Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikortól számít valaki felnőtt...

Mikortól számít valaki felnőttnek?

Figyelt kérdés
Csak mert valakik azt hiszik, hogy attól, mert valaki betölti a 18-at, rögtön felnőtt lesz. De nem felnőtt, csak nagykorú. Én például 16 éves vagyok, de el sem tudnám képzelni, hogy 2 év múlva én már "felnőtt" legyek, hisz én még gyerek vagyok és a gondolkodásom 2 év alatt sem fog megváltozni. Pár éve még barbiztam, szükségem van a szüleimre, ujjongok, ha egy helyes srác rám néz, gyakran mesét nézek reggel, hülye fejeket vágok és úgy fényképezem magam, szeretem, ha anyukám úgy bánik velem, mint egy kisgyerekkel, ha beteg vagyok, meg ilyenek. Szóval miért kéne valakinek felnőnie, mikor még csak 18-19 éves? Jó, van aki arra hajt, hogy minél felnőttesebbnek tűnjön, de van olyan, aki nem tudja ilyen hamar elengedni a gyerekkort, mert még gyerek.
2010. jan. 1. 01:24
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Van egy barátnőm, 20 éves. Meséket néz, plüssöket gyűjt, elájul, ha kiskutyát lát. Könyvesboltban elmegy a meseszekcióba, leül egy olyan pici székre, és halálkomoly arccal elkezd olvasni. És mégis ő a legfelnőttebb korombeli, akit ismerek. Őszinte, megbízható, és mindig lehet rá számítani. Egy igazi jelenség.
2010. jan. 1. 04:24
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes kérdés, mert a majdnem 17 éves lányom már évek óta felnőttnek érzi magát, ha el kéne engednem,pl. ott aludni a barátjánál, vagy egy hétre nyaralni...Akkor ő már nagy....de ha segíteni kéne valamit, csak a száját húzogatja,pofákat vág, meg nem kérdezné, kell-e valamit segíteni,elvan mint a befőtt,haját ,körmét nézegeti,festegeti, sminkel,stb.Szóval ,a felnőttség komoly kötelezettségekkel,feladatokkal is jár, nem csak kellemes oldalai vannak...
2010. jan. 1. 09:52
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Lelked egy része maradjon örök gyermek.Tudjál ujjongani,ha rád mosolyog egy helyes fiú.Felnőtt fejjel is szeressél mesét nézni,gyermekeid hálásak lesznek érte.(tapasztalat)És ha lányod lesz még barbizhatsz is.Boldog Új Évet Kívánok

Amidala

2010. jan. 1. 10:14
 14/31 anonim ***** válasza:
82%
14 éves vagyok és nem érzem magam gyereknek.Nem azt mondom, hogy felnőtt vagyok, de ha bemegyek az iskolába, akkor úgy érzem, mintha az ovodában lennék. A gondolkodásmódunk teljesen eltérő, az enyém sokkal felőttesebb, és gyakran szoktam nevetni az kis dolgaikon,vitáikon.
2010. jan. 1. 11:06
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

A felnőttség szerintem ott kezdődik,ha valaki egyedül,önállóan meg tud állni a saját lábán,egyedül képes saját magáról gondoskodni,döntéseket hozni,és ahogy már írták előttem,képes felelősséget vállalni a tetteiért.Csak sajnos rengeteg nagyra nőtt gyerek van,aki folyton hárít,kibújik a felelősség alól.Másrészt meg folyton hangoztatja,ő mennyire felnőtt,de egy feladat elintézése,egy húsleves megfőzése,egy tankolás,vagy akár a vasaló bekapcsolása gondot okoz a számára.Szerintem ezek a dolgok is beletartoznak a felnőttségbe!

Egyébként a TE szemszögedből nézve a dolgot,valahol igazad is van,nem kell semmit sem siettetni.Ha eljön az ideje,és értelmes,lelkileg egészséges vagy,akkor fel fogsz nőni.Most még gyerekként viselkedsz,szerintem ez teljesen természetes dolog.Te még nem kényszerültél rá,hogy felnőjj,de nem is kell ezt erőltetni.Ha agyilag,és értékrendileg rendben vagy,akkor minden OK!

2010. jan. 1. 16:58
 16/31 anonim ***** válasza:
76%

akkor leszunk igazan felnottek amig a szulok elnek

amiutan a szulok eltavoznak azutan erjuk meg azt h nincs akire tamaszkodjunk es azutan kezdunk felnotte valni

2010. jan. 13. 09:09
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Én csak tapasztalattal tudok erre válaszolni, 25 éves vagyok és úgy érzem most jött el az, hogy felnőttem.

Tavaly előtt született a lányom, már 20 éves korom óta külföldön lakom, de mégis csak most jött el az igazi felnőttség. Változik az érdeklődés, egyre kevésbé érdekelnek a gyerekes, "vihorászós" dolgok, jövőt tervezel, van egy elképzelésed az életről, van néhány év tapasztalatod... Ilyesmik.

Nem kell felnőnöd egyáltalán 18 évesen, semmi sem fog akkor változni. Szerintem ez sokkal később alakul ki.

25 N

2010. jan. 13. 14:01
 18/31 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor felnőtt az ember, ha saját keresete van és az életét képes önmaga irányítani anélkül, hogy feladja minden buktató előtt.
2010. jan. 13. 14:16
 19/31 anonim ***** válasza:

23 éves vagyok, diplomás, anyuka, saját keresetem volt/van/lesz, vezetem a háztartást(főzök, mosok, takarítok, bevásárolok, beosztom a bevételeinket, figyelem a számlákat, kiadásokat), egy 7hónapos kisfiut nevelek, este egy szőrős férfi mellett alszok:) mégsem vagyok felnőtt!!!!

Szerintem előbb leszek a homokozóban, mint a csemetém, hogy várat építsek, ha nem nyúlta volna le a macim, akkor még most is alvósmacival aludnék... tudod milyen jó minden cikizés nélkül játszani? Ráfoghatom a fiamra, hogy miatta játszok, hogy fejlődjön.

2010. jan. 13. 15:17
 20/31 anonim ***** válasza:

15:17!

Ismerős a szitu!

Nekem is jó állásom volt, most GYED-en vagyok 25 évesen egy 3 hós picurral.Mégis mikor esett a hó alig vártam, hogy elaludjon a kicsim és úgy játszottam kint a kutyámmal a hóban, mint egy 5 éves! :)

De attól felnőtt vagyok, csak tudod:"akit az Istenek szeretnek meghagyják gyereknek!" :D:D:D

2010. jan. 13. 15:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!