Én gyerekem - te gyereked. Hogyan beszéljem ezt meg a férjemmel úgy, hogy ne támadásnak vegye? Hogyan tudnám elrendezni a már kialakult nézeteltérést?
2 éve vagyunk házasok. Közös gyermekünk nincs és nem is tervezünk.
Az előző házasságából van egy 7 éves fia és egy 8,5 éves lánya. Az anyjukkal élnek és a férjem havi 40% gyerektartást fizetett utánuk, a közösbe 40000Ft-ot ad be. A fizetése netto 100000Ft körül van.
Nekem az előző férjemtől van három fiam, őket az apjukkal közösen neveljük.
Eddig a jelenlegi férjem exe dolgozott, de most a legkisebb gyermekével otthon van és elmondása szerint nem is akar visszamenni, marad gyet-en és kérte a férjemet, hogy fizessen kicsit többet, mert nem tudja fizetni a számláit. Ezután a férjem emelt az összegen, már 50%-ot fizet, de az exe szólt, hogy ez sem elég, idén a gyerekek nem tudnak nyáron sehová menni, se tábor, se nyaralás, még egy fagyi se fér bele. A férjem pedig ahelyett, hogy az exével beszélgetett volna el, elkezdett engem kérdőre vonni, hogy mire mennyit is költök és szükség volt-e erre-arra, mert arra a pénzre a gyerekeinek nagyobb szüksége lett volna... Eleinte próbáltam finoman elmondani neki, hogy ezt nem így kellene intézni, de tegnap már besokalltam és a fejéhez vágtam, hogy igazából semmi köze sincs hozzá, hogy mi a gyerekeknek mit veszünk meg vagy mit nem veszünk meg. Nem akartam vele bunkó lenni, de a tegnapi beszólásával túllőt a célon, nálam pedig elszakadt a cérna.
Ötletem sincs már, hogy hogyan beszéljem meg vele ezt a helyzetet.
Be kell vezetni a külön kasszát. Tőlem zengett volna a környék ha valaki számon kér, hogy a gyerekeimnek mit veszek meg a saját meg az apjuk pénzéből, mert ehhez rajtam és az apjukon kívül senkinek semmi köze. Ráadásul úgy, hogy a sajátjainak akarja adni.
Én a helyedben elgondolkoznék a folytatáson.
A lakás amiben laktok kié? A tiéd vagy az övé?
Tipikus balek exférj a férjed, már ne haragudj hogy így minősítem őt. Két gyerekre ha nem elég 40 ezer gyerektartást, akkor anyuka menjen el dolgozni. A gyerektartás továbbá élelmiszerre, ruhára és taníttatásra van, tehát az alapvető szükségletekre/igényekre, nem pedig a fagyira vagy a nyaralásra. Rengetegen vannak akik ezt nem tudják megadni a gyereküknek, és? Azok is felnőnek.
Viszont te is hibát követsz el azzal, ha ezt a helyzetet támadással próbálod megoldani. Továbbá az olyan beszólásokkal mint "semmi köze hozzá, hogy MI a gyerekeknek mit veszünk meg" azt éred el, hogy szépen eltávolodtok egymástól, mert őt kizárod egy helyzetből és az exférjeddel említed magad "mi"-ként.
Üljetek le újra a férjeddel és beszéljétek át az anyagi helyzeteteket, mire mennyi megy és ki mennyivel támogatja a saját gyerekét. Egyezzetek meg higgadtan, aztán mindenki ahhoz tartsa magát.
Keleti-Móricz metróval 8 perc, 107-es busszal 15 perc. Mindkettő menetrendi adat, viszont a metró az a valóságban is biztosan így jár, míg a busznak elég sok mindentől függ. Azt meg legfeljebb éjszaka, 0 forgalomnál tudom elképzelni, hogy a busz tényleg 10-11 perc alatt megtegye ezt a távot.
Nem az a gond a metróval, hogy lassabb, mint a felszín, mert egészen biztosan gyorsabb, még a múlthoz viszonyítva is. A gond sokkal mélyebben keresendő. Lényeg, hogy maga a 4-es metró így elkészülve nagyon is jó, viszont irdatlan pénzeket emésztett fel egy elhibázott tervezés, luxusra költöttünk, és a hozzáértők szerint az üzemeltetés is veszteséges lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!