Hogy hangzik jobban ez a név? Csak normális válaszokat!
Rácz Ruben Roderik
Rácz Roderik Ruben
Ha muszáj ezekből választani, akkor a Rácz Ruben Roderik. Azért, mert a Ruben szerintem szép név és a Rácz-cal még jól is hangzik, na meg ha első név, akkor ezt használná a gyerek. De szerintem az a Roderik nem kéne mellé, nem is azért, mert nem szép, hanem mert nem illik valahogy a másik kettőhöz. Eleve hosszabb és nekem így furcsa kimondani, és a sok "r" betű sem kőnnyít a helyzeten.
De ez csak az én véleményem, azt adtok amit szeretnétek:)
Rácz Ruben.
A Roderik (eredetileg és nem magyarítva: Roderick) angolszász név. Adhatod harmadik névnek is, de azt bizonyára tudod, hogy a gyerek nevén fog a fél iskola röhögni és "háromer"-nek fogják csúfolni. Én a Roddy helyett keresnék egy másikat és a középre tenném, első helyre, a hangzás miatt, de a második nevet (Ruben) húzatnám alá (azaz az a hivatalos, azt használja).
Én is az elsőre szavazok.
És ha megengeded még: szerintem sok ez a három név egy kicsit és nem csak az R betűk miatt.
A Rácz családnév inkább hagyományosabb keresztnevekkel állnak jól szerintem, de ok: Ruben. Ugye tudod, hogy héber név (fiút jelent ha jól tudom)
Ehhez képest a Roderik (Roderick) név germánm ráadásul erőszakosan magyarosítva van az írásmódja.
Biztosan kell ez a nagy stílusbeli katyvasz? :)
Rácz Ruben- szuper lenne így is.
Minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!