Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik külföldön élnek, boldogab...

Akik külföldön élnek, boldogabbak vagytok, mint itthon? Nyugodtabb a családi légkör?

Figyelt kérdés
2014. jún. 28. 22:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

SOKKAL SOKKAL boldogabb vagyok.

2 évvel ezelőtt költöztem ki.

A munkahelyen megbecsülnek, nem hajtom szét a belem havi 100-ezerért. Lakást, rezsit, kaját simán fizetjük. Van pénz luxus dolgokra és félre tenni is, ami a legfontosabb.

Németország

2014. jún. 28. 23:30
 12/20 anonim ***** válasza:
82%

ma 23:16: El vagy tájolva kicsit.

A tolerancia nem kell, hogy kiterjedjen az intoleráns emberekre. Ha valaki megsért valakit, köpködnek rá, nem kell mosolyogva tűrnie. Ez legfeljebb buddhai magasságokban megy, nem átlagembereknél.

Kicsit sokat kérsz számon a semmiért.

2014. jún. 28. 23:43
 13/20 anonim ***** válasza:
78%
En alngliaban mosogatok egy eve. Sokkal jobb mint otthon. Es vegre van penzem!
2014. jún. 29. 00:24
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen. . Anyagilag ugyanott tartunk, mert nekem otthon is jol fizeto biztos allasom volt, mi nem a megelhetes miatt menekultunk felvallalva a bizonytalant.

Azert nyugodtabb, mert a sulibol nem stresszelnek allandoan, a munkahelyemrol emberi idoben erek haza, a kozlekedesben, vasarlaskor nem idegbetegekkel vagyok korulveve, akik mar amiatt kiakadnak, ha nem eleg gyorsan kapkodom ossze a cuccaimat a penztarnal. Emiatt otthon is nyugodtabb a legkor, mert nem visszuk haza a problemakat. En azt szoktam mondani, hogy itt a gyerekek visszakaptak az anyukajukat.

2014. jún. 29. 02:46
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

'De leszámítva a meleg hiányát, a strandok hiányát, egy jó mozit ahol magyarul megy a film, egy isteni finom puncstorta, '

Haha, látszik, hogy milyen különbözőek vagyunk, én pl zokognék a boldogságtól, ha a felsoroltak nem lennének a közelemben. :D

2014. jún. 29. 03:02
 16/20 anonim ***** válasza:
68%
Nemetben elek. Anyagilag termeszetesen jobb. De en rajottem hogy a penz valoban nen boldogit. A parommal naponta 2 orat vagyunk egyutt azta alvas, es masnap kezdodik elorol a mokuskerek. Nincs itt a csaladom. Inkabb elnek kevesebbb penzbol de boldogan.
2014. jún. 29. 07:10
 17/20 anonim ***** válasza:

Mi ideiglenesen jöttünk ki, egy éve vagyunk Egyiptomban, anyacégen belül kapott ajánlatot a férjem vezető pozíciójú állásra (elektronikai multicég). Sokkal jobban keres a férjem, de spórolunk, hogy ha hazamegyünk, vissza tudjuk fizetni a lakáshitelünket. Szóval a nagy életszínvonal emelkedést és szórakozási lehetőségeket annyira nem tudjuk élvezni, de azért elmegyünk kikapcsolódni pl 4-5 napokra Hurghadába stb.

A családi életünk kicsit rosszabb lett, mert a férjem kétszer annyit dolgozik, mint otthon, alig látjuk és ugye a bővebb család nincs itt, a gyerekeknek hiányzik a mama, aki eddig minden este jött hozzánk, a hétvégi családi összejövetelek, stb.

Ami pozitívum, hogy nagyon jó iskolába jár a fiam, ahol arabul és angolul is megtanul. Otthon erre nem lenne lehetőségünk.

Hogy boldogabbak vagyunk-e? Nem, hiányzik Magyarország, mert oda köt minden, de itt is jól érezzük magunkat, nem vagyunk boldogtalanok, ha erre gondolsz.

