Párom lánya az anyósomon élősködik. Mit lehetne tenni?
Te??? Semmit.
Maximum a férjed szólhat az anyjának, de még akkor is azt mondom, hogy neki sincs ehhez köze.
Ez az anyós és az unokája ügye. Ha nekik jó így, akkor te ki vagy a történetben, hogy rendet tegyél?
Mindig a második asszony akarja megváltani a világot. Neki a
párja első házasságából való gyermeke sosem elég jó. Sok neki a gyerektartás is, ha fizet, ráadásul élősködik is. Ezt soha sem tudtam megérteni.
Akkor menjen be a gyámhivatalba, de akkor is Ő intézkedjen, NE TE!
Különben, ha annyira rossz a lány helyzete, és a nagymama anyagilag nem bírja, akkor ott van a lány apja is (ugye a te párod), aki nyugodtan kinyithatná a bukszáját, és támogathatná a lányát és/vagy az anyját!
Ha ők nem tesznek semmit magukért, Te sem tehetsz.
Az önkormányzatnál igényelhet támogatást mindenki, akinek nincs jövedelme, vagy az nagyon alacsony. Felnőttnek járó szociális támogatások és gyermekvédelmi támogatások is vannak, a háztartások fennmaradását is támogatják adósságrendező támogatással (2 évente 300 E Ft) és rezsitámogatással (havi 4-5 E Ft) - ebből a szempontból viszont jobban járnak az egyedül lakók.
én nem értem ezeket a "neked ehhez semmi közöd" mentalitású embereket...
nálunk azért család a család, hogy segítsünk egymásnak, ha kell, problémákat megoldani. És mint írta a kérdező, az anyós panaszkodott neki, vagyis nemcsak a kis fejéből jött, hiogy valaminem oké..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!