Miért csinálta ezt a párom? Nem íratta rá a nevemet a szallagra.
Egy hete temettük el apósomat. Ma reggel voltam kint a temetőben és láttam, hogy a koszorúra amit a párom csináltatott ez van írva "Fájó szívvel búcsúzik szerető fiad Anti és családja."
Az én nevem nincs is rajta. Nektek ez nem esne rosszul?
Nekem viszont furcsa így, mivel közeli családtag haláláról van szó, de nem esne rosszul, csak csodálkoznék, mert nálunk mások a szokások.
Nálunk ilyenkor a neveket írják a szalagra. Amikor apukám meghalt, akkor mi, a tesómék és anya egy közös, nagy koszorút csináltattunk. Az egyik szalag volt a "mienk", a másik az öcséméké, a harmadik anyukánké.Hogy analóg legyen a tietekkel, az öcsémék szalagján pl. úgy volt, hogy: Búcsúzik fiad Béla, menyed Éva és unokád Géza.
Mifelénk az "Anti és családja" a nagyszülők halálakor már elfogadott, de szülő halálakor nem.
De egyébként szerintem igaza van a válaszolóknak, akik azt írták, hogy mivel a férjed csináltatta, neki ez eszébe sem jutott. Szerintem örült, hogy egyáltalán el tudta intézni, mert a férfiak másként dolgozzák fel a haláleseteket, mint mi, nők.
Bennünket megnyugtat, hogy kiválasztjuk a koszorút, elbabrálunk a síron, sírunk egy kicsikét mindenhol. A férfiak dühöt éreznek, hogy nem tudtak tenni a halál ellen semmit. Legalábbis én ezt láttam az öcsémen és a férjemen is apukám halála után. (A férjem és apukám nagyon szerették egymást, apa úgy érzete, a sors megajándékozta még egy okos gyerekkel a meglévő kettő mellé.)
Nem akarlak megbántani de ha te úgy érzed nem tartozol a férjed családjához vagy azt hiszed, hogy ő nem tart téged a családjának akkor ezzel a házassággal komoly gondok vannak vagy neked vannak problémáid önmagaddal.
Szerintem is felfújod a dolgokat. Te, mint a felesége a családja vagy akárcsak a gyerekek.
Neked valami önértékelési bajaid vannak, hogy ennyire kirekesztve érzed magad.
Én is voltam temetéseken mostanában sajnos és a koszorú szalagra nekünk is csak az volt ráírva, hogy fájó szívvel búcsúzik az xy család.
Attól, hogy a tesója ráíratott mindenkit az már az ő dolga az nem jelenti azt, hogy ő jobban szereti a családját.
Ahogy már itt írták ez olyan tipikus pasis dolog az ilyen részletekre nem figyelnek általában ráhagyják a virágosra.
Úgyhogy mássz ki az önsajnálatból neked kell tudnod érezned, hogy a férjed mennyire szeret.
Egyébként meg részvétem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!