Sokat isznak a szüleim mit tegyek?
első vagyok.
A háziorvos utat mutat.Ő ismeri a helyi szokásokat,lehetőségeket.
20 évesen én elköltöznék.Ahogy meg is tettem
Szereintem is az lenne a legjobb megoldás,ha valahogy eltudnál költözni otthonról. Ez nem azt jelenti, hogy magukra hagyod őket, attól mehetsz haza, persze csak akkor, ha úgy viselkednek.
Én is úgy gondolom, hogy egy életed van és nem éri meg a tiedet is tönkre tenni azért mert ők ezt teszik a sajátjukkal.
Édesapám is ivott nagyon sok vita volt. Miután elköltöztünk otthonról folytatta egy darabig, de utána rájött, ha ez így megy teljesen egyedül fog maradni.
Lépned kell az biztos!!
namost figyeljetek.
ez a szegény kérdező azt kérdezte, hogyan segíthetne a szülein. nagyon értékelni való dolog, hogy segítséget kér. én magam azt mondtam az apukámnak annak idején, hogy el kellene gondolkodnia azon, hogy szükségem van rá, és azon, hogy idővel unokái fognak születni, nem is akarja őket látni? és még azon a héten bevonult a kórházba. az elvonási tünetek pusztítóbbak voltak, mint maga a pia. a látvány annyira megerőltetett, hogy nyugtatót irattam fel a háziorvosommal. amikor kiengedték, csak pár napig nem ivott. aztán visszaesett. nem motiválta semmi. amikor aztán tényleg terhes lettem, rá egy hétre meghalt.
egyébként a faluban mindenki tudja, hogy piálnak, nem olyan h§lyék az emberek. mindig is utáltam az álszenteskedő alakokat. színészkednek kifelé a világba, az ilyenek nem is akarnak leszokni az italról. az apukám se akart valójában, hanem az én monológom után hirtelen elhatározásból indult meg az elvonóra. az alkohol időlegesen elkábít, és tesz arról, hogy nélküle unalmasnak tűnjön az élet. aki abbahagyja az italozást, nagyon tevékeny életet kell, hogy éljen, vagy állandóan körül kell venni, beszélgetni, közös programozni. és nem utolsósorban, hanem elsősorban neki magának kell akarnia leszokni.
valójában kedves kérdező, ahogy a többi hozzászóló is gondolja, nem biztos, hogy van értelme reménykedned. amit én próbáltam az apuval, te is megpróbálhatod.
később írhatsz nekünk, a megválaszoltjaink között tudjuk figyelni, írtál-e
sok sikert az élethez
Tisztellek azért, mert kiállsz mellettük és segíteni szeretnél nekik! De addig, amíg ők nem látják be, hogy alkoholisták, addig nem fogsz tudni segíteni.
Szerintem válassz egy megfelelő pillanatot, amikor mindketten józanok és ülj le velük beszélgetni. Mond el te mit érzel és, hogy mi a szándékod. Én még megkockáztatnám azt is, hogy válasz elé állítanám őket. Vagy kevesebb pia és kevesebb veszekedés vagy pedig elköltözöl. Ne várd el tőlük, hogy egyik napról a másikra letegyék az italt. Legyen fokozatos.Először kérd meg őket, hogy kevesebb legyen. Sok sikert!
Kedves kérdező!
Én elhiszem, hogy nagyon rossz neked és szüleid is rosszul teszik, hogy ennyit isznak.
De! A szüleid fölneveltek, taníttatnak, gondolom mindig van mit enni, meleg a lakás, ha nem is márkás cuccokba jársz, de valószínű rendesen öltöztetnek.
Ha ők nem akarnak leszokni, te bármit csinálhatsz, ugysem fog sikerülni!
Ha van külön szobád, zárd magadra az ajtót ha elkezdenek veszekedni.
Ha józanok, mondd meg nekik, hogy csak akkor jössz ki a szobádból ha nyugalom van! Ha veszekedni akarnak, veszekedjenek egymással, téged hagyjanak ki belőle.
Az én fiam is ezt csinálja az apjával!
Ha az részeg és kötekedik, bezárja a szobája ajtaját és nem jön ki addig amíg el nem csendesedik.
Tehát én inkább azt javaslom, hogy kerüld a konfliktust velük amennyire csak tudod, érzékeltesd velük, hogy rossz amit tesznek, és ha így viselkednek akkor te haragszol rájuk és ne várják tőled azt, hogy ugy tégy mintha semmi se történt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!