Hogyan szoktassam rá a férjemet az egészséges kajákra/zöldségre?
Szóval az van, hogy ő smemilyen zöldséget nem hajlandó enni, csak húst hússal, meg krumplit, tésztát.
Felőle akár ehetnénk mindennap bolognait, vagy rántotthúst sültkurmplival.
Én viszont szeretem a főzelekékeket, és néha szívesen ennék csak egy salátát, mert sztem finom is, meg változatos is meg elkészíteni is könnyebb. És főleg hogy így az ünnepek közben telezabáltuk magunkat, sztem jó lenne könnyebb ételeket enni...
De ezt már nem bírom, hogy folyton külön főzzek...
Van valami módszer amivel rá lehet venni egy válogatós férfit, hogy bármit megegyen amit a felesége főz neki? :)
Volt akinek sikerült?
Ismerős eset én gyorsan rövidre zártam.
Ráborítottam a fejére a paprikást. Aztán mindenevő lett.
A házasságunk elején (kb. 30 éve) én is próbálkoztam különlegességekkel, salátákkal, egészséges ételekkel...
A férjem mindet megette, megdicsérte, aztán egy idő múlva azt mondta : nagyon finomak ezek a különlegességek, biztosan nagyon egészségesek is, de ha lehetne, akkor ő mégis inkább rántotthúst kérne sült krumplival! 8-[
Merthogy a szüleinél ő ehhez szokott hozzá, meg a tocsogós körömpörkölthöz, zsíros pörköltekhez, töpörtyűhöz (ez állandóan volt náluk)...
Mondanom sem kell, hogy az egész családja magasvérnyomásban, magas koleszterinszintű volt, az anyjának többször volt szívinfarktusa.
Na, én ennek ellenére sovány húsokat, csirkehúsokat, pulykahúsokat vettem és étolajjal főztem, a gyerekeimet mindenképpen egészségesen akartam étkeztetni!
Aztán úgy oldottam meg ezt a gondot, hogy kb. 4 éve házhoz szállíttatjuk a készételeket : mindenki ízlése szerinti ételt kaphat! A férjem megkapja a rántotthúsos ételeit, a lányom fogyókúrás kajákat kér, a fiam a tésztákat szereti, én végre ehetek salátákat, főzelékeket... :D
Képtelenség lenne naponta 4-5 féle ételt elkészíteni, és így senki nincs arra kényszerítve, hogy azért egyen sóskafőzeléket, mert azt a fiam szereti vagy azért egyen aznap túróscsuszát, mert az az én kedvencem...
Na, mióta ezt vezettük be, azóta az egész család elégedett, nekem meg lett egy csomó szabadidőm, amit magamra fordíthatok (nem kell bevásárolnom, főznöm).
Ha a főzelékeket nem szereti akkor csinálj például lecsót abba is lehet tenni egy kis kolbit, vagy én szoktam olyat, hogy csak egy tartalmasabb levest amibe szintén lehet tenni kolbászt, virslit és második helyett pedig sütök valami süteményt, vagy csinálok egy jó adag palacsintát.
De csinálhatsz rakott krumplit, rakott káposztát, rakott kelt ezek mindegyikében is van hús.
A főzelékeket meg szerintem úgy próbáld megszerettetni vele, hogy pl. zöldbab, borsó, finom főzelék mellé szoktam csinálni bundáskenyeret, rántott sajtot, vagy valamilyen húsfeltétet pl. fasírozott, vagy egy kis pörkölt feltét.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.
áhh,esélytelen
én páromat 3 éve probálom egyáltalán arra rászoktatni,hogy tészta helyett kis zöldség is legyen köretnek hs mellé,vagy levesbe,de akkor kiválogatja a hust,és eszik mellé kenyeret
vagy rendel pizzát,vagy hazamegy az anyjához (10perc),aki ad neki olyat amit szeret (ennek köszönhetően 2 év alatt plussz 25 kiló)
esküszöm jobban fél a zöldségféléktől,mint a kisgyerek a szellemektől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!