A jelenlegi életkörülményetekben mennyi pénzt tudnál félrerakni havi 350ezer forintból?
Olyan 200 000-et. Esetenként nyilván többet vagy kevesebbet.
Most 135 körül van a jövedelmünk, abból szűkösen (meg egy kis családi támogatással :D), de kijövünk, tehát a maradékot elvileg félre tudnánk tenni.
Ketten vagyunk párommal, 100 000 Ft-ból szűkösen megtudtunk élni (most hazaköltöztünk) egyetem alatt.
Azt mondom kényelmesen eltudnánk tenni 150.000-200.000 Ft-ot.
(Amikor 100.000 Ft-ból éltünk meg, akkor 30.000 Ft volt az albérlet, (garzon) 20.000 a rezsi, 40.000 Ft kaja, és 10.000 Ft egyéb, de sok háztájit küldtek szüleink, pl. tojásra, zöldségre sose volt gondunk).
De ezek mi vagyunk, van akinek magasabbak az igényei :)
Ehen halnek szerintem en is :D Igaz itt eu-ban ennyi csak a lakas es meg se szamla se kaja se cigi........
De ha mo-n elnek akkor kb: 100E biztos de az is lehet hogy 150... 100-150 kozott.
Mivel szeretünk a férjemmel meglehetősen kényelmesen élni, szerintem olyan 100-at. 250ből már futja arra, hogy azt együnk amit akarunk, szórakozzunk, párszor együnk étterembe, rendeljünk pizzát, vásárolgassunk, elmenjünk ide-oda. Jelenleg kb. ennyi, vagy 250 a bevételünk és így élünk, elég lazán, de 30-40-et még így is el tudunk tenni.
Ha nagyon akarnánk, 350ből a megtakarítás lehetne 200 max, de akkor már nagyon vissza kéne venni, fillérezgetni, és azt nem szeretjük, úgyhogy reálisan nézve, szerintem 100-at raknánk el.
Gyerek még nincs, ha lenne, akkor is el tudnánk ennyit tenni, mert akkor nyilván nem mászkálnánk ennyit bulizni, és inkább neki vásárolnánk.
"Semennyit 350 000 a rezsim vazze"
Érdekelne,hogy sikerült ennyit összehozni.
170e ft-ot
Saját lakás, de 40e ltp-t fizetünk, ( tehát mintha valakinek 40e albérlete lenne, igaz, ezt mi később visszakapjuk, mégis, most kiadásnak érzékeljük)
Autót is tartunk fenn,2-en vagyunk csak a férjemmel, Bp-en élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!