Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elhagyott a lányom talán...

Elhagyott a lányom talán örökre. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A történet már nem most kezdődött. Három gyerekes családanya vagyok, férjem sajnos nem érhette meg, hogy mind három lányát láthassa felnőni. A harmadik lányom (legyen Cintia) 3 éves volt mikor elvesztette az apját. Sokáig nagy szeretetben neveltem őt egyedül, mert már a másik két lányom elhagyta a "fészket". Azonban ahogy telt múlt az idő Cintia egyre beképzeltebb lett, s belekeveredett egy rossz társaságba. Ha nem is társaságba, de beleszeretett egy fiúba. Én megpróbáltam őt eltiltani, de nem ment. Telebeszélte a fejét, hogy én csak a pénzért nevelem őt, és hogy hagyjon el engem! Pár hónap múlva eltűnt a lányom, riadtan hívtam a rendőrséget. Cintiát végül a Balaton partján találták meg, prostituáltként (14 éves volt akkor!)..

Miután hazahozták megbeszéltem vele az esetet nagy nehezen. A válasz az volt: elszökött élete szerelmével, aki aztán ott hagyta őt de kellett a pénzt. Én belül lezártam az esetet, de mit ad isten 6-7 hónap múlva? A lányom ismét elment, leordította a fejem mindenfélét kiáltva, hogy velem nem lehet élni egyszerűen. Igaz volt pár vitánk.. Már nem mertem hívni a rendőrséget, mert megfenyegetett, hogy feljelent gyermekbántalmazásért (sajnos az ideg kiváltotta belőlem a legrosszabbat: össze vissza ütöttem Cintiát miután azt mondta a veszekedésünkkor, hogy többé nem vagyok az anyja)

Így én mentem utána a lányomnak, most Budapest környékén kereste a 'kenyérre' valót.. Állítólag több mint 8-an futatták ott a környéken, ezt mondta az egyik jó barátnőm.

De én már nem hoztam el onnan, mert tudtam úgyis csak elszökne. Miközben ő űzte a szakmát, és elmenekült egyik futattója elől, azt hitte a futattó, nálam van elrejtve Cintia és szétvertek mindent a házban. (nem voltam otthon)

Jön a legszomorúbb rész..

Cintia talált magának egy párt. Arról a férfiről inkább nem mondok semmit: jó, hogy most már nem végzi prostituáltságot, de kukázni járnak a párjával! Rezet, meg alumíniumot gyűjtögetnek. Mondhatom a férfi roma, ha nem jött még le.

Szokás szerint Cintia amilyen befolyásolható, szült két gyereket ennek az embernek. Azonban olyanok voltak a körülmények, hogy árvaházba kellett volna adni a kicsiket. De én felbátorodtam és elvállaltam a gyerekek nevelését. Mondhatom nagy munka, de megéri. A lányomtól semmi köszönetet nem kaptam idáig! Pedig nagyon önfeláldozó módon cselekedtem. A kis gyerekek jobban szeretnek engem mint saját anyjukat. Egyszer ott hagytam egy hétvégére a lányoméknál a gyerekeket. Hétfőn így jöttek haza az iskolából: Mivan pinafejű Megkérdeztem tőlük ezt hol tanulták?? Azt mondták, hogy így beszéltek Cintiáéknál.. Ha találkozom a lányommal csak veszekedünk, vissza akarják kapni a gyereket, de olyan körülmények között élnek..

Mielőtt azt mondanátok biztos rosszul neveltem Cintiát: a másik két lányom jól él, egyik még tanul is.

Segítsetek kérlek :(

2009. dec. 30. 15:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
54%

Hát nem tudom. Nekem egy-két szó nagyon megütötte a szemem.

Ne bántódj meg:

Nem válogattaM meg a barátait

ez is az is olyan, aki NEKEM nem tetszik

magamért semmit, a gyerekekért mindent..

nem tudom, érted?

