Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikortól számít valaki felnőtt...

Mikortól számít valaki felnőttnek?

Figyelt kérdés
Csak mert valakik azt hiszik, hogy attól, mert valaki betölti a 18-at, rögtön felnőtt lesz. De nem felnőtt, csak nagykorú. Én például 16 éves vagyok, de el sem tudnám képzelni, hogy 2 év múlva én már "felnőtt" legyek, hisz én még gyerek vagyok és a gondolkodásom 2 év alatt sem fog megváltozni. Pár éve még barbiztam, szükségem van a szüleimre, ujjongok, ha egy helyes srác rám néz, gyakran mesét nézek reggel, hülye fejeket vágok és úgy fényképezem magam, szeretem, ha anyukám úgy bánik velem, mint egy kisgyerekkel, ha beteg vagyok, meg ilyenek. Szóval miért kéne valakinek felnőnie, mikor még csak 18-19 éves? Jó, van aki arra hajt, hogy minél felnőttesebbnek tűnjön, de van olyan, aki nem tudja ilyen hamar elengedni a gyerekkort, mert még gyerek.
2010. jan. 1. 01:24
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
75%

24 vagyok, mégsem vagyok felnőtt (annak, aki a 24-et írta, hogy ott kezdődik a felnőttkor).

De tudjátok, mikor leszünk TÉNYLEG felnőttek? Ha majd meghalnak a szüleink. Akkor már senki sem lesz, aki gyereknek tekintsen, és mi leszünk a legidősebbek. Akkor majd a nyakunkba szakad minden, amiről ma még észre sem vesszük, hogy a szüleink intézik.

Olyan jó lenne ezt minél tovább kitolni...

2010. jan. 13. 16:21
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Te, én úgy irigyellek. Belőlem kiölte az élet ezeket a gyerekes dolgokat. Te valószínűleg azért vagy ilyen, mert még nem kellett megpróbáltatásokon keresztülmenned. Nagyon szívesen lennék olyan mint te, de már sohasem leszek. Addig örülj, amíg gyerek vagy és tudsz lelkesedni a dolgokért. Nekem már sokszor nevetni is nehezemre esik, pedig próbálom renbehozni a lelkemet és minnél kiegyensúlyozottabb lenni. Jó vagy te úgy, ahogy vagy. Ilyen emberek kellenek a világba.
2010. jan. 13. 17:08
 23/31 anonim válasza:
56 éves kortól (bezony)
2010. jan. 28. 21:07
 24/31 Dkov06 válasza:

Sziasztok

Én 19 éves vagyok és azért úgy gondolom az ember nem akkor vál felnöté ha el vesziti a szüzeségét hanem akkor ha felnöt ként gondolkodik elnézést kérek a helyes írás miat nem megy ez nekem de amikkor 13 éves voltam akkor már sokminden másként ment de azért csak 80% ban érzem magam felnötnek persze azért hiányzik a gyerek kor szerintem mindenkinek köszöm ha meg nézztétek. :)

2014. szept. 15. 23:03
 25/31 Dkov06 válasza:
100%
üzenem aki azt mondta hogy az ember akkor lesz felnöt amikkor meghalnak a szülei az ílyet neirjon ez nem igaz akkor lesz az ember felnöt mikkor eltudja magát tartani és saját keresete van vagyis amikkor már dolgozik akkor válik felnöté ennyit szeretem volna még mondani
2014. szept. 15. 23:05
 26/31 anonim válasza:
33%
Általában akkor szokták azt mondani az emberre hogy felnőtt,mikor már egyik szüleje sem él,el tudja látni magát stb
2019. febr. 3. 19:07
 27/31 anonim ***** válasza:
Az agy 25éves korig fejlődik,addig állítólag egyes területei mint pl veszélyérzet,jövőbe látás még nem elég fejlett,többek között ezért is vakmerőbbek a fiatalok.Társadalmalig pedig akkor felnőtt valaki,ha már el tudja magát tartani..
2020. márc. 10. 18:06
 28/31 anonim válasza:
100%
Valaki sosem lesz felnőtt :)
2020. jún. 3. 11:47
 29/31 anonim ***** válasza:
A kérdés kiírásakor még csak 32 éves voltam. Most meg már ma 46 éves vagyok. És igen. Két kis unokám van ma már!
2023. okt. 30. 13:40
 30/31 anonim ***** válasza:
Akkor Én jól lemaradtam..42éves férfiként még gyerekem sincs, nemhogy unoka..😀
2023. nov. 1. 20:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!