Normális, ha még egyáltalán nem gondolkodom a gyerekvállaláson?
21 leszek, van párom, együtt élünk, de ha néha fel is merül a babatéma, végképp nem ébreszt bennem semmilyen érzelmeket. Nem érzem, hogy én most szeretnék egy kisbabát, vagy két év múlva, vagy így a közeljövőben. Természetesen ha véletlen úgy alakul, semmi gond.
Ugyanez a házassággal is. Az egyik közös ismerősünk (kb egy évvel idősebb nálam), most megy férjhez, de ő már 16 éves kora óta rá van kattanva a baba témára.
És nem ő az egyetlen, akiről tudok.
Szeretnék még továbbtanulni, dolgozni, utazgatni, éldegélni kicsit ketten a párommal, amíg fiatalok vagyunk, mindenféle kötöttségek nélkül.
Ellenben minden ismerősömnél azt látom, hogy férjhez megy és/vagy babát vár.
Ha így érzek, akkor nem vagyok érett érzelmileg? Vagy mi lehet az oka?
Teljesen normális! Ne siess, élvezd ki az életet, használd ki a lehetőségeket!
És majd ha 30 éves korod körül is így fogod gondolni, akkor ráérsz majd ezen gondolkodni :-)
Semmi baj nincs veled.
A mai világban egyébként is nagy időbeli csúszás van az ivarérettség és az önálló felnőtt életre való képesség között (nem a fiatalok hibájából, egyszerűen több tudást követel meg az elhelyezkedés). Amikor a kérdést olvastam, azt hittem, 30 felett vagy - 21 évesen még semmiről nem vagy lekésve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!