Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudassam párommal hogy...

Hogyan tudassam párommal hogy csináltassa meg a fogát, anélkül, hogy megbántanám?

Figyelt kérdés
Páromnak sajnos elég hiányos a fogszerkezete,de nem merem neki mondani hogy menjen el fogorvoshot,mert félek hogy megbántom.Jó ember különben,ennyi hibája legyen.De már zavaró,mert rossz a szájszaga emiatt csókolózni se nagyon csókolózok vele,nem tudja hogy miért,mert neki ez "természetes" hogy ilyen hibás a foga.Persze nekem is van meg másnak is hibás foga,de neki szinte foga sincs,elöl 3 foga van de az is romlik.És még csak 31 éves.Mit tegyek?Bánt egy kicsit a dolog.
2010. jan. 1. 21:07
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
68%
Off: miért pontoztad ki a cigány szót? hülye e vagy?
2010. jan. 1. 21:53
 22/33 A kérdező kommentje:
Jó persze értelek...és igazad van.Tudom hogy ez az ő hibája,de én attól szeretem,ezért is vagyok bajba hogyan mondjam neki.Nem dialógusokat kérek,csak tanácsot,szerintem holnap össze szedem az összes bátorságom és közlöm vele a tényt.
2010. jan. 1. 21:55
 23/33 A kérdező kommentje:

Azért pontoztam ki mert senkit sem akartam megsérteni.

Amúgy nem vagyok hülye,azt hiszem én kulturáltan válaszolok nektek és senkit sem hülyézek ismeretlenül.

2010. jan. 1. 21:56
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én ezen mát túl vagyok néhány éve. Az akkori barátom, aki a mostani férjem, eléggé eéhanyagolta a fogsorát. Nem volt hiányos, de lyukas az rendesen.

Én egész egyszerűen megmondtam neki, hogy fontos lenne elmennie a fogorvoshoz, még mielőtt el is veszítené őket. Elmondtam neki, hogy bizony mások számára is feltűnő a lyukas fogsora és engem zava, mikor "szívja a lyukat" hülyeségből. Közöltem vele, hogy ez nem esztétikus, sőt kifejezetten ronda, főleg mikor beszél és mosolyog vagy nevet. Ő tulajdonképpen hajlott is rá nem sértődött meg és a pénz sem volt akadály, csak meglehetősen tartott a fogorvostól. Találtunk egy jó hírű magánorvost és együtt mentünk el. Akkoriban volt 100 ezer Ft négy fog az összes kezeléssel együtt. Ez kb. 6-7 éve volt már. Olyan szépen megcsinálták neki, hogy nem látszik rajta az, hogy nem igazi és azóta sincs semmi gondja vele. És sokszor megemlítette már azóta, hogy milyen jó, hogy nem maradt el ez akkor és én rábeszéltem! Úgyhogy csak hajrááááá!!! Kerek-perec mondd meg neki és ennyi! Csak értékeli magát annyira, hogy nem marad ápolatlan fogsorral még évekig!!

2010. jan. 1. 21:59
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél neki egy fogkefét, egy fogmosópoharat és egy tubus fogkrémet. Mindezt egy kedves mosoly kíséretében add át neki: "Drágám, tudom, hogy ezekre nagy szükséged van."

Valahol el kell kezdeni a nevelést :D

2010. jan. 1. 22:25
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt gondolom, hogy valahogy úgy kéne kezdeni, hogy te el akarsz menni a fogorvoshoz, mert fáj a fogad, meg hogy megnézetnéd a többi fogad is, mert elég rosszak.

Aztán hátha hogy így a téma előkerül ő is mond valamit.

Mer mondani valamit. Aztán viccesen kérdezd meg, ahogy valaki írta, hogy nem gondolná hogy neki is egy jó kis tatarozás jót tenne.

Aztán majd látod, hogy mit mond. Aszerint megy tovább a téma.

Persze ha nincs pénzetek akkor nem tudsz mit tenni. Ha tudtok spórolni rá, akkor amíg össze nem gyűlik a pénz addig támogasd, de addig ki kell bírni a szájszagát. Valamint jó fogkrém, szájvíz, vagy szájspré is lehet jó lesz addig.

