Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem értik meg a szüleim...

Miért nem értik meg a szüleim hogy nem szeretek kimozdulni?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok, és jobban szeretek otthon ücsörögni, mint összevissza mászkálni mindenfelé. Egyfolytában cseszegetnek ezzel a szüleim. Ma be kellett volna menni egy közeli nagyvárosba, de én nem akartam. Nagy balhé lett belőle, és megfenyegetett anya, hogy elveszi egy hónapra a gépem. Mikor legutóbb otthon maradtam míg ők hárman (tesóm, anya és apa) bementek a városba pénteken, apa vasárnapig meg volt sértődve emiatt. Holnap túrázni akarnak menni, nekem persze nagyon nincsen kedvem.

A másik gond az, hogy keresik az okot hogy elvehessék a laptopot tőlem. Ma megfenyegetett anya, hogy elveszi, és szinte minden piti sz arságra ezzel reagál, hogy lebssza a laptop tetejét és beviszi magával az ő szobájába. Ő is legalább annyi időt a gép előtt ül mint én. Miért fáj neki ennyire, hogy én is gépezek, miközben ő is?

2014. máj. 30. 14:20
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
44%
Te meg azt nem vagy hajlandó megérteni, hogy 15 évesen otthon poshadni, mint valami szobanövény, az rohadtul egészségtelen.
2014. máj. 30. 14:28
 2/23 anonim ***** válasza:
87%
Miért nem szeretsz kimozdulni? Azért kérdezem mert hátha tudnék jobban segíteni.
2014. máj. 30. 14:34
 3/23 anonim ***** válasza:
32%

Azért laptop nélkül is kéne ám élni,tehát kimozdulni!

Engem anyám bulizni,szórakozni akart mindig küldeni,hogy nehogy baj legyen és későn kattanj rá,amikor nem kéne.

Nem érzem úgy,hogy most,hogy 2 gyerekem van 26 évesen,kattanni fogok. Van,aki nem az a fajta,hogy csak a bulinak éljen. Azért viszont kirándulni eljártam.

S bizony jogosan veszik el a gépet...

2014. máj. 30. 14:35
 4/23 anonim ***** válasza:
44%

Igazuk van a szüleidnek!

Egy család vagytok, szeretnének közös élményeket és programokat. Ez az, ami megmarad, nem a gép előtt ülés.

Mellesleg szerintem aggódnak, mert úgy hangzik, durván függő vagy. Beteg.

Szerintem segítségre lenne szükséged.

2014. máj. 30. 14:44
 5/23 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Azért ülök a gép előtt, mert most mit csináljak? Öcsém a tabletét nyomkodja a nappaliban, anya az ő szobájában az asztali gépnél ül egész nap, én meg menjek tulipánt ültetni akkor, vagy mi?

Amúgy azért nem szeretek velük menni ilyenkor, mert unom azt a programot, hogy mozi (tesóm miatt természetesen valami mesét kell nézni..), kajak, Tesco, Auchan, haza. Ennyiből áll ki a nagy családozás.

2014. máj. 30. 14:50
 6/23 A kérdező kommentje:
*kaja
2014. máj. 30. 14:51
 7/23 anonim ***** válasza:
79%
Akkor dobjál fel te vmi program ötletet! Legyen állatkert vagy kirándulás.Ezeket minden korosztály szívesen űzi.
2014. máj. 30. 14:57
 8/23 anonim ***** válasza:
76%

Kár hogy így érzed. Én 19 éves vagyok és én szívesen mennék a családdal ide oda csak sajnos nincs pénzünk csak a megélhetésre, így legalább 10 éve nem voltunk nyaralni, meg úgy sehol máshol. BKV bérletem is csak akkor van mikor egy adott hónapban tudok néhányszor diákmunkát vállalni, és olyankor lehetőség van kicsit kimozdulni már ha az időm engedi. Alapvetően nekem nem marad más minthogy itthon poshadok és nézem a sorozataimat, de halál unalmas egész nap gépezni, bár jelenleg most a szóbeli érettségire készülök.

Néha azért elmehetnél velük, kimozdulhatnál, talán a kedvedet is meghozná a csavargáshoz. És lehet így a vitákat is mellőzni lehetne és biztos maradna időd gépezni. A szüleid csak szimplán azt akarják hogy kicsit szakadj el a géptől és hogy vedd észre, jól lehet magad érezni a család körében is. Értékeld a rendelkezésre álló lehetőségeidet!

2014. máj. 30. 14:58
 9/23 anonim ***** válasza:
76%

Utolsó. Pont így volt nálunk is. Pénzszűke végett,soha sehol nem voltunk. Viszont,ha ritkán úgy adódott,akkor örültünk,mint majom a farkának,de komolyan.

Van arany középút?

Ott ahol lehetne,ott nem,ahol meg mennének ott nem lehet :/

2014. máj. 30. 15:01
 10/23 anonim ***** válasza:
32%
A számítógép/netfüggőség egy valós dolog, betegség, ilyenkor az emberek sehova nem akarnak menni, még a barátaikkal, családjukkal sem törődnek, fontosabb a gép, ami nálad is már így van és fel sem fogtad, azt hiszed ellened történik otthon minden, pedig pont hogy csak jót akarnak neked. Ez elég baj, hogy 15 évesen nem érted meg, pedig nem vagy már kisgyerek. El kéne járnod legalább barátokkal, sportolni, edzeni, akár sétálni, futni, túrázni és a többi, ami egészséges és hasznos dolog. A kedve is jobb lesz tőle az embernek... de ezt is csak az érti aki már csinálja. Kár hogy a tinik még ezt nem értik meg. Később meg már 30 kiló felesleggel amit a gép előtt összeszedsz az évek során elég nehéz lesz már elkezdeni bármit is.
2014. máj. 30. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!