Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Teljesen kifordulok önmagamból...

Teljesen kifordulok önmagamból, h lehet ezen változtatni?

Figyelt kérdés
Annyit gondolkoztam, h mennyi ember tud normális lenni egy kapcsolatban akkor én miért nem? Alapvetően egy kedves normális lány vagyok, akit szeretnek az emberek. A munkámban is sikeres vagyok, mert az ügyfelek elégedettek velem, vannak barátaim, családom, minden oké. De mégis egy kiállhatatlan hárpia vagyok, pont az a fajta, akiről ha itt olvasok mindenki azt tanácsolja, h a férfi hagyja el ezt a csajt. Önző vagyok, nem bírom ha valami nem úgy lesz ahogy elterveztem, teátrálisan veszekszem, sértődékeny vagyok, teljesen el tud borulni az agyam, épp h csak nem csapkodok, viszont bántó dolgokat mondok, azonnal haza akarok menni, szakítani, kiszaladni a világból. A barátom pedig eltűri ezt nekem, már másfél éve. Lehet h ez a legfőbb gondom h mindig megbocsát és emiatt nem érzékelem a tetteim súlyát. H annyira hagyom h elboruljon az agyam h ilyen negatívan érzek irányába, míg egy óra múlva már ugyanúgy szeretem mint azelőtt. Haragszom magamra, vergődök tőle, h ilyen lehetetlen módon viselkedem. Most majd jönnek a tanácsok, h azonnal álljak le ezzel mert nem fog örökké tűrni, tudom, de egyáltalán nem ilyen egyszerű. Szeretnék normális lenni, egy jó barátnő. És nem értem h a barátom mit szeret ennyire bennem, h ezt elviseli nekem, igaz h sokszor jól kijövünk és tudom h nagyon szerethető tudok lenni de ezek a kirohanásaim nem normálisak. Alapvetően az alacsony önértékelésem a baj, h elégedetlen vagyok magammal és rá vetítem ki. Tudom h rengeteg dolgot összehordtam itt de ha vki pár biztató szót mondana, vagy h mi lehet a baj az segítene talán. Szeretem őt, ragaszkodom hozzá, úgy érzem h elfogad ő is engem, de nem fair ahogy viselkedem. 23 éves vagyok, ideje lett volna kinőnöm ebből
2014. máj. 26. 22:45
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Jó, én nem fogom bizonygatni az igazam, a többség hisz nekem és hasznos válaszokat ad az nekem megfelel.

Próbáltam már amiket írtál, az a baj, h ilyenkor leggyakrabban legszívesebben hazamennék, de mivel nem élünk együtt azután nem lenne egyszerű újra visszamenni. Másrészt a barátom ilyenkor nem is szokott hagyni, h elviharozzak...

2014. máj. 27. 00:06
 12/22 anonim ***** válasza:

Önmagunkon uralkodni, a legnagyobb uralkodás. Mondta Seneca. És milyen igaza van!

A leírásod alapján mi hasonlóan kezeljük a stresszhelyzeteket, csak én még egy picit idősebb vagyok nálad (27). Én is rohadtul ki tudok akadni rajta, ha valami nem úgy halad, ahogyan én azt elképzelem :) Sajnos jó nagy hisztit tudok csapni, káromkodok, kiabálok.. Utána meg nyilván majd'elsüllyedek szégyenemben. De szerencsére ez egyre ritkábban fordul elő, mert egyre gyakrabban tudom megfékezni az indulataim. Ez egyrészről úgy sikerül, hogy meggyőzöm magam arról, hogy ez csak egy apróság, nem érdemes felhúzni magam rajta. Másrészről meg úgy, hogy felhúzom magam rajta, de nagyon igyekszem nem mutatni. Azért akik jól ismernek tudják, hogy mikor forrongok magamban, tehát annyira nyilván nem vagyok jó színésznő.

Én egyébként sok egyéb esetben is hihetetlenül bunkó tudok lenni. Van pl. egy olyan tulajdonságom is, hogyha valaki valamire megkér, amihez nekem nincs kedvem, akkor nem mondok nemet, hanem eleget teszek a kérésnek, csak épp a létező legbunkóbb stílusomba.

Szerintem el kell tudnod fogadni, hogy te ilyen vagy és meg kell próbálnod valamilyen szinten uralkodni az érzéseid felett.

