet...es mar most is teszek egy egy megjegyzest...tudom azt h igazabol ez az egesz nem egy elfogadhatatlan dolog szamomra, viszont sert valamit...h a gyerekeim katolikusok legyenek, akkor a szokasok s minden...na szoval ertitek...

felek h egyszer nagyon kiborulok ezen...mit valtoztassak? probalom lenyelni, de O az akinek igazabol elakarom mondani h bant...azt mondta megerti es mesgis...nemtudom...koszi a valaszokat

2008. aug. 1. 21:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én kerestem ki a részletet a katolikus katekizmusból, aludtam rá egyet, és úgy érzem, hogy kicsit igazságtalan voltam, ezért könnyítek a lelkiismeretemen :D Szóval egy katolikus ember számára tényleg elég fontos, hogy gyerekeit katolikus szellemben nevelje, de az igazság az, hogy rengeteg olyan dolog van, amelyet fontos lenne betartani, de az ember önnön gyengesége miatt képtelen rá...

A legfontosabb az, hogy gyerekeiteket keresztény szellemben neveljétek, azt hiszem az Úr sem örülne annak, ha bármelyikőtök képtelen lenne tiszta szívvel engedni a másik álláspontjának. Legyetek boldogok!

2008. aug. 2. 11:52
 12/15 A kérdező kommentje:
koszi a pontositast:) es a jokivansagot is:)
2008. aug. 2. 14:32
 13/15 anonim ***** válasza:
szerintem kerdezzetek meg a gyerekeket, ok milyen vallasuak szeretnenek lenni, mikor betoltottek a tizennyolcat ... :)
2008. aug. 8. 13:13
 14/15 anonim ***** válasza:

Mindenekelőtt egy helyreigazítás, hogy ne legyen hibás adat a válaszokban, bár túl sok nem múlik rajta: Krisztus már nem élt az egyházalapításkor, tehát nem ő alapította.

A kérdésre vonatkozóan:

Hadd írjak ide két Varga Endre-idézetet:

"A szeretet a másik ember vélekedésének, gondolatainak és álmainak tisztelete, együttérzés a hibáiban, és az az elv, hogy kisebb áldozatot hozunk azért, hogy neki ne kelljen nagyobb áldozatot hoznia."

Valamint:

"Az embert a kapcsolat teszi naggyá, melyben részt vesz, s a szerep, melyet felvállal. A kapcsolatot pedig az áldozat teszi naggyá, melyet meghoznak érte."

Szerintem ez eligazít, természetesen meg sem próbálhatok véleményt alkotni pár sor alapján, meg nem is lenne tisztem stb. Tehát ez a legtöbb és egyben a legkevesebb is, amit tehetek, a többi Rajtad áll.

2008. aug. 13. 14:32
 15/15 A kérdező kommentje:
koszonom szepen, igazad van, kedves vagy:) koszi a szep sorokat
2008. aug. 13. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!