Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti nem éreznétek kellemetlenül...

Ti nem éreznétek kellemetlenül magatokat, ha a párotok egyik szülőjét magáznátok, másikat tegeznétek?

Figyelt kérdés
Én olyan rosszul érzem magam, ha épp ketten vannak, egyikkel így, másikkal úgy kell beszélnem. Már frusztrál ha hozzájuk kell mennem (és sokszor megyünk) mert egyszerűen nem tudom megszokni. Az anyukáját tegezem, az apukáját magázom. Nem arról van szó, hogy nem szeret az apukája, mert egyik gyereke párját sem kérte meg, hogy tegezze. Ő egyszerűen ilyen. Az anyukája pedig egyedül csak engem kért meg, így a többi barát/barátnő előtt is kellemetlennek érzem a helyzetet. Hogy rendezzem magamban ezt? Ti nem éreznétek magatokat rosszul? 26/L
2014. jún. 22. 09:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló helyzet van, barátom édesapámmal pertuban van, édesanyám következetesen magázódik vele. Ez a helyzet valószínűleg nem is fog változni még házasság esetén sem. (Ez furcsa, mert ő tegezi az anyósát, apósát, de édesapám az ő szüleit magázza.)

Barátom ezt úgy oldja meg, hogy általában édesanyámat szólítja meg először, neki köszön előre - magázva -, és csak utána szól édesapámhoz - tegezve. Kicsit körülményes, de nem volt még belőle probléma.

A többi barát/barátnőt persze, hogy nem fogja tegezni a párod édesanyja. Ők számára idegenek. Te a családhoz tartozol, ezért ne érezd magad kellemetlenül, hogy tegezed. Az édesapja nem ilyen, ez van. Ha más korban élnétek, szerintem párod is magázódna vele, valószínűleg ez számára fontos (hagyományos családfői tekintélyt lát ebben).

2014. jún. 22. 10:36
 12/18 anonim ***** válasza:
én is így vagyok, anyósomat tegezem, apósomat magázom. Anyósom szeret, apósom megtűr. És már csak azért is érdekes, mert a kisebbik sógornőm (20 éves) párjának nem engedi, hogy tegezze, a nagyobbik sógornőm (33) párjának igen. És nekem sem engedi. Ebből látszik, hogy melyik a kedvenc gyerek. De mindegy, nem érdekel, pedig már több, mint 7! éve vagyunk együtt. Szerintem annyi a baja, hogy még nincs unoka részünkről. Ez van. Én már abszolút nem frusztrálom magam ilyenek miatt :)
2014. jún. 22. 10:54
 13/18 anonim ***** válasza:

"Barátom ezt úgy oldja meg, hogy általában édesanyámat szólítja meg először, neki köszön előre - magázva -, és csak utána szól édesapámhoz - tegezve. Kicsit körülményes, de nem volt még belőle probléma. "

Mi ezen a körülményes?

Csókolom, Kati néni! Szervusz, Józsi bácsi!

2014. jún. 22. 11:50
 14/18 anonim ***** válasza:
8%
Nem lenne egyszerűbb jó napot vagy jó reggeltett köszönni, aztán kész.
2014. jún. 22. 11:53
 15/18 anonim ***** válasza:
Nálunk fordítva van. Anyósomat magázom, apósomat tegezem. De engem nem zavar.
2014. jún. 22. 12:05
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Látom lepontozzák a tegeződés pártiakat. Pedig én Veletek is tegeződöm és Ti is tegeztek engem:-)
2014. jún. 22. 13:57
 17/18 anonim ***** válasza:
Kellemetlen, de van ilyen. nekem például apóst magáznom kell, de anyóst tegezhetem. Ez van. Teljesen másképp gondolkoznak. 31/F
2014. jún. 22. 14:21
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Eszembe nem jutna magáztatni magamat /na ez szép magyarra sikerült/ a gyerekeim házastársaival.

Nevetségesnek tartom az ilyen embereket.

2014. jún. 22. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!