Nekem valószínűleg az is segített, hogy az exem úgy kivágott emiatt a hülye viselkedésem miatt, hogy a lábam nem érte a földet. Akkor is tomboltam, gondolhatod, elvégre nagyon nem úgy történtek a dolgok ahogy az szerintem helyes lett volna.

Miután lenyugodtam utána viszont beláttam, hogy ez a kapcsolat teljesen az én hibámból ment tönkre. Ez segített picit az önuralom gyakorlásában.

Sok sikert! :)

2014. máj. 27. 07:32
 13/22 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig minden hozzászólást, úgyhogy elnézést, ha valaki felvetette már, de az nem lehet, hogy ez valamiféle személyiségzavar? Mármint olyan, amit esetleg kezelni kellene. A szélsőséges érzelmek, hogy apróságok is nagy örömet okoznak, máskor meg kiborulsz depresszióra is utalhatnak. Lehet, hogy érdemes lenne megkeresned egy szakembert, mert később csak rosszabb lesz. Amiket leírtál, az alapján úgy látom, nagyon jól látod a saját problémáidat, ami ritkaság. Őszinte vagy önmagadhoz, mégsem tudsz változtatni. Lehet, hogy egy pszichológus segíthetne ezen. (Bár én alapvetően abban hiszek, hogy magunkon tudunk csak segíteni, odafigyeléssel, és sok idő kell hozzá. Egyik napról a másikra nem fogsz megváltozni csak azért, mert azt akarod.)
2014. máj. 27. 08:03
 14/22 anonim ***** válasza:
És milyen dolgokon, szituációkon sértődsz meg? Amúgy ezt csak úgy tudod megoldani, ha erőt veszel magadon, még ha nem is egyszerű. Az már fél siker, hogy tisztában vagy ezzel a hibáddal és tenni akarsz ellene. Ha valamin megsértődsz számolj tízig, aztán próbáljátok megbeszélni anélkül, hogy sértődékenyen a párod fejéhez vágnál dolgokat, hallgasd meg, mondd el a te véleményed, aztán próbáljatok közös nevezőre jutni. Egyébként egyke vagy vagy esetleg legfiatalabb gyerek? Csak azért kérdezem, mert - mindenféle előítélet nélkül - ők szoktak önzőbbek, sértődékenyek lenni. Én is egyke vagyok, régebben én is sokszor megsértődtem ha úgy éreztem, nem úgy zajlanak az események, ahogy nekem jó. De van egy nagyon jó férjem, aki nem érdemli azt meg, hogy butaságokon vitázzunk, meg amúgy a legutolsó lenne az, hogy engem megbántson, ezért én már figyelek arra, hogy ne haragudjak meg dolgokon, amiken nem muszáj.
2014. máj. 27. 08:55
 15/22 anonim ***** válasza:

Hallod, szó szerint, mintha magamról olvasnék :( Főleg az első része az irományodnak. Hisztis vagyok, beszólok, egyik pillanatról a másikra megváltozok. Tegnap kézen fogva mentünk haza, 5 perc múlva meg már beszólogattam. Akkor persze ő vissza, és ebből egy jó kis vita kerekedett :( És a legnagyobb baj, hogy nem nagyon szoktam bocsánatot kérni, sajnos gyermekkoromban sem volt divat, így ezt szoktam meg én is :( tudom, hogy nem jó, de már eljutottunk oda, hogy hiába kérek bocsánatot, már azt sem fogadja el. Jogosan persze. Viszont akkor én megint beszólok, hogy nem is érdekel, hogy mit gondol, őt sem érdekli az én véleményem, és ekkor nagyon csúnya dolgokat vágunk egymás fejéhez, sőt néha már amikor tényleg semmit nem teszek, csak véletlenül rontok el valamit, már azt sem hiszi el, hogy nem direkt volt. :(

Úgyhogy teljesen megértelek. És az az érdekes, hogy van, hogy hetek telnek el úgy, hogy minden heppi, és pár perc alatt napokra minden elromlik. Próbálok változtatni, de nem tudom egyszerűen, hogy mi az oka. Én azt mondtam már, beteg vagyok, mint egy border line szindrómás :( :( :( Csak ebből nem tudom, hogy lehet "kigyógyulni" :(

