Akik külföldön élnek, boldogabbak vagytok, mint itthon? Nyugodtabb a családi légkör?
SOKKAL SOKKAL boldogabb vagyok.
2 évvel ezelőtt költöztem ki.
A munkahelyen megbecsülnek, nem hajtom szét a belem havi 100-ezerért. Lakást, rezsit, kaját simán fizetjük. Van pénz luxus dolgokra és félre tenni is, ami a legfontosabb.
Németország
ma 23:16: El vagy tájolva kicsit.
A tolerancia nem kell, hogy kiterjedjen az intoleráns emberekre. Ha valaki megsért valakit, köpködnek rá, nem kell mosolyogva tűrnie. Ez legfeljebb buddhai magasságokban megy, nem átlagembereknél.
Kicsit sokat kérsz számon a semmiért.
Igen. . Anyagilag ugyanott tartunk, mert nekem otthon is jol fizeto biztos allasom volt, mi nem a megelhetes miatt menekultunk felvallalva a bizonytalant.
Azert nyugodtabb, mert a sulibol nem stresszelnek allandoan, a munkahelyemrol emberi idoben erek haza, a kozlekedesben, vasarlaskor nem idegbetegekkel vagyok korulveve, akik mar amiatt kiakadnak, ha nem eleg gyorsan kapkodom ossze a cuccaimat a penztarnal. Emiatt otthon is nyugodtabb a legkor, mert nem visszuk haza a problemakat. En azt szoktam mondani, hogy itt a gyerekek visszakaptak az anyukajukat.
'De leszámítva a meleg hiányát, a strandok hiányát, egy jó mozit ahol magyarul megy a film, egy isteni finom puncstorta, '
Haha, látszik, hogy milyen különbözőek vagyunk, én pl zokognék a boldogságtól, ha a felsoroltak nem lennének a közelemben. :D
Mi ideiglenesen jöttünk ki, egy éve vagyunk Egyiptomban, anyacégen belül kapott ajánlatot a férjem vezető pozíciójú állásra (elektronikai multicég). Sokkal jobban keres a férjem, de spórolunk, hogy ha hazamegyünk, vissza tudjuk fizetni a lakáshitelünket. Szóval a nagy életszínvonal emelkedést és szórakozási lehetőségeket annyira nem tudjuk élvezni, de azért elmegyünk kikapcsolódni pl 4-5 napokra Hurghadába stb.
A családi életünk kicsit rosszabb lett, mert a férjem kétszer annyit dolgozik, mint otthon, alig látjuk és ugye a bővebb család nincs itt, a gyerekeknek hiányzik a mama, aki eddig minden este jött hozzánk, a hétvégi családi összejövetelek, stb.
Ami pozitívum, hogy nagyon jó iskolába jár a fiam, ahol arabul és angolul is megtanul. Otthon erre nem lenne lehetőségünk.
Hogy boldogabbak vagyunk-e? Nem, hiányzik Magyarország, mert oda köt minden, de itt is jól érezzük magunkat, nem vagyunk boldogtalanok, ha erre gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!