Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én gyerekem - te gyereked....

Én gyerekem - te gyereked. Hogyan beszéljem ezt meg a férjemmel úgy, hogy ne támadásnak vegye? Hogyan tudnám elrendezni a már kialakult nézeteltérést?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk házasok. Közös gyermekünk nincs és nem is tervezünk.

Az előző házasságából van egy 7 éves fia és egy 8,5 éves lánya. Az anyjukkal élnek és a férjem havi 40% gyerektartást fizetett utánuk, a közösbe 40000Ft-ot ad be. A fizetése netto 100000Ft körül van.

Nekem az előző férjemtől van három fiam, őket az apjukkal közösen neveljük.

Eddig a jelenlegi férjem exe dolgozott, de most a legkisebb gyermekével otthon van és elmondása szerint nem is akar visszamenni, marad gyet-en és kérte a férjemet, hogy fizessen kicsit többet, mert nem tudja fizetni a számláit. Ezután a férjem emelt az összegen, már 50%-ot fizet, de az exe szólt, hogy ez sem elég, idén a gyerekek nem tudnak nyáron sehová menni, se tábor, se nyaralás, még egy fagyi se fér bele. A férjem pedig ahelyett, hogy az exével beszélgetett volna el, elkezdett engem kérdőre vonni, hogy mire mennyit is költök és szükség volt-e erre-arra, mert arra a pénzre a gyerekeinek nagyobb szüksége lett volna... Eleinte próbáltam finoman elmondani neki, hogy ezt nem így kellene intézni, de tegnap már besokalltam és a fejéhez vágtam, hogy igazából semmi köze sincs hozzá, hogy mi a gyerekeknek mit veszünk meg vagy mit nem veszünk meg. Nem akartam vele bunkó lenni, de a tegnapi beszólásával túllőt a célon, nálam pedig elszakadt a cérna.

Ötletem sincs már, hogy hogyan beszéljem meg vele ezt a helyzetet.

2014. jún. 9. 12:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Ha ez komoly bele húznék a fejébe valamit.Nehogy elvegyek már a gyerekeimtől,hogy az övének több jusson.Igazad van.Az ő problémájukat oldják meg ők az exével.Mond meg neki ahoz neked semmi közöd.
2014. jún. 9. 12:25
 2/14 anonim ***** válasza:
89%

te összesen 40ezret kapsz tőle a háztartásra és a rezsire? És még ezt is sokallja?

Mennyi a havi rezsitek?

2014. jún. 9. 12:28
 3/14 anonim ***** válasza:
95%
Hát ha odaadja majdnem az egész fizetését akkor te a saját gyerekeid mellet még egy felnőttet is fogsz tartani. Azért furcsa dolog hogy mind férfi elnézi hogy a volt asszonyka otthon ülljön, téged meg pellengére állítana, hogy a saját jövedelmedet, hogy osztod be. Pszichésen manipulál téged, meg se haragudj te mit kapsz cserébe??
2014. jún. 9. 12:28
 4/14 anonim ***** válasza:
86%
Na pont ezekért a dolgokért nem kezdek senkivel akinek gyereke van. Tartåsdij,ezt veszed,azt veszed..
2014. jún. 9. 12:29
 5/14 anonim ***** válasza:
71%

Kerdezo,

En ugy latom, hogy neked is problema, hogy ferjed mar 50% fizet, es meg ez sem eleg. Anyuka a birosagon keresztul kerjen emelest. Habar a ferfi akar neki adni. Most mit kerdezett meg? Mennyit koltesz a haztartasra, vagy szo szserint mennyit koltesz a gyerekeidre? Ha utolso, akkor neked tulajdonkeppen nem is kellene tudni hogy hany szazalek a fizetesenek megy gyerektartasra. ilyen veszekedesbe, problemakba, jobb is ha nem lesz kozoa gyerek, mar 5 igy is van.

2014. jún. 9. 12:29
 6/14 anonim ***** válasza:
91%
A másik 2 gyerek anyja nem is hajlandó dolgozni, de lehúzná a nettó 100 ezret kereső apukát, hogy a gyerekeket tudjanak táborozni? Én biztos nem adnék 40%-nál többet a férjed helyében.
2014. jún. 9. 12:31
 7/14 anonim ***** válasza:
95%
szép kis férj mondhatom pipogya alak akire én nem tudnék felnézni.Csajjal közölni kell hogy ha többet akar azt hivatalos úton tegye vagy menjen dolgozni.Gyereknek szívesen vesztek dolgokat(tehát nem plusz pénzt kap amit valószínüleg magára költ el) és a kisebb gyerek nem a férjedé gondozza azt az új apuka...
2014. jún. 9. 12:41
 8/14 anonim ***** válasza:
95%
Megmondanám a férjemnek hogy jó, de akkor jövő hónaptól külön kasszán leszünk, adja oda a rezsi felét, a többi pénzt úgy osztja be ahogy akarja, adja oda az egészet, ha gondolja de akkor egész hónapban éhezik.
2014. jún. 9. 12:41
 9/14 anonim ***** válasza:
93%

Miért kéne többet adni? Gondolom a 3. gyerek nem a férjedtől van, őt meg a nőt tartsa el a 3. gyerek apja amíg a nő otthon van.

Írd össze, hogy mennyi a havi fix kiadás: rezsi, hitel ha van, kaja. Kérd meg, hogy mondja el szerinte hol lehetne spórolni, mi az ami szerinte felesleges.

2014. jún. 9. 13:34
 10/14 anonim ***** válasza:
95%
A havi 40%-ot a saját két gyerekére adja a férjed. A harmadikhoz gondolom semmi köze, akkor miért is kéne több gyerektartást adjon? Álljon már a sarkára a férjed, vagy a helyedben nagyon elgondolkodnék, hogy jól választottam-e...
2014. jún. 9. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!