Én gyerekem - te gyereked. Hogyan beszéljem ezt meg a férjemmel úgy, hogy ne támadásnak vegye? Hogyan tudnám elrendezni a már kialakult nézeteltérést?
2 éve vagyunk házasok. Közös gyermekünk nincs és nem is tervezünk.
Az előző házasságából van egy 7 éves fia és egy 8,5 éves lánya. Az anyjukkal élnek és a férjem havi 40% gyerektartást fizetett utánuk, a közösbe 40000Ft-ot ad be. A fizetése netto 100000Ft körül van.
Nekem az előző férjemtől van három fiam, őket az apjukkal közösen neveljük.
Eddig a jelenlegi férjem exe dolgozott, de most a legkisebb gyermekével otthon van és elmondása szerint nem is akar visszamenni, marad gyet-en és kérte a férjemet, hogy fizessen kicsit többet, mert nem tudja fizetni a számláit. Ezután a férjem emelt az összegen, már 50%-ot fizet, de az exe szólt, hogy ez sem elég, idén a gyerekek nem tudnak nyáron sehová menni, se tábor, se nyaralás, még egy fagyi se fér bele. A férjem pedig ahelyett, hogy az exével beszélgetett volna el, elkezdett engem kérdőre vonni, hogy mire mennyit is költök és szükség volt-e erre-arra, mert arra a pénzre a gyerekeinek nagyobb szüksége lett volna... Eleinte próbáltam finoman elmondani neki, hogy ezt nem így kellene intézni, de tegnap már besokalltam és a fejéhez vágtam, hogy igazából semmi köze sincs hozzá, hogy mi a gyerekeknek mit veszünk meg vagy mit nem veszünk meg. Nem akartam vele bunkó lenni, de a tegnapi beszólásával túllőt a célon, nálam pedig elszakadt a cérna.
Ötletem sincs már, hogy hogyan beszéljem meg vele ezt a helyzetet.
te összesen 40ezret kapsz tőle a háztartásra és a rezsire? És még ezt is sokallja?
Mennyi a havi rezsitek?
Kerdezo,
En ugy latom, hogy neked is problema, hogy ferjed mar 50% fizet, es meg ez sem eleg. Anyuka a birosagon keresztul kerjen emelest. Habar a ferfi akar neki adni. Most mit kerdezett meg? Mennyit koltesz a haztartasra, vagy szo szserint mennyit koltesz a gyerekeidre? Ha utolso, akkor neked tulajdonkeppen nem is kellene tudni hogy hany szazalek a fizetesenek megy gyerektartasra. ilyen veszekedesbe, problemakba, jobb is ha nem lesz kozoa gyerek, mar 5 igy is van.
Miért kéne többet adni? Gondolom a 3. gyerek nem a férjedtől van, őt meg a nőt tartsa el a 3. gyerek apja amíg a nő otthon van.
Írd össze, hogy mennyi a havi fix kiadás: rezsi, hitel ha van, kaja. Kérd meg, hogy mondja el szerinte hol lehetne spórolni, mi az ami szerinte felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!