Mennyire része a külön élő gyereketek, vagy a párotok külön élő gyermeke az "új családodnak"?
Kérnélek,ha ilyen helyzetben vagytok ,adjatok tanácsot,vagy véleményt mondjatok...köszönöm előre is!
Magyarázat:
A férjemnek van egy 11 éves gyermeke ,akit az anyukája nevel.Alapvetően jó a kapcsolatunk,bár az anyuka nem könnyíti meg a helyzetünket ,de miért is tenné...
Már régen külön voltak,mikor megismerkedtem a férjemmel...mégis nagyon ellenséges...
Szóval,a gyerek nálunk tölt minden szünidőt,ünnepet...igaz,a párom külföldön dolgozik ,nem tud jönni pld. 2 hetente ,de ez előttem is igy volt.
Akkor a nagyszülőkkel volt a gyerek.
Most már van egy közös gyerekünk is,és itt jön a probléma!
Nem tudjuk,hogyan csináljuk a külön programjainkat,mert a nagyobbik gyerek ,fel van háborodva,ha meglát egy olyan képet,vagy elmondjuk,hogy voltunk itt-vagy ott.
Vele is megyünk egyébként,sőőt inkább vele szoktunk...amúgy nagyon ritkán mozdulunk ki...de sértődés van belőle .
Olyan,mintha azt várná,hogy ,amig ő nincs itt "bábozódjunk be" ,mintha nem is élnénk,mig itt nincs.Ez nagyon kellemetlen,mert nem szeretnénk neki hazudni,de abból is elegem van,hogy dugdosom a fotókat,amit egy délutáni kirándulásról készitettem,amin csak mi 3-an vagyunk.
Ha pedig elmondjuk,akkor a hátam mögött neki ugrik az apjának,hogy őt nem szereti annyira,mint a kicsit stb...pedig az apja imádja őt.
Nem megyük sehová,amikor iskola idő van,mert nem tud velünk jönni...nehogy ebből is gond legyen.
Nem tudom kinél ,hogyan van ez...de már nem tudom mit csináljak.
Valahol úgy gondolom,mi is egy külön kis család vagyunk...
Vagy nincs jogunk külön életre,programokra.???
A férjemnek is lenne igénye arra,hogy csak mi együtt néha kimozduljunk..de a fentiek miatt ,ő is feszélyezett !
Kérlek ,adjatok tanácsot!
Köszönöm szépen!
De ha utána lenyugszik, akkor mi van ha nem reagáljátok le a helyzetet? Figyeljetek akkor arra, hogy legyen kettesben programjuk, ez szerintem is javíthat, de a hisztit meg ne vegyétek figyelembe. 11 éves, lassan azért kezdődik a kiskamaszkor is.
"1-es"
Huhh, én úgy veszem észre, h a gyerek a kérdezőhöz is ragaszkodik. Próbáljátok meg, hogy egyszer te csinálsz vele közös programot apa nélkül. Vagy esetleg ha a nagyszülők elvállalják a kicsit, akkor hárman kicsi nélkül, úgy mint régen a kicsi születése előtt. Lehet ez hiányzik neki.
Nyilván nem kell ebből rendszert csinálni, de lehet megnyugodna a lelke, h néha neki is jut program hármasban. A kicsit meg addig agyonkényeztetik a nagyszülők:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!