Ha fél a fogorvostól, akkor találj ki valamit. Meg mond el neki, hogy ha beler...d a szájába a fog, nagyon fog fájni. Meg aztán azt valahogy ki kell szedni, mert akár rákot is kaphat. A kiszedést meg szájsebészeten csinálják ami sokkal rosszabb.

Ha találtok egy jó fogorvost akkor nem lesz gond ez sem.

De amúgy olyan 15-17e körül mozog egy porcelán fog. Erre alapozzatok. Illetve a legjobb ha felkeresitek a fogorvost, hogy felmérje a helyzetet.

Ha jóban vagy a fogorvossal megkérheted, hogy segítsen egy kis agyafurtsággal. Hogy te mész hozzá, aztán behívja a párodat is, valamilyen okkal. Talán onnan már nem hátrál meg, vagy nem hagy ott.

A gyomorproblémák is okozhatnak igenis kellemetlen szájszagot. Fontos azt is megnézetni!!!!

De amúgy ha annyira nem bírod elviselni a leheletét akkor hogy tudsz vele együtt lenni? Ez olyan fél megoldás. Neked sem jó szerintem. De azért az jó, hogy megpróbálsz neki segíteni.

Lényeg szerintem hogy közléskor ne legyél olyan szemét viselkedésű, mert nekem nagyon rosszul esne ha úgy közölné velem a párom. Mondjuk én is hasonló helyzetben vagyok, de nekem nincs pénzem a fogakra, még gyűjtök rá. Igaz nő vagyok, de a pénz beszél. Sajnos. Engem bánt nagyon, de most ez van.

Ha őt is bántja ez valahol, akkor nagyon rosszul esne neki, ha csúnyán közölnéd vele.

Először vesd fel a témát aztán majd látod merre menj tovább. Minden verziót gondolj végig, hogy adott helyzetben ne ess kétségbe, hogy mit csinálj, mondj.

Majd írd meg mi volt!!!

2010. jan. 1. 22:49
 27/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!MIndenképp megírom hogyan reagált!
2010. jan. 1. 22:53
 28/33 anonim ***** válasza:

Csak miheztartás végett, akikhez én járok, ott ezek az árak:

[link]

Én említettem apám gyomorfekélyét, és azt is, hogy nekem 24 évbe telt, mire normális fogászatot találtam, bennük megbízok, hétfőn úgy húzták ki a bölcsességfogamat, hogy még az érzéstelenítő injekció beadása se fájt, és csak aznap este meg másnap a munkahelyemen kellett bevenni fájdalomcsillapítót, most már alig van apró tompa fájdalom.

Nem ők a legdrágábbak, de nem is olcsók, viszont jók, értik a dolgukat, emberségesek, a beteget se futószalagon kezelik, a váróban tévé, a rendelőben rádió szól...

Mindenképpen derítsd ki, miért nem kezeltette eddig a fogait, akármi is, ez nagyon fontos, nem csak a szájszag miatt, hanem tényleg komolyabb baj is lehet. De ha esetleg megoldódnak később a fogproblémák és a szájszag még mindig fennáll, akkor viszont mindenképpen egy belgyógyászati vizsgálatot el kell végeztetni, apám is fiatalon lett gyomorfekélyes (stressz, munka...), a kor nem jelent semmit.

2010. jan. 1. 22:56
 29/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket!
2010. jan. 1. 22:59
 30/33 A kérdező kommentje:

Húhhh,mondtam neki.Úgy megkönnyebbültem,ez teher volt nekem.Nagyon jól fogadta,tudja hogy meg kell csináltatni csak nincs pénze rá.Mondtam neki hogy semmi gond,közös erövel gyüjtünk rá és majd szép lassan megcsináltatja.Oly annyira jól fogadta hogy már el is ment meg kérdezni,gogy mikor rendel a fogorvos.

Köszönöm,sokat segítettetek!

2010. jan. 2. 10:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!