2014. jún. 29. 07:55
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Franciaországban élek. 3 éve költöztem ide. Elötte éltem Angliában, Ausztriában, dolgoztam Belgiumban, Svájcban és Izraelben. Végül itt mentem férjhez. Én nem azért kezdtem el utazgatni és különbözö országokban élni, mert "rákényszerültem", otthon is megéltem, lakásom volt (van) Pesten hitel nélkül. Egyszerüen imádok utazgatni, különbözö országok kulturájába belekostolni, kicsit megismerni az ott élöket. A svájci határ mellett élünk, itt teljesen be vannak lassulva az emberek..ez itt ilyen -no stress- régio, ami nekem a mai napig szokatlan kicsit. Mindenki baromi kedves, mosolygos, nem gyülölködnek az emberek, és nem irigykednek (vagy csak simán magukban tartják ezeket a gondolataikat) A családi légkör nyugodt, nem rohanunk sehova, nyaralni el tudunk menni évente 2-szer, tudunk venni uj autot...stb. stb. Nagyon szeretek itt élni, nincs olyan dolog, amiért Magyarországra visszaköltöznék..sajnos, vagy éppen áldás..de nekem soha, semmi és senki miatt nem volt honvágyam.
2014. jún. 29. 10:01
 19/20 anonim ***** válasza:
62%
Hűűű én már úgy unom ezt a témát....attól, hogy valaki Magyar miért kell ennyire ragaszkodnia az országhoz, hogy inkább éhen hal de elmondhatja magáról, hogy igen én itt is tudok boldogulni ajjjmááár, uncsiiii...ahogy az is ha valaki kint dolgozik és szidja Magyarországot, meg a magyarokat ergo gyökerek...semmivel nem különbek mint az itthon élő magyarok, mert ugyanúgy elégedetlenkednek kint...Na attól, hogy van egy anyám soha ne mozduljak el a szoknyája mellől, mert ha elköltözök itthonról akkor kitagad és nem lesz többé az anyám....hát ilyen hozzáállással kössz anya de nem kérek belőled én se...attól, hogy elmegyek más országba és akár a büdös életbe se jövök vissza többet attól még magyar maradok. És miért ne fogadhatnának már el kint? Miért kellene mondjuk Német országban, hogy engem németnek higgyenek, vagy Angliában angolnak...nem kell...lehetek én egyenértékű velük úgy is hogy nem "olvadok be"...akkora baromságok ezek, veszekedni is felesleges ezen...Az hogy mondjuk a jelenlegi rendszerrel nem értek egyet és kimegyek, attól még az országomat például szerethetem.
2014. jún. 29. 11:45
 20/20 anonim ***** válasza:
Igen, sokkal! 9 hónapja jöttem ki a párom után, aki akkor már néhány hónapja kint dolgozott. Nyugodtabban élünk, jók a körülmények, minden, amit az előző hozzászólók írtak Németországról, az igaz. Összehasonlíthatatlanul toleránsabbak az emberek, még a vendégmunkásokkal is, sőt, velünk igazán, mert látják, hogy nem ide valók vagyunk, és segítenek. Én tanulom a nyelvet, nem igazán, vagy nagyon keveset dolgozom, mégis gond nélkül fizetjük az albérletet, vettünk autót, motort, fenntartjuk magunkat, futja luxuscikkekre, és hazautazásra, még spórolunk is, pedig fizikai munkát végez a barátom, nem multicégnél van. És így is nagyon elégedettek vagyunk. Persze, magyarok maradunk itt is, de inkább itt legyenek velünk kedvesek az emberek, és keressen/keressünk ennyit vendégmunkásként, minthogy otthon megrokkanjunk ketten azért, hogy ne jussunk egyről a kettőre. De ez az én véleményem, amitől lehet eltérően gondolkozni.
2014. jún. 29. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!