Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Magányos/botrányos szülinap?

Magányos/botrányos szülinap?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Ma van a szülinapom. Az összes ismerősömnek dolga van, így megmaradt volna a szűk családi körben való ünneplés. Azonban itthon már vagy fél éve háborús helyzetek uralkodnak: örülök, ha enni kapok, nemhogy észevegyék, hogy létezem. Magányosan élek köztük, ezért nem tudtam volna őszinte örömmel ünnepelni...másnap úgyis kezdődne elölről. Megmondtam, hogy ha eddig észre sem vettek, akkor most ne akarjanak jópofizni, már úgyis megszoktam ezt a nyomorult magányt. Erre elmentek itthonról, és most itt ülök program, ismerősök nélkül. Részben szégyenlem magam, de az álláspontom stabil.

Mit tehetnék ilyenkor? Nincsen semmi életkedvem, úgy érzem, hogy senkinek nincs szüksége rám. Kérlek segítsetek, mielőtt végleg depresszióba esek.

2014. máj. 27. 17:57
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

Miért kell a kérdezőt oltogatni, hogy hlye kamasz? Miért nem tudjátok elfogadni, hogy valóban vannak olyan családok, ahol az ember megszakadhat, hogy megfeleljen, soha nem lesz jó és semmibe veszik?

Én hat évig szenvedtem, hogy elfogadjanak a "családban" - bár nem nevezném annak -, nem jött össze, kis híján belehaltam. Kívülre ment a képmutatás, jaj, milyen fa.sza család vagyunk, otthon meg lelki terror, fenyegetőzés, sértődés mindenért (mostohaanyám, és apával szemben is ezt alkalmazta). Utáltam minden ünnepet, mikor kötelezően jópofiztak, közben meg a hátuk közepére sem kívántak.

Egyetem miatt nem mehettem el, aztán összejöttem a barátommal is 25 évesen elköltöztem. Mostohám egyszer nem jött el azóta, fel sem köszöntött, azt vallja, a köztünk lévő rossz kapcsolat egyedül az én hibám - holott eleinte csomót beszélgettünk, csak aztán szúrni kezdte a szemét, hogy nem vagyok rendmániás, vannak barátnőim (neki egy sincs), fiatalabb és csinosabb vagyok (konkrétan 60 kilósan a szemembe mondta, hogy kövér vagyok - nem voltam -, és miért zabálok ennyit... lefogytam 45-re, és azóta sem tudom összekapni magam...) Mindegy, hosszú a sor.

Kérdező: boldogot, és hidd el, ha találsz valakit, aki szeret, minden megváltozik - csak ne hagyd, hogy elvegyék tőled. :)

2014. máj. 28. 12:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!