2009. dec. 30. 15:58
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
HÁT A LÁNYOD KAPÁLÓZHAT A KICSIKET NEM KAPJA VISSZA HA FEJRE ÁLL SE.ILYEN ESETEKBEN A GYÁMÜGY KIMEGY ÉS MEGNÉZI A LAKÓHELYET TEREPSZEMLÉT TART MÉG GYERMEKPSZICHOLÓGUS IS ELBESZÉLGETHET A KICSIKKEL ENNEK AZ EREDMÉNYE ÜTŐS LESZ A BÍRÓSÁGON.NA ITT MÁR ELBUKTÁK.VAJON HOGYAN ÉLHETNEK?EGY CIGÁNNYAL AKIVEL KUKÁZIK.ÉS PROSTI VOLT A RENDŐRSÉGI JEGYZŐKÖNYVEKET BÁRMIKOR ELŐKAPARHATJÁK.ILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÉ NEM FOGJÁK VISSZAENGEDNI.SZERINTEM LEHET HOGY A NAGY SZERETETED ELKÉNYEZTETÉSBE MENT ÁT NEM TUDJA MEGBECSÜLNI A JÓ DOLGÁT.A TESÓI NEM BESZÉLTEK A FEJÉVEL?SZERINTEM IS LÉPJ KI AZ ÉLETÉBŐL EGY ANYÁNAK IS CSAK EGY BIZONYOS HATÁRIG VANNAK KÖTELESSÉGEI.TE A TIEDET LETUDTAD SOKSZOROSAN.
2009. dec. 30. 16:05
 13/26 mimcsii ***** válasza:
100%
Azt meg lehet tudni,hogy hogy áll a kialakult helyzethez a két lányod?
2009. dec. 30. 16:06
 14/26 A kérdező kommentje:

Kifejtenéd ezt kérlek? ez is az is olyan, aki NEKEM nem tetszik

magamért semmit, a gyerekekért mindent..

Nagyon remélem, hogy így van!

A férfi már büntetett előítéletű, nagyon remélem, hogy ez kizárja, hogy ők legyenek a gyámjai a gyerekeknek.

A két lányom megpróbált vele beszélni, azonban ők letettek róla. Azt mondták, hogy halálosan megfenyegette őket, még a roma ember rokonai is kijöttek, ha nem hagyják őket békén akkor megverik őket. Mindketten belefáradtak, és azt mondják tegyek le róla én is, hogy valaha megjavul ezzel az emberrel.

De ők : egyik diplomás lesz hamarosan, másik pedig egy bankban dolgozik.

2009. dec. 30. 16:20
 15/26 anonim ***** válasza:
24%
Egy német református lelkész hasonló helyzetbe került. Szintén három lányból a két nagy erkölcsös, a szülők öröme, de a legkisebb prosti lett. Pedig ugyan úgy nevelték, szerették. A lelkész a pályája elhagyását fontolgatta, mert hogy menyjen így fel a szószékre, és hirdesse Isten szeretetét, mikor a lánya a legkeresettebb prosti a városban. Évekig gyötrődött ebben, bár neki volt kiben bíznia, volt kihez imádkozzon, hitében nem rendült meg, sem a te sem az ő története nem cáfolja a Bibliát, épp ellenkezőleg, igazolja! Az ő története így zárult: Feltűnt a környéken egy sorozatgyilkos, kifejezetten prostikra utazott, kikötözte őket, közösült velük, majd megölte őket. Ennek a gyilkosnak a kezébe került a lány. A fickó őt is kikötözte, közösült vele, és a lány tudta, a biztos halál vár rá. Ott és akkor fordult Istenhez, nem az életéért könyörgött, hanem hogy Isten őrizze meg a szüleit annak a szégyenétől, hogy így lássák őt. És a gyilkos nem a lányt ölte meg, hanem saját magát! A lány ma a világot járja, hogy bizonyságot tegyen Isten létéről, és szeretetéről. A történetet a Lydia keresztyén női magazinban olvastam, utána lehet járni. Nos Isten nem mondott le sem a te lányodról, sem rólad, sem az unokáidról. Tud és akar rajtatok segíteni, kérdés, hogy te akarod-e? Egyet ne felejts el: nem Isten fog a te elképzeléseid szerint cselekedni, neked kell az életedet Isten akarata alá helyezni. Ennél bővebbet itt nem tudok írni, de keresztyén honlapokon, keresztyén közösségekben, /nem a felekezet számít, hanem csak az, mennyire ragaszkodnak a Biblia tanításához/ megtalálod a válaszokat a kérdéseidre.
2009. dec. 30. 16:26
 16/26 anonim ***** válasza:
76%

Igen. Tehát konkrétan arra gondoltam, hogy nem arról az oldalról közelítsz, hogy a lányodnak mi tetszik rajta, miért vonzódik hozzá, hanem neked nem tetszik és kész. Eltiltani.

