A családon belüli/párkapcsolati erőszakot miért ítélik meg másképp, ha azt nő teszi?
A videóban az erőszakoskodó férfit egyből leállítják, de ha ugyanezt nő teszi (még durvábbul), akkor a férfit kiröhögik.
http://www.youtube.com/watch?v=Jy5vRGtKPY0
Első: te még nem láttál nőt, aki klopfolóval vagy sodrófával ütötte a férjét. Én igen.
A kérdésre : azért, mert6 a társadalom többsége nőpárti.
"Így hiába püföl, nagy kárt nem tud tenni,"
Ezt ugye nem gondolod komolyan? A testi erőfölénytől teljesen független, hogy ki mekkora sérülést tud okozni, mivel az maximum a végkimenetelt dönti el, de nem azt, hogy tud-e fizikai fájdalmat okozni a másiknak.
"Nagy kárt"? A csapból is az folyik, hogy az erőszak legkisebb formája sem elfogadható, nincs mentség rá, tehát még ha igaz is lenne a fenti állítás, akkor is elítélendő a női erőszak (ami egyébként is a videóban nagyobb a férfi erőszakánál).
Másrészt, abból hogy "nem okozhat kárt" még nem következne a gúnyos hozzáállás. De ehhez képest kinevetik, lenézik,megmosolyogják.
"Ezt ugye nem gondolod komolyan?"
Már ne haragudj, de azt kérdezted, hogy "szerintünk miért ítélik meg másképpen"!
Szerintem ezért! Ezt gondolja a többség!
Nem azt kérdezted, hogy "szerintünk ugyanúgy ítélendő-e meg"!
Még mielőtt meglincselnél...
Én a nőt is ugyanúgy megszóltam volna.
De egyébként egy nő tényleg nehezebben csavarja ki egy pasi kezét mint fordítva ezáltal a férfiakat senki sem védi annyira. Egy nőt simán lefog egy pasi ha kezet emelnének rá, de ha a férfi akarja megverni a lányt háát...
Szerintem politikai okai vannak, különös irányba megy, viszik a társadalmat.
Egyébként ha egy nő verni kezd egy férfit az semmiben nem kölönbözik attól mintha egy férfi verne egy nőt, és sajnos a nők egyre agresszívabbak lesznek, főleg az őket a férfiak fölé helyező törvényhozók miatt, ez egy furcsa tendencia.
Egyáltalán nem ítélem meg másképp. Ugyanolyan súlyos károkat okoz, mint a nők ellen elkövetett erőszak:
-minimálisra csökken a férfi önbecsülése
-lelki, fizikai sérülések
-ráadásul sokkkal nehezebben jönneki ki ezekből a helyzetekből a férfiak, mint a nők, mert még kevésbé mertnek róla beszélni, mert egyszerűen "cikinek" érzik
Aki úgy gondolja, hogy ez nem olyan súlyos probléma, ott gondok vannak. Sajnos ezt teszi velünk a média.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!