Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családon belüli/párkapcsolat...

A családon belüli/párkapcsolati erőszakot miért ítélik meg másképp, ha azt nő teszi?

Figyelt kérdés

A videóban az erőszakoskodó férfit egyből leállítják, de ha ugyanezt nő teszi (még durvábbul), akkor a férfit kiröhögik.

http://www.youtube.com/watch?v=Jy5vRGtKPY0

2014. jún. 6. 16:23
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

"mert egy 40 kilós nő nem tud akorát ütni mint egy 90 kilós férfi"

És mi indokolja a kinevetést?

2014. jún. 6. 22:07
 12/17 anonim ***** válasza:
milyen kinevetést? ez csak egy tény megálapitás a nők is lehetnek erőszakosak de a férfiak nagyrésze tudatosan él vissza a testi előnyével ez a nagy külömbség
2014. jún. 6. 23:30
 13/17 anonim ***** válasza:
21%
A társadalom nőpárti? De jó lenne! Azért ítélik el jobban a férfiakat, mert általában ők csinálják a balhét. Ez van. Kinek nem inge...
2014. jún. 6. 23:46
 14/17 anonim ***** válasza:

Semmi nem indokolja a kinevetést.

De azt sem, amikor azt mondják, hogy a nőt azért verik, mert megérdemli; biztos nem tudta, mikor kell befogni a száját; csak azt lehet verni, aki hagyja magát; aki hülye, haljon meg, stb.

2014. jún. 6. 23:55
 15/17 anonim ***** válasza:
50%
Ezt az "óóóóh, de hát a törékeny kis nő nem tud nagy kárt tenni" érvelést azért nem értem, mert fordított esetben már ha a férfi ingerülten, veszekedés tesz egy bunkóbb megjegyzést, azt is bántalmazésnak veszik, mert szegény asszonynak tönkreteszi az önbecsülését. Akkor?
2014. jún. 7. 08:32
 16/17 anonim ***** válasza:
80%

Mindkét eset elítélendő, DE: még mindig a nők ellen elkövetett erőszak a gyakoribb és a súlyosabb. Azok a férfiak, akik odáig süllyednek hogy nőt vernek, nevelő célzattal teszik, tudatosan kihasználva az erőfölényüket, úgy gondolják, joguk van ezzel nyomatékosítani a véleményüket és érvényt szerezni az akaratuknak. Úgy gondolják, ez a tekintély mércéje, a nő pedig valami alacsonyabb rendű lény, akit az ő feladatuk a helyes útra pofozni, szó szerint. Elenyésző az, amikor azért üt a férfi, mert a nő tényleg megérdemli. Ilyen is van, ismerek olyan kimondottan gonosz, aljas nőket, akik könyörögnek a verésért, de ebben az esetben sem azért üt az ember, mert nő és mert mint ilyen, alárendelt, hanem mert egyszerűen emberileg selejt és ebben a minőségében rohadtul lényegtelen a neme.

A nők nagy része viszont kétségbeesésből üt, megközelítőleg sem olyat és akkorát, mint amire egy átlag férfi képes. Irritáló, amikor a nő ész nélkül csapkod meg pofozkodik, de olyankor le lehet fogni, ott lehet hagyni. Védekezni joga van a férfinak, ezt senki sem vitatja. Azért nem az az általános, hogy egy 110 kilós nő fizikailag és lelkileg is terrorban tartja élete párját.

A lelki terrorra meg mindkét nem igen szép mértékben képes, ebben nem tudok és nem vagyok hajlandó különbséget tenni.

Apám verte anyámat, nagyapám nagyanyámat, 17 évesen engem is megvert az első barátom, de olyat még nem tapasztaltam, hogy bármelyik férfi ismerősömet ütötte volna az asszony, és félt volna hazamenni emiatt. Mindenre van példa, de ne jussunk oda, ahová ez az egész mizéria tart, hogy a nők elleni erőszakot lassan elbagatelizálják azzal, hogy a 10% (hasamra ütöttem) férfiak elleni erőszakot lengetik be folyamatosan.

2014. jún. 7. 14:46
 17/17 Nádszálkisasszony ***** válasza:
Az hogy 33%-ra lepontoztak mert szerintem ugyanolyansúlyos mindkét eset megintcsak azt mutatja mennyire illenteligens emberek fórumoznak itt. Sajnos még ez a felfogás nem szűnik meg ne csodálkozzatok ha férfi vagy nő létetekre is jól elvernek!
2014. jún. 8. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!