Aztán a gyerekek. nekik mindent, neked semmit. De ki méricskél, ha róluk van szó? észreveszed, hogy neked semmit? Akkor ez azt jelenti, foglalkoztat.

Aztán a két lányod. Hiszen neked 3 lányod van!

2009. dec. 30. 16:29
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Nagy akaraterő és kíváncsiság kellett, hogy az után, hogy azt írtad "össze vissza ütöttem Cintiát", még tovább olvassam a kérdésed. Részben értem az álláspontod, de erősen kételkedem abban ezek után, hogy ez a lány csak úgy magától rossz utakra tévedt, és Neked nincs ebben szereped, hiába hivatkozol a másik két lányodra. Ne haragudj, teljesen jogos egy pofon, még kettő is, szobafogság, nevelőintézet, tudomisén. Nyilván valahogy meg kell értetni Vele, mennyire szörnyű dolog az, amit tett. De hogy össze-vissza verd a saját lányod?? Mégis mit eredményez ez? Jót biztos nem, ahogy a példa is mutatja. Ez egy olyan "elszólás" volt ami miatt úgy érzem, nagyon hiányosan és egy oldalról közelítjük most meg a kérdést.

Megjegyzem az egész szituációba az sem illik bele, és meglehetősen gyanús, hogy egész rendesen fizeti a tartásdíjat a lányod, a helyzet ellenére...

De ami a lényeg: Úgy gondolom, már lekéstél arról, hogy bármit is tehess. Hagyd Őket, éljen ahogy akar. A gyerekekre próbálj meg vigyázni, elhiszem, hogy nálad jobb helyen vannak, harcolj értük. Remélhetőleg Neked ítélik Őket.

2009. dec. 30. 16:42
 18/26 anonim ***** válasza:
41%
16:26 Szép mese(!), de nem hiszem, hogy ez most itt segít.
2009. dec. 30. 16:44
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem a te hibád. Tudod, vannak beteg emberek, akik úgy születnek, hogy nincs kezük, lábuk, nem látnak, meg hasonlók. Ez nagyon szomorú dolog, de az ember tudja hogy nem lehet megváltoztatni.

Ugyanígy, születnek lelkileg beteg emberek is, akik vagy "hivatalosan" is betegek, károsak a társadalomra, meg vannak akik mások mint a többi ember, de nem ártanak senkinek. csak egyszerűen másképpen gondolkodnak. Lehet ezt betegségnek, furcsaságnak, akárminek mondani.

Szerintem a lányoddal valami hasonló probléma lehet. Esetleg valami nagy trauma érte életében, amiről vagy tudsz, vagy nem. De azért ami történt, ne hibáztasd magad. Csak mivel ez nem olyan szemmel látható, mint ha valakinek nincsen meg egy végtagja, sokkal nehezebb elfogadni, tudom. Hiszen az emberben ott van a kétkedés, hogy mi lett volna ha nem így, stb.

Ugyanakkor egy dolog nagyon fontos. Soha, soha, még legvégső esetben se verd meg többet a gyerekedet. Akkor sem, ha ilyet csinál. A max egy pofon. EGY. De még azt is csak nevelő célzattal, nem dühből.

Ugyanis ha megvered, azzal nem neveled, hanem porig alázod. És belül nem megváltozni fog, hanem dacos lesz. Ha pedig megváltozik, akkor is csak addig fogja azt csinálni amit te akarsz, amíg fél tőled. Ezt pedig gondolom nem akarod.

Régebben engem is vertek a szüleim, úgyhogy ez saját tapasztalat. A kicsiket sohase bántsd, kaptál egy új esélyt az élettől.

2009. dec. 30. 16:49
 20/26 anonim ***** válasza:
Előbb-utóbb csak tanul a saját kárán.
2009. dec. 30. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!