5 hónapja járok egy sráccal, és anyám elkezdte kritizálni a veztését (1x ült mellete autóban) meg a többit. Mért keresnek vmi hibát a szülők?
(Miért?)
Azért van, mert féltékeny a boldogságodra. Én 8 hónapja járok a párommal, és az én anyám is mindig kritizál rajta valamit. Fél, hogy jobban szereted a párod, mint őt. Ennyi az egész. Egy idő után hozzá fog szokni ahhoz, hogy a szülőkön kívül mást is lehet szeretni... mondom ezt én. Csak győzzük kivárni!
Az én anyám is így viselkedett sokáig, minden egyes barátomban csak a rosszat látta, a jó tulajdonságaikat sem ismerte el. Szakításkor persze jött a szokásos "ugye én már előre megmondtam, hogy rosszul választottál"-jellegű tirádákkal. Erre én kerek perec megmondtam neki, hogy nagyon nem vagyok kíváncsi a hülyeségeire, az én életem, felelősséget vállalok a saját dolgaimért. Tessék elfogadni, hogy én szeretem azt az embert: akkor sem fogom otthagyni, ha ő azon fáradozik, hogy minél jobban megkeserítse az életünket.
A legutolsó barátommal pl. nem is akart találkozni majdnem egy évig, mert "azok alapján, amit meséltem róla, biztos egy ingyenélő pojáca". Egyszer viszont se szó, se beszéd, beállítottam otthonra a párommal, aki azóta már a férjem. Anyám köpni-nyelni nem tudott, a párom annyira lenyűgözte. Azonnal megtalálták a közös hangot, remekül el tudnak beszélgetni egymással, mondhatni, ennél jobb anyós-veje viszonyt életemben nem láttam még! :)
Szóval kedves kérdező, ne keseredj el, inkább beszélj őszintén, felnőtt módjára anyukáddal, talán ez használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!