Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan szoktassam rá a férjeme...

Hogyan szoktassam rá a férjemet az egészséges kajákra/zöldségre?

Figyelt kérdés

Szóval az van, hogy ő smemilyen zöldséget nem hajlandó enni, csak húst hússal, meg krumplit, tésztát.

Felőle akár ehetnénk mindennap bolognait, vagy rántotthúst sültkurmplival.

Én viszont szeretem a főzelekékeket, és néha szívesen ennék csak egy salátát, mert sztem finom is, meg változatos is meg elkészíteni is könnyebb. És főleg hogy így az ünnepek közben telezabáltuk magunkat, sztem jó lenne könnyebb ételeket enni...

De ezt már nem bírom, hogy folyton külön főzzek...

Van valami módszer amivel rá lehet venni egy válogatós férfit, hogy bármit megegyen amit a felesége főz neki? :)

Volt akinek sikerült?

2010. jan. 3. 17:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%
Szia! Ehh :):) Pedig általában a férfiak imádják a változatos kajákat. Hát mondd meg neki, hogy ez van, ha nem tetszik lehet menni a szomszédba kajálni :) És teljesen jogos, nehogy már kétfélét főzz és nehogy minden nap bolognait kelljen enni. Tegyél elé nyugodtan főzeléket, majd megéhezik és megeszi, vagy ha nem tetszik főzzön magának :)
2010. jan. 3. 17:21
 2/14 anonim ***** válasza:
90%
egyik nap azt amit ő szeret, másik nap pedig a te kedvedre valót.Ez szerintem így igazán igazságos nem?
2010. jan. 3. 17:30
 3/14 anonim ***** válasza:
21%
EGyébként ha könnyű a salátáidat elkészíteni, miért esik nehezedre külön főzni? Ha azt szereti, és mindenáron te főzöl, akkor tedd meg. Nem hiszem,hogy marha nehéz kajákat szeret.. Rászoktatni meg nincs jogod őt semmire, fordított esetben te mit szólnál?
2010. jan. 3. 17:36
 4/14 anonim ***** válasza:
66%

Nem értem mit kell ezen gondolkodni! Ha te főzöl, az a kaja amit te akarsz!

Az én férjem egy az egyben olyan volt mint a tied, én pedig a teljes ellentétje voltam, szóval se a húsért se az ilyen mindenki által imádott kajákért (pizza, bolognai) nem voltam oda, folyton csak salátát ettem meg gyümit, mert azt viszont imádom.

Úgyhogy megmondtam neki, hogyha nem tetszik amit főzök akkor főzzön ő. Persze ahhoz lusta volt, úgyhogy mi mindig hétköznap salátát vagy főzeléket eszünk (azt is lehet csinálni változatosan, hússal), hétvégente van a húshoz köret is, vagy valami tészta, szal olyan amit ő szeret. Van amit még mindig nem eszik meg, pl káposzta, meg egykét főzelék, olyankor csinál magának melegszendvicset.

2010. jan. 3. 17:49
 5/14 A kérdező kommentje:

17:36-os: épp azért csinálok salátát, mer sokszor semmi időm nincs. ilyenkor még nekiállni főzni is neki valamit, tök sok idő.

És a rászoktatással se tudom mi baj lehet, hiszen ez neki is jó, mert egészségesebb.

Csak egyszerűen nem lehet, semmi újat nem hajlandó kipróbálni, eljátssza hogy öklendezik tőle, meg azzal jön h majd kihányja, meg ilyenek.

2010. jan. 3. 17:54
 6/14 A kérdező kommentje:
17:49-essel egyet értek, te jól csináltad, de én egyszerűen nem tudok ilyen "drasztikus" lenni... Mert ha nem főzném azt amit ő szeret akkor folyton nyavalyogna meg étterembe menne...
2010. jan. 3. 17:56
 7/14 anonim ***** válasza:
90%
Ne törődj vele, ha nyavalyog. Egy pasi mindent megeszik, ha éhes...
2010. jan. 3. 18:07
 8/14 anonim ***** válasza:
68%

Légy vad, és kényeztesd őt bájaiddal, és fenyegesd meg jól:P

Vagy, ha nem válik be, "Nyalizz" neki:D

2010. jan. 3. 18:07
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen nagy húsimádó, akkor kezdd azzal, hogy a húsokhoz nem krumplit, tésztát tálalsz köretnek, hanem salátát. Akkor van saláta is, hús is. Azt mondjuk aláírom, hogy kevés pasi lakik jól egy szimpla salátával. Ha az a heppje, hogy mindig legyen hús, és ez anyagilag megengedhető, akkor próbálj olyanokat csinálni, amiben hús is van, meg zöldség is. Mint a már említett hús + saláta. De a főzelékre is lehet húst tenni feltétlnek. Mondjuk úgy, hogy egyik nap több a hús, másik nap több a zöldség. Egyszer hús salival, másik nap főzelék feltéttel. De készíthetsz olyat is, hogy tekercses hús zöldséggel töltve, ott aztán sok a hús, kevés a zöldség, de talán elég hozzá, hogy megszeresse. Különben én is feldobnám a talpam, ha egy hétig spagetti meg pörkölt nokedli lenne.

Szóval azt javaslom, kezdd olyan ételekkel, amikben olyan is van, amit ő szeret, meg olyan is, amit te szeretnél, így talán megszereti. Fontos az is, hogy a tálalás étvágygerjesztő legyen. Te is szívesebben kóstolsz meg olyan ételt, ami szépen van tálalva, és akár a legfinomabb étel is lehet olyan, amiből nem akarnál enni, ha csak bele van csapva egy éthordóba (nem mondom, hogy nálatok így van persze). Ha készül a finom ebéd, akkor szépen teríts meg, tedd tányérra ízlésesen, igazán nem bonyolult, és máris szívesebben lát hozzá az ember. Igen, tudom, hogy ez kicsit időigényesebb, de hát ha azt szeretnéd, hogy hozzászokjon a más féle ételekhez, akkor kicsit taktikázni kell :)

2010. jan. 3. 18:42
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Jó ez a kérdés:-) Az én férjem a megismerkedésünk előtt este 10kor is képes volt neki állni szalonnázni... ma már (5 év után) inkább eszik a húshoz salátát köretnek, esténként pedig szívesen lapátolja magába a zabpehelykását. Én is azon a véleményen voltam, hogy vagy megeszi amit főzök, vagy éhezik. Meg az én háztartásomban eleve nem volt se fehér liszt, se fehér cukor, csak teljes őrlésű liszt, pékáru, gyümölcscukor...szóval én már akkor is törekedtem az egészséges életmódra. Ő már így ismert meg engem, és szép lassan hozzám alakult. Egy idő után ő is megértette, hogy az egészségesebb ételek neki is jobbak, pláne amikor pár kilót is ledobott az új étrendnek köszönhetően:-) Hiába, férfi hiúság is van a világon. Azóta már van hogy ő kéri a salátát, sőt meg is csinálja magának. Tehát igenis legyél kemény asszony :-) megszokik vagy megszökik :-)

2010. jan. 3. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!