Miért nem értik meg a szüleim hogy nem szeretek kimozdulni?
15 éves lány vagyok, és jobban szeretek otthon ücsörögni, mint összevissza mászkálni mindenfelé. Egyfolytában cseszegetnek ezzel a szüleim. Ma be kellett volna menni egy közeli nagyvárosba, de én nem akartam. Nagy balhé lett belőle, és megfenyegetett anya, hogy elveszi egy hónapra a gépem. Mikor legutóbb otthon maradtam míg ők hárman (tesóm, anya és apa) bementek a városba pénteken, apa vasárnapig meg volt sértődve emiatt. Holnap túrázni akarnak menni, nekem persze nagyon nincsen kedvem.
A másik gond az, hogy keresik az okot hogy elvehessék a laptopot tőlem. Ma megfenyegetett anya, hogy elveszi, és szinte minden piti sz arságra ezzel reagál, hogy lebssza a laptop tetejét és beviszi magával az ő szobájába. Ő is legalább annyi időt a gép előtt ül mint én. Miért fáj neki ennyire, hogy én is gépezek, miközben ő is?
Itt lényegében az van, hogy nem érzel okot kimenni. Aggódnak, mert így életképtelen és alulszociált leszel. És valóban, az ember nem szobanövény. Mondom én, de én is ezt csináltam, de legalább képben voltam.
Kezdd avval, hogy időnként kimész a lakásból és élvezed a napfényt egy tíz percig, vagy ameddig. Suli után nem mész haza egyből, hanem egy kedves ismerőssel még elbeszélgetsz erről arról leülve valahol, vagy valami.
Vagy kutyasétáltatás, vagy én futottam egy időben. Egyéb tevékenység amit élveznél.
A jelenlegi életmódod fenntartja önmaga állapotát. Ha szar a kedvem, nem szomorú zenét játszok, benyomok Pokolgépet és egyből tombolok. Mikor nem volt kedvem edzeni, de 3-ra mennem kellett K1-re, felkaptam a biciklire, mire odaértem megjött a kedvem a kerékpározás alatt.
Lehet örülnének a szüleid örülnének ha eljárnál valami programra, edzésre, küzdősport/harcművészet lányok is űzhetik, akármi amiben kedved leled.
tök jogos a szüleid részéről.
egy ilyen fiatal lány miért a laptop előtt ül? mit lehet azon annyi mindent csinálni? facebook? miért nem találkozol az ismerőseiddel inkább?
Az hogy anyukád is ül a gép előtt, ez van, lehet neki sem kéne annyit ott ülni, de felnőtt ember, aki tudja mit csinál, minek milyen következménye van, de neked ilyen fiatalon ez nem normális.
Gyerekként nem csinálhatsz mindent amit a szüleid csinálnak.
Az a baj, hgoy egy idő után lehet kialakul, hogy nem szeretsz majd emberek közé menni, emberekkel beszélni stb. na az nagy gáz lesz.
Ruccanj át abba a másik városba aztán kész.
Hogy anyukad mennyit ul a gep elott, az az o dolga, felnott no. Te viszont a 15 eves kamaszlanya vagy, akit o nevel. Ha akarja, jogosan veszi el toled a laptopot, mert megteheti.
Menjetek allatkertbe, szinhazba, csonakazni, sportolni, stb.
Egyebkent ezer mas dolgot lehet gepezes helyett csinalni. Konyvolvasas, puzzle kirakas, sportolas, tulipan ultetes :) kerteszkedes, kezimunkazas, festes, tancolas, stb stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!