Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Magányos/botrányos szülinap?

Magányos/botrányos szülinap?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Ma van a szülinapom. Az összes ismerősömnek dolga van, így megmaradt volna a szűk családi körben való ünneplés. Azonban itthon már vagy fél éve háborús helyzetek uralkodnak: örülök, ha enni kapok, nemhogy észevegyék, hogy létezem. Magányosan élek köztük, ezért nem tudtam volna őszinte örömmel ünnepelni...másnap úgyis kezdődne elölről. Megmondtam, hogy ha eddig észre sem vettek, akkor most ne akarjanak jópofizni, már úgyis megszoktam ezt a nyomorult magányt. Erre elmentek itthonról, és most itt ülök program, ismerősök nélkül. Részben szégyenlem magam, de az álláspontom stabil.

Mit tehetnék ilyenkor? Nincsen semmi életkedvem, úgy érzem, hogy senkinek nincs szüksége rám. Kérlek segítsetek, mielőtt végleg depresszióba esek.

2014. máj. 27. 17:57
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Azt hiszem valamit rosszul fogalmaztam. Most nem konkrétan a szülinappal van a gond, hanem azzal, hogy általánosan semmibe vesznek. sak mivel most mégis kellett valamit tenniük, nagyon szrevettem, hogy milyen volt előtte, mikor még normális család voltunk. És ez most fáj. Nagyon fáj.
2014. máj. 27. 18:36
 12/31 anonim ***** válasza:
én is ezt éreztem aztán rájöttem hogy szimplán csak kemény az élet és nem minden rólam szól. És mindenkinek megvan a maga baja. Ma sem kérdezi anyukám van e bajom,de ha van odamehetek megkérdezni. Nem fognak az emberek később sem érdeklődni és csak afelől érdeklődni hogy vagy,felnőttél és eszerint kezelnek és ezt először minden kamasz tragédiának éli meg.
2014. máj. 27. 18:41
 13/31 anonim ***** válasza:

Szia! Isten éltessen sokáig! Kívánom hogy boldog ember légy és valóra váljanak a vágyaid!

Te mondtál a családodnak valamit amit őt tiszteletben tartanak most azzal hogy nem erőltetik ezt a szülinaposdit.

Ha balhés a családod sajnos nem várhatod tőlük azt hogy olyan szülinapokat rendezzenek mint a filmekben látunk. Ők csak ezt a mintát ismerik és csak ezt tudják nyújtani. Tőlük jelenleg ez a legtöbb. Legközelebb fogadd jó szívvel azt amit ők nyújtani tudnak neked, mert a saját korlátaikon belüli legtöbb ez amit adnak. Ha majd saját családod lesz olyan szülinapokat tarthatsz a gyerekednek amilyenről most álmodozol.

Mi lenne ha a barátaiddal egy későbbi alkalommal ünnepelnél? Mivel ilyen fiatal vagy és nem írtad hogy van párod esetleg meglepheted magad egy netrandival is. Fölmehetsz valamelyik netes társkeresőre vagy chatre hogy jól érezd magad ma, és jókat beszélgess valakivel aki esetleg hasonlóan magányos mint te. Mivel írtad hogy nincs pénzed a mozit nem javaslom mára, de azt is jó ötletnek tartanám. Tudom hogy ebben a korban nagyon fontos a szülinap. Nekem is emlékezetesen jellegtelenre sikerült a 16. szülinapom anno.Felnőttként pedig nagyon sokan munkahelyen töltik a szülinapjukat, és már beletörődtek. Ne feledd hogy sok- sok szülinap vár még rád és azokra talán több befolyásod lehet. Isten éltessen sokáig!

2014. máj. 27. 18:41
 14/31 A kérdező kommentje:
Úgy döntöttem, hogy meglepem őket valamivel kimutatva a békémet, de a tortákhoz például nem nyúlok. Hadd legyen minden az övéké, én pedig a lehető legkisebb igényekkel és feltűnéssel élem tovább a pitiáner életemet egy szoba és az iskola között ingázva.
2014. máj. 27. 18:48
 15/31 anonim ***** válasza:

Boldogat!

Nekem vasárnap volt és én is egyedül voltam.

Velem sem törődik senki.:

2014. máj. 27. 18:50
 16/31 anonim ***** válasza:
5%

igazi kamasz vagy egy amolyan dráma királynő. Nem kell eltúlozni csak azért mert nem a seggedben vannak még nem jelenti azt hogy nem törődnek veled. Simán el tudom hinni hogy minden kis dologból drámát csinálsz és ebből már annyira elegük van hogy inkább fel se fogják,te meg ezt úgy éled meg mintha nem foglalkoznának veled...

Amúgy Boldog Szülinapot és ne légy már ilyen pesszimista depressziós kamasz.

2014. máj. 27. 18:51
 17/31 A kérdező kommentje:
Az mennyire jelentéktelen apróság, ha a tulajdon anyád olyanokkal fenyeget, hogy nem fog rád főzni vagy esetleg ha meg mersz szólalni egy héten belűl be ad egy nevelőintézetbe? Mert ha ez mindenkinél mindennapos és természetes, akkor meg sem szólaltam.
2014. máj. 27. 18:55
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
és ezt majd a netes gondolatolvasással ki is fogom ebből találni:D ne haragudj akkor igazad van,de ha ezt nem említed akkor csak egy sima depis kamasznak tűnsz így viszont elnyomott kamasz vagy.
2014. máj. 27. 18:57
 19/31 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Úgy döntöttem, hogy meglepem őket valamivel kimutatva a békémet, de a tortákhoz például nem nyúlok. Hadd legyen minden az övéké, én pedig a lehető legkisebb igényekkel és feltűnéssel élem tovább a pitiáner életemet egy szoba és az iskola között ingázva."

Hát, ha a mindennapi életben ilyen a hozzáállásod a családodhoz, én nem csodálkozom, hogy anyád ki van akadva rád... Kevesebb hiszti, dráma, játszmázás, és jobban kijönnél mindenkivel. Ja, és vedd észre, a világ nem körülötted forog, akár családtagok, akár nem, senkitől nem várhatod el, hogy élete minden pillanatában körülötted ugráljon, és csak te járj a fejében.

2014. máj. 27. 18:58
 20/31 A kérdező kommentje:
Az összes barátom idősebb nálam, a saját korosztályomban nem érzem jól magam, mivel én is tisztában vagyok vele, hogy mi a helyzet ilyen korban. De nem akartam az egész életemet azért leírni, hogy egy pszihológus pontosságával tudjatok válaszolni.
2014. máj. 27. 19:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!