Hogy viselnéd el a tudatot, hogy már csak egy hónapot lehetsz együtt a pároddal?
Mindketten más más országból származunk (Magyarországon kívülről), és összeköltöztünk egy harmadik országba. Sajnos nem jöttek be a számításaink, a párom nem kapott azonnal munkát tanfolyam befejezése után (két szakmája, diplomája volt eddig is, csak egyet se ismertek el), így nem tudtunk időben albérletet váltani.
1 hónapunk maradt, amíg itt lakhatunk. Ha a párom azonnal munkát kapna, akkor se maradhatnánk együtt, mert minimum 3 hónap munkaviszony kell az albérlethez. Egyedül így is kapna albérletet, de nem vihet magával senkit. És amíg nincs bejelentett lakhelyem itt, én nem dolgozhatok.
Szegény családban, lelki és fizikai terrorban nőttem fel (18 éves korom után se változott semmi), nincs hová mennem.
Haza az ő szüleihez nem adhat, mert nem beszélem a nyelvet.
Rengeteg mindenen mentünk keresztül, még végre együtt lehettünk, és tegnap kiderült, már csak egy hónapunk van.
Nem tudom, mit csináljak...
A kérdésből arra gondoltam, hogy valamelyikőtöknek már csak 1 hónapja van hátra (az életből). Annyira tragikusan tetted fel!
Tényleg nem lenne más, akkor is odaköltöznék (már ha szívesen látnak) a szüleihez, ha egy szót se tudok. Csak nyitottság kell hozzá.
De áruld már el, hogy melyik ország az, ahol nem kaphatsz szállást, ha nincs munkahelyed?
Nem írnék konkrétumokat, ha nem muszáj. A lényeg, hogy drága az albérlet, állami támogatásból nem lehet fizetni.
Nagyon jól értem az adott nyelvet, de nem elég bő a szókincsem ahhoz, hogy beszéljek. Valamint nem sétálhatok be csak úgy az országba, vízum kell meg papírok...
Jegyesek vagyunk ugyan, de hivatalosan házasok még nem.
Másik országba?
Ez nem így megy, hogy beállítok, és tárt karokkal fogadnak.
Állami albérletben, ahonnan hamarosan ki kell költöznünk.
A párom legjobb barátjához mehettünk volna, neki van lakása, és mindig szívesen látott, de az új barátnője nem engedi.
Nekem vannak barátaim Magyarországon, akik engem befogadnának, de így már nem lenne jövője a kapcsolatunknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!