Tegnap óta megy a veszekedés, mert szombaton elmentem bulizni. Tényleg ilyen nagyot "vétettem"?
19 éves lány vagyok, a párom 27. Nem vagyok az a bulizós fajta, ritkán járok, egy éve talán 3x-4x. Szombatra elhívott a legjobb barátnőm, hogy szeretne egyet bulizni velem, mielőtt visszamegy az ország másik felére. Mondtam a barátomnak, hogy szombat este buliba megyek, van-e kedve jönni. Ő már kinőtt ebből, és mivel ő nem jön, "nem mehetek én se". Megharagudtam rá, és mégis elmentem. Kikapcsoltam a telefonom, szombat este 8tól másnap délig nem voltam elérhető. Most folyamatosan küldi az sms-eket, emaileket (dolgozik), hogy mire volt ez jó, biztosan megcsaltam, tönkretettem a kapcsolatunkat pedig tökéletes volt stb. Miért kell egy bulizást túlreagálni? Zokon vettem, hogy megtiltja, ezért mentem el (és mert a barátnőmet sem akartam megbántani). 1 évvel ezelőtt ő pontosan tudta, hogy lesz olyan, hogy egyszer-egyszer elmegyek bulizni, de ritkán. Azt mondta nem gond, ennyi belefér, addig ő is elmegy a haverokkal valahova. Persze 3 hónapja ő sem volt sehol, mert neki fontosabb hogy velem legyen. Nekem is fontos ő, az együtt töltött idő, de szerintem negyedévente egyszer megengedett, hogy egy estét-éjszakát külön töltsünk. Nem is élünk még együtt, majd csak a nyáron szeretnénk összeköltözni. Szerintetek?
19L
De látod később, hogy mikor , ki mennyit keresett.
Amúgy mit csináltál másnap délig?
Leülni, átbeszélni. Kinek mi fáj? Más jó módszert erre nem tudok.
Mivel nincsenek általános szabályok, ezért értelmetlen az a kérdés, hogy "mekkorát vétettél"? Mi ellen? Párod nyilván (a leírásodból) úgy gondolja, hogy nagyot vétettél ellene. Én nem látok semmit, amit muszáj lenne így felfogni, de ez teljesen szubjektív, ettől még ő úgy érez, ahogy akar. Ha akartok, hozhattok szabályokat, de ez sem kötelező. Ami sokkal fontosabb, hogy megértsétek egymást, a másik szempontjait, álláspontját. Ehhez kommunikálni kell.
A te oldaladról annyit feltétlenül vegyél figyelembe, hogy ő most féltékeny rád. Okkal-ok nélkül, de nagy valószínűséggel olyat érez, hogy te bántottad, és ettől megrendült a bizalma. Ha együtt akarsz vele maradni, akkor egyszerre kell megerősítened őt abban, hogy szereted, és közben nem feladni azt, hogy neked jogod van saját barátokhoz és privát szférához, még egy kapcsolatban is. Amikor együtt fogtok élni, akkor is.
Ehhez én azt látom járható útnak, ha megpróbálod megérteni a félelmeit, és kezelni azokat, segíteni neki túljutni rajtuk. Az is lehet, hogy semmi köze a dolognak hozzád, csak egy jóval korábbról eredő önértékelési gond. Ki tudhatja? De kiderítheted. Segíthetsz. Sok sikert hozzá!
telefont nem hallod,de érzed,hogy rezeg,meg nem halsz bele,ha óránként ránézel,hogy keresett-e...
párom hasonló,átérzem amit irsz,de nem szabad igy kezelni,ezzel bántod...
2 évembe telt,mig ezen változtattam,addig mindenre féltékeny volt ami mozgott,egyedül nem akart sehova engedni,rövid szoknyát csak ugy vegyek fel,ha vele vagyok,blabla,sztem ismerős
ok? előző barátnő egy páromnál "alacsonyabb rendű" pasival megcsalta (értsd:párom normális,tanult,kedves,akivel megcsalta az nemfehér,tanulatlan,alkoholista)
2 év alatt megértette,hogy nem mindenki olyan mint az ex,elég sok munkámba került.DE megérte...
te egyet dönts el...hisztizni,csapkodni,lázadozni fgsz amig együttvagytok,vagy eléred,hogy megbizzon benned,nem bántod,hagyod,hogy szeressen,és nem azt éred el nála,hogy mégjobban nem bizik a nőkben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!