2014. máj. 27. 08:58
 16/22 anonim ***** válasza:
a 4-es válaszolóval is egyet értek, ugyanígy érzek. Apámmal éltem, ő volt a szigorú szülő. Volt két igazolt hiányzásom temetés miatt, amit ő igazolt le, év végén nem emlékezett rá, csak ránézett, nem kérdezett, ellenőrzővel pofán vert, hogy ott maradt a nyoma, majd utána megkérdezte, hogy mi ez? Azóta sem kért bocsánatot. Na ilyenekre gondolok. Évekkel később azt mondta, megteheti, mert ő az apám. Köszi! Anyám meg alkesz volt. Szép kis család. És most szegény férjemen csattan minden :(
2014. máj. 27. 09:00
 17/22 anonim ***** válasza:
utolsó kettő vagyok. Nálam az is baj, hogy én pl. addig hordom magamban a megbántottságomat, amíg el nem mondhatom. Pl. volt egy srác, aki nem jött el az esküvőnkre, de úgy, hogy még aznap sem szólt, csak nem jött el. Na ez nekem nagyon böki a csőröm 2 éve. Na már most, nem mert azóta átjönni, mert tudja mi vár rá. Biztos, hogy ki fogom osztani előbb utóbb, nem is szépen. Utána viszont, mosolyogni fogok, szívesen látom, vacsira is akár, de egyszer el kell, hogy mondjam, ami bánt. Ha nem, akkor még rosszabbul érzem magam.
2014. máj. 27. 09:04
 18/22 anonim ***** válasza:
12 is illik rám :( megcsinálom, amit kell, de sóhajtozok, hogy az illető észrevegye, hogy nincs hozzá kedvem, akkor persze beszól, én meg káromkodva vissza, hogy akkor csináld te, persze én csak tessék lássék végzem a dolgom. Mosolygok, egyébként, hogy mennyi olyan ember van, mint én, de közben zokogni tudnék, mert ahogy olvasom, hogy mennyi hülyeség, amit én is csinálok, az már szánalmas :(
2014. máj. 27. 09:06
 19/22 A kérdező kommentje:
Pelda, h min sertodok meg. Tegnap fekudtem az agyban, o ult a szamitogepnel. Ilyenkor meg ugy altalaban mindig, nagyon szeretem bamulni anelkul h eszre venne. De tudom, h o meg utalja ezt...megis bamultam mert olyan cukinak tartom ahogy koncentral. Par perc mulva eszrevette es felcsattant, h ez egyaltalan nem vicces, mert mar ezerszer megkert es tudom h utalja. En ezen jol megsertodtem es azt vagtam a fejehez, remelem egyszer lesz egy olyan baratnoje akit szivesen bamul majd lopva es megerti h en ilyenkor mit erzek. Erre o, h nem igaz h mar megint azzal jovok h milyen masik baratno kene neki. En meg akkor elkezdtem bizonygatni h de bizony jobban jarna, mert engem nyilvan nem szeret igazan ha ilyesmit megtilt es akkor mindenfele hulye irracionalis serelmet a fejehez vagtam, h mennyire nem foglalkozik velem(ez nagyon nem igaz) es h valojaban nem is szeret. Egy ideig vitazott de aztan eszre vette h csak bekattantam es hiaba ellenkeztem megolelt, KB lefogott vele es aztan hagytam magam megolelni es lenyugodtam. De utolag belegondolva amiket a fejehez vagok nem ertem h miert viseli el, nekem ha a felet mondanak mar szakitottam volna es melysegesen meg lennek bantva. Es bant h ilyesmiket mondok neki de ezek a felelmeim, h majd elhagy meg h nem szeret. Viszont azzal h elturi ezt csak azt eri el h nen hagyom abba.. Szoval hogy is mondjam nagyon bunko huzas reszemrol h visszaelek a josagaval de nem olyan egyszeru leallni ha az rmber ilyen modon oldja meg a konfliktusait es elnezik neki..
2014. máj. 27. 10:42
 20/22 anonim ***** válasza:
én dettó ugyanez. Olyan dolgokat vágok a fejéhez, amik tudom, hogy nem igazak, de akkor igen is jól esik mondani :( Olyan, mintha direkt meg akarnám bántani :( :'( Ez nem normális. Már azon agyalok egy ideje, hogy elmegyek szakemberhez, mert ez így nagyon nem jó, normális ember nem akar ilyeneket :( de most, hogy ma meg duzzog, és persze jogosan, szarul érzem magam, puncsolok, és azon agyalok még a melóban is, hogy hogyan tudnám kiengesztelni.
2014. máj. 27. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!